עבור לתוכן

היגור למדינה אחרת

Featured Replies

פורסם

אני עוד צעיר, רק בן 16 אבל אני באמת חושב לקחת את זה ברצינות ולעבור מפה בעוד כמה שנים (אחרי הצבא כמובן ואולי גם אחרי אוניברסיטה).

אני בטוח שזה תהליך לא פשוט אבל אני רוצה לדעת מה השלבים והדרישות בשביל זה.

חשבתי על קנדה בגלל המזג אוויר הטוב (מעדיף קור) וגם הקטע שזה בעיקרון דומה לארה"ב.

בנוסף לזה, האם יש מדינות אחרות מומלצות יותר (מבחינת מזג אוויר ויוקר מחייה)?

• תגובות 72
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הגירה נו אל תתפסו אותי על קטנות חח

אני לא יודע אם יש לי עוד אזרחות, ההורים שלי עלו מרוסיה לפני 15 שנים בערך אם זה אומר משהו,

אבל ככה לא שידוע לי.

ובכל זאת, אפילו שיש זמן אני רוצה לדעת מה האפשרויות, מעניין אותי.

פורסם

אני מסכים עם מה שאמרו לפני..

כשאני הייתי בגילך זה גם קרץ לי מאוד, זה תמיד היה החלום שלי (גם כן קנדה).

אבל עם הזמן דברים משתנים... אחרי הצבא הכרתי אנשים שונים, הייתה לי חברה חדשה וכבר לא רציתי לעזוב...

עכשיו בתקופת הלימודים פתאום שוב רוצה, אבל בתקופה זו זה כבר לא רלוונטי עבורי כי יש דברים חדשים שנוספו שמונעים ממני לעשות זאת...

מה שאני בא להגיד זה שדברים משתנים...

אל תחשוב על זה יותר מידיי כל עוד זה לא קרוב, כי זה סתם יתריד אותך בתקופה הארוכה שעוד יש לך בארץ...

ואני עוד יכול להגיד זה שתהנה כל עוד אתה יכול, מהגיל שלך ועד סוף הצבא זו התקופה הכי יפה בחיים לדעתי, והיא לא תחזור! :)

תנצל את זה...

פורסם

אני לא יודע עם היתה בארץ קרה בחורף

מה שבישראל נחשב קר ,נחשב מאוד נעים בארצות כמו רוסיה או קנדה

בעניין אפשרויות ,לכל מדינה הדרישות שלה גם עם אין לך אזרחות זרה

מדינות עם מחסור באנשי מיקצוע מסוימים ,לפעמים קולטות עובדים זרים לכמה שנים באותו המיקצוע

משם שיש לך רגל בפנים,אתה יכול להגיש בקשה לתושבות או אזרחות תלוי במדינה

יש גם מדינות עם אפשרות לימודים+ עבודה לתקופת הלימודים

יש מדינות שהשקעה מסוימת ,תיתן לך תושבות במקום ,אבל זה הרבה כסף

פורסם

תברח מפה, שמע לי. לך ללמוד בחו"ל תלמד שפה תלמד אנגלית. עם תואר קקה באוניברסיטת זיבי לא תגיע רחוק מפה.

לעומת זאת ברגע שתלמד בחו"ל יפתחו לך אופציות רבות..

פורסם

אין הרבה מדינות שמעודדות הגירה, אוסטרליה קנדה וניו זילנד עולות לראש, אבל שכר הלימוד במדינות אלה לסטודנטים זרים מאוד יקרים (בדרך כלל החל מ$10-15000 לשנת לימוד, תתכונן לשלם סכום דומה לשנה כדי לכסות מחייה).

כמובן שמדינות אלה גם מחפשות עובדים מיומנים בעלי ניסיון (רשימת המקצועות משתנה כל חצי שנה . שנה), אבל אז יש לך לפחות עוד 10 שנים בארץ שכן אתה צריך ללמוד מקצוע ולהיות בכל מספר שנים של ניסיון בעבודה.

באירופה יש הרבה מדינות על לימודים זולים או אפילו חינמים (גרמניה, צרפת וכו') ועם תנאי קבלה לא גבוהים יותר מבישראל (אפילו להפך) אבל תצטרך קודם לכן ללמוד את השפה המקומית ברמה גבוהה לפני שתתחיל את הלימודים.

המלצה שלי, הדבר היחידי שכרגע אתה יכול לעשות למען הגירה בעתיד, היא ללמוד טוב, ללמוד שפה זרה ולחסוך כסף במידה וההורים שלך לא יכולים לממן את הלימודים שלך.

מעבר לזה, אני מאוד מקווה שאתה מבין שלא הכל ירוק יותר בחו"ל, וישראל היא לא מדינה רעה כל כך לגור בה.

פורסם

אני לא יודע אם יש לי עוד אזרחות, ההורים שלי עלו מרוסיה לפני 15 שנים בערך אם זה אומר משהו,

עזוב רוסיה, אתה לא רוצה להגר לשם.

בכל מקרה, לא משנה לאן אתה מהגר, רצוי לדעת את השפה היטב, או לפחות באופן שיאפשר לך תקשורת בסיסית.

פורסם

מצטרף לאלא שיעצו לך ללמוד טוב ולסיים צבא.

אגב, עם הצבא יש לך אופציות נוספות, תלוי בנטיות שלך ומהשאיפות^

א. טייס\נווט\סיירת מטכ"ל\שייטת וכל דבר סודי ביותר אחר.

ב. חי"ר רגיל, ז"א לוחם ו\או קצין.

ג. חיל האויר (בד"כ בסיס סגור, בד"כ תנאים טובים עד מעולים) וחיל ירוק כמו מכונאי טנקים וכדומה (סיכוי טוב ללמוד להחזיק נכון כלי עבודה).

ד. חיל חימוש ומה שמסביב (תלמד מושג "לחוץ בית").

זה בעיקרון מה שיש לך בצבא.

יעשו לך כל מיני בדיקות רפואיות ושכליות, ישאלו מה אתה רוצה ועם קצת מזל תשרת איפה שתרצה.

עצה אישית ממני- תתמיד בכל דבר שאתה בחרת. להציב מטרה ונקודות ביניים ולהתקדם לפי הקצב שלך.

פורסם

^

ותוכניות עתודה למיניהן. וחיל מודיעין שיש שם דברים מגניבים (על פי פרסומים זרים). וכו' וכו'.

פורסם

אני בטוח שיש אפשרויות לא רעות, אבל אני בספק אם זו הדרך הנכונה כדי להגר, תפקיד טוב בצבא זה טוב לאלה שמעוניינים להשאר בישראל.

פורסם

לא בהכרח ,חלק מהתפקידים מתאים גם לחול לעבודות מסוימות

לדוגמה ,חירניקים יכולים לעשות הסבה לעבודות שמירה במקומות שונים בעולם ,ועם משכורת לא רעה

בכל מיקרה הרבה ארצות שהיו פעם להיט להגר לשם מישראל ,במצב לא בדיוק טוב כלכלית ופוליטית כרגע

ארצות דוגמת ארצות הברית\אנגליה\איטליה\ספרד ,ואחרות במצב מסריח

הרבה יותר קשה למצוא עבודות שם ,ובמיוחד עם אתה זר ועוד בלי מכרים במדינה

ובלי עבודה ,הכסף בארצות כאלו נישרף בטיל

אני אישית גם רוצה להגר ,אבל לתאילנד -שם המחיה הרבה הרבה יותר זולה מהמערב ,לאותה איכות חיים

העניין שלתאילנד צריך לבוא עם מספיק כסף לחיות טוב ,ויש כל מיני מיגבלות על זרים

פורסם
  • מחבר

לא בהכרח ,חלק מהתפקידים מתאים גם לחול לעבודות מסוימות

לדוגמה ,חירניקים יכולים לעשות הסבה לעבודות שמירה במקומות שונים בעולם ,ועם משכורת לא רעה

בכל מיקרה הרבה ארצות שהיו פעם להיט להגר לשם מישראל ,במצב לא בדיוק טוב כלכלית ופוליטית כרגע

ארצות דוגמת ארצות הברית\אנגליה\איטליה\ספרד ,ואחרות במצב מסריח

הרבה יותר קשה למצוא עבודות שם ,ובמיוחד עם אתה זר ועוד בלי מכרים במדינה

ובלי עבודה ,הכסף בארצות כאלו נישרף בטיל

אני אישית גם רוצה להגר ,אבל לתאילנד -שם המחיה הרבה הרבה יותר זולה מהמערב ,לאותה איכות חיים

העניין שלתאילנד צריך לבוא עם מספיק כסף לחיות טוב ,ויש כל מיני מיגבלות על זרים

למה דווקא לתאילנד? איך הגעת לבחירה הזו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים