עבור לתוכן

דיסק SCSI

Featured Replies

פורסם

אני מעונין לקנות דיסק SCSI עכשיו אני יודע שצריך גם לקנות בקר.

איך אני יודע איזה בקר אני צריך ועל מה אתם ממליצים? ומה האבדל במספר PIN?

פורסם

ראשית למה ? לשרת / מחשב ביתי ?

אם למחשב ביתי - חבל אין צורך .

אם לשרת -נו טוב ...

אתה צריך בקר שייתמוך בדיסק הקשיח לדוגמא חברת בקרים טובה (הכי טובה לדעתי ) Adaptec : לאתר החברה

רק שים לב שאתה מקפיד על חיבור כבל נכון - כי יש הבדל עם בקרים ודיסקים ישנים יותר .

לגבי PIN אין מה לדאוג , אני זוכר שבקר סקזי יכול לתמוך ביותר מ-7 התקנים מחוברים לכבל אחד ... ופשוט צריכים לקבוע מספר Device עבור כל התקן והתקן .

התקנים עכשיוויים וחדשים אינם תלויים בנגד סיומת , מכיוון שהם עושים זאת בצורה חשמלית אוטומטית .

זכור שהבקר של Adaptec יקר תבדוק מחירים ! .

מקור השוואה

פורסם
  • מחבר

50pin scsi card ISA NO cable

גם ההרדיסק צריך להיות 50 פין?

כי למשל לא ראיתי בקר שרשום עליו 80 פין

פורסם

ככה

יש 50 פין

68פין

80 פין

50 זה הדור הקודם של רכיבי הסקזי וכיום הוא משמש רק לרכיבי סקזי שהם לא דיסקים כגון סידי, צורב, טייפ גיבוי כי במחינת קצב העברת נתונים לא נעשה בהם שינוי משמעותי.

68 פין זה כיום הסטנדרט לגבי דיסקים קשיחים סקזי בקצב העברת נתונים של 160 מגה..

80 פים מיועד רק למכונות שיש להן קלובי דיסקים עם חיבור 80 פין, חיבור זה כולל כבר החשמל בתוכו.

יש לי בקר של אדפטק 29160 שהוא U160 סקזי 3 עם דיסק שטס על 10000K RPM אחד 9 גיגה ואחד 36.7 גיגה

ממש ממש ממש מהיר העסק !

שם כל דיסק IDE שקיים כיום בשוק בפינה בעונש

הבקר שלי הוא בעל חריץ PCI 64 וזאת הדרך היחידה להגיע למהירות התאורטית של העברת נתונים ב160

מכייון שאין לי חריץ 64 על הלוח אז בתאוריה אני עושה בערך 145-150 (זהו הסבר של היצרן)

בהשווה לתקן IDE הכי חדש שיצע עכשיו לשוק של רק 133ATA

בקיצור,

לי יש מערכת שלמה מבוססת סקזי ולמרות שבהשווה לIDE הביצועים פשוט מדהימים !!!

אני עדיין חושב שזה קצת יקר למשתמש הבייתי אז כך את זה בחשבון

אני קניתי בזמנו כי יש לי חבר יבואן שמכר לי בזול :-)

יש חיסרון שאני מאד לא אוהב וזה בכל פוסט של המערכת בקר הסקזי מגלה מחדש את כל הרכיבים שמחוברים אליו וזה לוקח 4-5 שניות קצת מעצבנות אבל מצד שני החלונות XP עולה אחרי 2.5 שניות

ובכלל הדיסקים האלה עובדים מאאד מאאד מהר !

פורסם

ככה

יש 50 פין

68פין

80 פין

50 זה הדור הקודם של רכיבי הסקזי וכיום הוא משמש רק לרכיבי סקזי שהם לא דיסקים כגון סידי, צורב, טייפ גיבוי כי במחינת קצב העברת נתונים לא נעשה בהם שינוי משמעותי.

80 פים מיועד רק למכונות שיש להן קלובי דיסקים עם חיבור 80 פין, חיבור זה כולל כבר החשמל בתוכו.

יש לי בקר של אדפטק 29160 שהוא U160 סקזי 3 עם דיסק שטס על 10000K RPM אחד 9 גיגה ואחד 36.7 גיגה

ממש ממש ממש מהיר העסק !

הבקר שלי הוא בעל חריץ PCI 64 וזאת הדרך היחידה להגיע למהירות התאורטית של העברת נתונים ב160

מכייון שאין לי חריץ 64 על הלוח אז בתאוריה אני עושה בערך 145-150 (זהו הסבר של היצרן)

בקיצור,

יש חיסרון שאני מאד לא אוהב וזה בכל פוסט של המערכת בקר הסקזי מגלה מחדש את כל הרכיבים שמחוברים אליו וזה לוקח 4-5 שניות קצת מעצבנות אבל מצד שני החלונות XP עולה אחרי 2.5 שניות

CraZy - בבקשה בבקשה בבקשה

תוריד את HDTACH הנה קישור ישיר קצת פחות מ 1 מגה

ותעלה לפה את התוצאות שקיבלת ...

בבקשה,שיהיה לנו למה להשוות ;D ;D

(זו תוכנה שבודקת את מהירות העברת הנתונים של ההארדיסק שלך...).

פורסם

אני לא יודע מה זה אומר אבל זה מה שיצא לי!

ההרדיסק בחתימה

הנה הלינק http://planet.nana.co.il/zviben/23%2Epng

פורסם

אני לא יודע מה זה אומר אבל זה מה שיצא לי!

ההרדיסק בחתימה

הנה הלינק http://planet.nana.co.il/zviben/23%2Epng

זה מה שיצא לך ?!?

זה חתיכת פצצה !!!!!!!!!!!

זה אומר שמהירות קריאת הנתונים שלך מההארד דיסק היא בממוצע 35 מגה בשניה !!!

אצלי זה מגיע לממוצע של כמעט 27 מגה בשניה...וזה על הארד דיסק של WD 200BB ...!!!

(תעשה חיפוש לביקורת על שלי ותראה איך התלהבו ממנו...ואתה עברת את שלי בהליכה...שיט... ;)

תראה את ה WD המעפן שיש לי בעבודה...הנה קישור

(וסליחה מגיליבוי על ההתנחלות על הת'רד...למען יישור ההדורים פתחתי פתחתי ת'רד השוואת נתוני כוננים בפורום תוכנה)

פורסם
  • מחבר

אוקי אז לדיסק 80 פין מה אני צריך לקנות?

פורסם

למקרה ואתה רוצה לחבר דיסק 80 פין לבקר רגיל כמו ה ADAPTEC 29160, 39160 תצטרך מחבר מיוחד שלתוכו מתחבר מתח חשמלי של 12V (די קשה להשגה) גם אני חיברתי מספר דיסקים כך בעבר.

אם אני זוכר נכון דיסק כזה כאשר הוא מחובר לבקרים רגילים ולא לאלו הנמצעים בשרתים לא יכול להיות הדיסק הראשון שלך אלה רק השני !!! שים לב לזה.

בכל מקרה אם אין לך שרת בבית עדיף לך חיבור 68 פין.

אם אתה צריך עוד מידע צור קשר במייל.

כדרך אגב גם לי יש מספר מערכות מחשבים עם ADPTEC 29160 ו39160 עם דיסקים 10000RPM ואחרי שנינגעתי בSCSI אין דרך חזרה ל IDE ההבדל פשוט שמים וארץ (ביחוד כשעובדים על קבצים גדולים) ;)

פורסם
  • מחבר

תראה בעיקרון אני מקבל את ה80 פין בזול אז על מה אתה ממליץ לי לקנות בשבילו?

פורסם

קודם כל ברכותי !!!

אכשיו האם זהו דיסק ה SCSI היחידי שאתה תחבר - מישום שאז קיימת האפשרות שלא תוכל לאתחל ממנו את המערכת.

בכל מקרה באם החלטת שזהו הכיוון תצטרך לקנות מחבר 68 פין ל 80 פין.

יש חנות בת"א ברחוב קיבוץ גלויות שמוכרת את כל סוגי המחברים האלו (מצטער לא זוכר את שמה) בעזרת מחבר זה תוכל לחבר ולהגדיר את מספרו של הדיסק במערכת.

אם בכל זאת תחליט שאתה לא לוקח צ'אנס ומחליט ללכת על דיסק 68 פין - אז יש לי כאלה בנפחים של 18GB ו 36GB חדשים וסגורים באריזתם המקורית

פורסם
אכשיו האם זהו דיסק ה SCSI היחידי שאתה תחבר - מישום שאז קיימת האפשרות שלא תוכל לאתחל ממנו את המערכת.

בכל מקרה באם החלטת שזהו הכיוון תצטרך לקנות מחבר 68 פין ל 80 פין.

יש חנות בת"א ברחוב קיבוץ גלויות שמוכרת את כל סוגי המחברים האלו (מצטער לא זוכר את שמה) בעזרת מחבר זה תוכל לחבר ולהגדיר את מספרו של הדיסק במערכת.

מה זאת אומרת?

לא הבנתי אותך... אם אני שם במחשב רק דיסק קשיח סקזי 68PIN אז המחשב לא יעלה (אני לא אוכל לאתחל מהדיסק סקזי הזה את המערכת, כמו שאתה אומר)?

פורסם

ככה

יש 50 פין

68פין

80 פין

ממש ממש ממש מהיר העסק !

בקיצור,

CraZy - בבקשה בבקשה בבקשה

תוריד את HDTACH הנה קישור ישיר קצת פחות מ 1 מגה

ותעלה לפה את התוצאות שקיבלת ...

בבקשה,שיהיה לנו למה להשוות ;D ;D

(זו תוכנה שבודקת את מהירות העברת הנתונים של ההארדיסק שלך...).

HF מה אתה אומר על זה ?

שים לב שבנוסף לכך שהדיסק סקזי הרבה יותר מהיר מIDE הוא גם לא "יושב" על המעבד..

הדיסק ד"א הוא מדגם QUANTUM ATLAS II 10000KRPM

בן שנתיים...והוא עדיין יותר מהיר מIDE של ימנו

אותו דגם של הדיסק שיש כיום דגם III נחשב היום לדיסק הכי מהיר בשוק. היחיד שיותר מהיר ממנו הוא 15000K RPM של סיגייט וגם לא בהפרש גדול

http://www.geocities.com/b-canon/scsidisk.jpg

הלינק לפעמים בעייתי צריך להתעקש עד שאמצא חלופה

משום מה צריך ללכת לפעמים קודם לכתובת ללא שם הקובץ ואח"כ להוסיף את השם השל התמונה..? לא מובן מה קרה להם שם.. מצטער

פורסם
הדיסק ד"א הוא מדגם QUANTUM ATLAS II 10000KRPM

בן שנתיים...והוא עדיין יותר מהיר מIDE של ימנו

אותו דגם של הדיסק שיש כיום דגם III נחשב היום לדיסק הכי מהיר בשוק. היחיד שיותר מהיר ממנו הוא 15000K RPM של סיגייט וגם לא בהפרש גדול

רק חבל שאף אחד מהם כבר לא נמכר.

היום האופציה הכי טוב הלדעתי זה SEAGATE.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים