עבור לתוכן

היגור למדינה אחרת

Featured Replies

פורסם

^

תדפדף כמה עמודים טובים (אולי שנים?!) אחורה, שם קרירין סיפר בפורטרוט את מסעותיו בתאילנד ואת חוויותיו. :P

אישית יש לי אזרחות קנדית, הייתי שם מספק לא מבוטל של פעמים ואני יכול לומר בקצרה שאותו קקה שקיים בארץ, קיים גם שם, רק בוריאציות שונות.

אם אתה לא בא עם הון אישי ראשוני לשם, אין לך מה להתחיל לחפש שם, בנוסף מקצוע נחשק שם גם יעזור לך. אפשר להתחבר שם לקהילות יהודיות שיעזרו לך בתחילת הדרך ואנשים מאוד נחמדים שיתמכו בך בתחילת הדרך, אך מדובר על טורונטו שמזכירה מאוד את ת"א בהוואי העיר המרכזית.

אם תרצה לנדוד נגיד למונטריאול, שם יש גם קהילה יהודית גדולה יחסית, אתה תצטרך כבר לדעת מעט צרפתית, כי זו אחת השפות המדוברות שם בעיקר.

אל תצפה להתחיל את דרכך סתם ככה באיזה עיירה קטנה והכל סבבה. כל תהליך ההגירה מאוד מורכב, בייחוד אם אתה נטול קשר למדינה או אין לך חברים ומשפחה, וצריך להשיג ויזה. בדיוק הייתי בדיון הזה עם חבר וניסיתי להסביר לו שזה סיפור מההפטרה ושכדאי לו לעזוב את הרעיון בהקדם.

• תגובות 72
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה דווקא לתאילנד? איך הגעת לבחירה הזו?

בתאילנד יש אזורים מאוד מערבים באופי שלהם ,הרבה מאוד בגלל התירים מהמערב

אבל בניגוד למערב אפשר למצוא שם דברים הרבה יותר זולים

דירות להשכרה\חשמל\מיים\מזון וכו וכו הרבה הרבה יותר זול

אבל להגר לשם צריך לבוא עם כסף

בחישוב שעשיתי צריך בערך 2000 שקל למחיה בסיסית לחודש לאדם ,דירה,מזון,וכו וכו

ומעבר לזה זה מותרות כבר

אני מדבר על מקומות דוגמת צאנג מהאי שזאת עיר בצפון תאילנד שמאוד אהבתי

אני רוצה להגיע לחסכונות שיספיקו לי לחיים שם עשרות שנים +אופציה להקים שם מישפחה

רק בגלל זה אני עדין תקוע פה

פורסם

לצעיר בן 18 אתה עושה מחשבה נכונה. מדינת ישראל מתדרדרת מיום ליום, אנשים מסתכלים בעיקר על המיקרו של שנה שנתיים אבל אם אתה מסתכל על תהליכים של שנים אתה מבין למשל שאיבדנו ב-15 שנים האחרונות את כל היתרון החינוכי שהיה לנו. הילדים בני 10 היום יגיעו לאוניברסיטה חכמים הרבה פחות. בתור מדינה שתלויה בהון האנושי שלה להצלחה אנחנו זרקנו אותו לפח.

ההמלצה שלי (שאני מצטער שלא עשיתי בזמנו) היא לעשות צבא, לעשות תואר ראשון בארץ (תואר ראשון בארה"ב למשל זה 4 שנים הרבה יותר כסף) וללכת ללמוד תואר שני במדינה דוברת אנגלית. אוסטרליה למשל היא גן עדן בקטע הזה, שלא לדבר על ארה"ב (יותר יקר אבל שווה) או קנדה בריטניה וכו'.

עם תואר שני אתה יכול לקבל עבודות טובות ברוב העולם, וחוץ מארה"ב שהיא קשה בהגירה, באוסטרליה עם תואר שני ועבודה טובה אתה יכול לקבל אזרחות מלאה תוך כמה שנים. מזכיר לך למשל שבאוסטרליה יש ביטוח בריאות חינם ועוד הטבות.

פורסם

איני יודע מה השאיפות, אך לחיות כאן ולחשוב כמה שנים מעכשיו על ההגירה, שלא לדבר על המדינה אליה תהגר, זה לא בריא.

תלמד, תסיים צבא, תרכוש מקצוע, ואז תתחיל לברר מה המצב מסביב.

יכול להיות שעוד תחליט להשאר כאן וזהו.

פורסם

בתאילנד יש אזורים מאוד מערבים באופי שלהם ,הרבה מאוד בגלל התירים מהמערב

אבל בניגוד למערב אפשר למצוא שם דברים הרבה יותר זולים

דירות להשכרה\חשמל\מיים\מזון וכו וכו הרבה הרבה יותר זול

אבל להגר לשם צריך לבוא עם כסף

בחישוב שעשיתי צריך בערך 2000 שקל למחיה בסיסית לחודש לאדם ,דירה,מזון,וכו וכו

ומעבר לזה זה מותרות כבר

אני מדבר על מקומות דוגמת צאנג מהאי שזאת עיר בצפון תאילנד שמאוד אהבתי

אני רוצה להגיע לחסכונות שיספיקו לי לחיים שם עשרות שנים +אופציה להקים שם מישפחה

רק בגלל זה אני עדין תקוע פה

רק בשביל להבהיר, אתה רוצה להקים משפחה עם תאילנדית משם, או שאתה מתכנן למצוא איזשהי ישראלית שחיה בסרט כמוך (סיכוי קלוש)?

פורסם

רק בשביל להבהיר, אתה רוצה להקים משפחה עם תאילנדית משם, או שאתה מתכנן למצוא איזשהי ישראלית שחיה בסרט כמוך (סיכוי קלוש)?

אתה חושב שכל מי שרוצה להגר למדינה אחרת הוא חי בסרט?

מכאן נובע גם שכל מי שרוצה להחליף מקום עבודה ע"מ לשדרג את תנאי ההעסקה חי בסרט?

:kopfpatsch:

פורסם

לא, רק קרירין.

פורסם

:xyxthumbs:

מכאן נובע גם שכל מי שרוצה להחליף מקום עבודה ע"מ לשדרג את תנאי ההעסקה חי בסרט?

:kopfpatsch:

תסביר איך אחד משני המשפטים האלה משתמע מדבריי.

פורסם

תאילנדית

אני לא יכול לחיות בתאילנד בלי ליתחתן עם מקומית ,וחוץ מיזה ישראלית תסרס אותי ,וגם ככה ישראליות לא שמות אלי זיין

פורסם

טוב, רק תזהר מכל ה-gold-diggers שרק מחכות למצוא איזה ישראלי עשיר עם קצבה של 2000 שקל בחודש

פורסם

קרירין, אפשר לשאול מה תעשה עם עצמך בתאילנד?

טוב, תבוא לשם תתחתן, תקנה בית, תעשו ילדים..

מה הלאה?

הרי ללא הכנסות לא תוכל לצאת לטייל חוץ לתאילנד. המחירים נמוכים רק במדינות מהסוג הזה.

פורסם

תאילנדית

אני לא יכול לחיות בתאילנד בלי ליתחתן עם מקומית ,וחוץ מיזה ישראלית תסרס אותי ,וגם ככה ישראליות לא שמות אלי זיין

אתה יכול לחיות בתאילנד גם בלי להתחתן עם תאילנדית (אני מדבר מנסיון) אבל לא תוכל לקבל אישור עבודה בלי מעסיק שיהיה מוכן להעסיק אותך (וזה רק בתנאי שיש לך מומחיות ייחודית בתחום מסוים או תואר ראשון בתחומים נדרשים. בשאר המקרים יעדיפו להעסיק תאילנדי שיקבל רבע או חצי מהשכר שלך).

פורסם

קרירין, אפשר לשאול מה תעשה עם עצמך בתאילנד?

טוב, תבוא לשם תתחתן, תקנה בית, תעשו ילדים..

מה הלאה?

הרי ללא הכנסות לא תוכל לצאת לטייל חוץ לתאילנד. המחירים נמוכים רק במדינות מהסוג הזה.

מה אני כבר עושה בישראל ?

הסדר יום שלי הולך ככה

מחרבן

עובד

גולש במחשב

הולך לישון

וזה לא ישתנה כל עוד אני בישראל והמחירים עולים כל הזמן

פורסם

מה אני כבר עושה בישראל ?

הסדר יום שלי הולך ככה

מחרבן

עובד

גולש במחשב

הולך לישון

וזה לא ישתנה כל עוד אני בישראל והמחירים עולים כל הזמן

טוב, לגבי הסעיף הראשון והאחרון אין מה לעשות.

אבל אפשר לשנות את שני הסעיפים הנותרים.

כמובן שזה לא ענייני, אך אפשר לעבוד יותר או פחות, להחליף גלישה במשהו אחר וכו'..

החיים לא מסתכמים בעבודה וישיבה מול מחשב.

פורסם
החיים לא מסתכמים בעבודה וישיבה מול מחשב

בגלל זה הרצון להגר

כל דבר פה יקר ,אפילו לחמניה עולה פה כמו ארוחת צהרים בתאילנד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים