עבור לתוכן

לאחר החלפת כרטיס מסך מ nvidia ל amd לא מצליח להפעיל משחקים - בעיית דרייברים/התקנ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

החלפתי כרטיס מסך במחשב מ 8800GT ל HD7850.

מחקתי את כל הדרייברים והאפליקציות של nvidia ואז התקנתי את הדרייברים של AMD.

משום מה, ה Aero של וינדוס לא עובד, וכשאני מנסה להפעיל משחק אני מקבל שגיאה שלא נמצא התקן שתומך ב DirectX (ניסיתי להתקין מחדש והוינדוס אומר שזה כבר מותקן) ובעצת אחד הפורומים בחו"ל (לאחר חיפוש בגוגל כמובן) המליצו שם להתקין את התוכנה Driver Fusion

התוכנה מצאה המון רישומים ברג'יסטרי שקשורים לnvidia אך את חלקם לא מחקה בגלל שהם רוצים שאקנה חשבון פרימיום.

אני לא מעוניין לקנות את חשבון הפרימיום מכיוון שהוא מאוד יקר ולדעתי לא מצדיק את ההשקעה עבור צורך חד-פעמי ובעיקר אף אחד לא מבטיח לי שזה אכן יעזור.

אז ניסיתי למחוק אותם בעצמי, פתחתי את ה regedit ולפי הניתוב של התוכנה ניסיתי למחוק את הערכים של nvidia,

אך בכל אחד מהם קיבלתי שגיאה שלא ניתן למחוק (בצילום מסך) unable to delete all specified values.

מקריאה של ת'רד נוסף הבנתי שייתכן ויש התקן נסתר שמונע את המחיקה של הרג'יסטרי, אז פתחתי את ה device manager ובתפריט view הצגתי את ההתקנים הנסתרים, אך לא מצאתי שום דבר שקשור ל nvidia. חקרתי כמה מההתקנים (אלו שלא היה לי ברור משמם מהם עושים) רנדומלית ולא מצאתי אף אחד שקשור ל nvidia.

המפרט שלי הוא

לוח של Gigabyte p35

intel 6420

זיכרון 6GB של Corsair

וכרטיס מסך של אסוס 7850

המוצא האחרון שלי הוא להתקין ווינדוס מחדש ואני ממש מנסה להימנע מזה.

יש למישהו רעיון :s05:

תודה מראש

פורסם

נסה לשתמש בתוכנה בשם Driver Sweeper, אשר אמורה למחוק את שאריות הדרייברים של הכרטיס הישן.

פורסם
  • מחבר

למיטב הבנתי Treexy Driver Fusion הוא גלגול של Driver Sweeper

http://www.tomshardware.com/forum/379045-33-radeon-7870-working-windows-aero

(בפוסט השני)

עוד רעיונות?

עדכון:

הרצתי את Driver Sweeper והוא אכן זיהה כמה רשומות.

ביצעתי מחיקה ולאחר מכם איתחלתי את המחשב (restart) וה Driver Sweeper לא זיהה יותר רשומות אבל Treexy Driver Fusion עדיין מזהה אותן.

עוד רעיונות?

פורסם
  • מחבר

NFR לא זיהה קבצים.

הוא כן זיהה 40 Extensions והתעלם מהם.

הכוונה היא לרשומות registry?

פורסם

תנסה הסיר את ההתקן של הכרטיס מסך דרך מנהל ההתקנים..

ואז להתקין את הדרייבר של ati שוב.

שים לב שהדרייבר שלך תואם למערכת.

כלומר אם יש לך ווינדוס 64ביט אז שגם הוא יהיה כזה.

תגיד לי אם עזר. יכול להיות שההתקן עבד עם הדרייברים של nvidia כששמת אותו, באופן חריג כלשהו.

פורסם

בעבר הרחוק כשהיו בעיות דריוורים הפיתרון היה להסיר אותם בהתקנה(אם קיימת) ואז להסיר אותם מה DEVICE MANAGER בSAFEMODE.

ואז למחוק שאריות עם DRIVER SWEEPER או משהו.

ורק אחרי כל זה לעלות רגיל בוינדוס ולהתקין את הדריוור החדש.

פורסם

בעבר הרחוק כשהיו בעיות דריוורים הפיתרון היה להסיר אותם בהתקנה(אם קיימת) ואז להסיר אותם מה DEVICE MANAGER בSAFEMODE.

ואז למחוק שאריות עם DRIVER SWEEPER או משהו.

ורק אחרי כל זה לעלות רגיל בוינדוס ולהתקין את הדריוור החדש.

וזו בדיוק הדרך הטובה ביותר לעשות זאת במקרה הזה :xyxthumbs:

נ.ב.

הקטע ההגיוני בשימוש בSafe Mode הוא שאם ישנו שימוש ב Extensions של Nvidia אז ב Safe Mode הוא לא אמור להשתמש בהם, וזה יאפשר לתוכנת הסרה לבצע את עבודתה, אולי אפילו תוכל למחוק אותם ידנית מהרג'יסטרי.

פורסם
  • מחבר

וזו בדיוק הדרך הטובה ביותר לעשות זאת במקרה הזה :xyxthumbs:

נ.ב.

הקטע ההגיוני בשימוש בSafe Mode הוא שאם ישנו שימוש ב Extensions של Nvidia אז ב Safe Mode הוא לא אמור להשתמש בהם, וזה יאפשר לתוכנת הסרה לבצע את עבודתה, אולי אפילו תוכל למחוק אותם ידנית מהרג'יסטרי.

תנסה הסיר את ההתקן של הכרטיס מסך דרך מנהל ההתקנים..

ואז להתקין את הדרייבר של ati שוב.

שים לב שהדרייבר שלך תואם למערכת.

כלומר אם יש לך ווינדוס 64ביט אז שגם הוא יהיה כזה.

תגיד לי אם עזר. יכול להיות שההתקן עבד עם הדרייברים של nvidia כששמת אותו, באופן חריג כלשהו.

לצערי זה לא עזר, הוא כנראה כן משתמש בהם.

העליתי את המערכת ב safe mode, מחקתי את הדרייבר של הכרטיס מסך, אך עדיין לא ניתן למחוק את ה extension של nvidia.

רעיונות נוספים?

אגב, זו הפעם הראשונה שאני מעלה win7 ב safe mode והמסך נראה די טוב מבחינה גרפית לעומת XP ב safe mode.

שמתי לב שיש כמה רמות של safe mode, במה אתם ממליצים להשתמש ?

בכל מקרה ב safe mode במנהל ההתקנים בסעיף של כרטיס המסך היה כתוב Standard VGA Graphic Adapter

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

תפסיק לשבור ראש ותתקין וינדוס מחדש,, כמה זה בימנו שעה של התקנה , לך אל זה

פורסם

לפני התקנה מחדש תנסה את התכנה revouninstaller-portable היא מוצאת את כול LEFTOVERS

פורסם
  • מחבר

לצערי גם זה לא עזר

לפני התקנה מחדש תנסה את התכנה revouninstaller-portable היא מוצאת את כול LEFTOVERS

אין לתוכנה הזו כלי לניקוי רג'יסטרי, והיא לא זיהתה שום דבר שקשור ל Nvidia

פורסם

יש לי רעיון נואש נוסף..

תנסה להיכנס ל Services תבדוק אם יש שם משהו שמזכיר את Nvidia ותעצור.

אם אין אז..

רגע..

אתה בטוח שהדריברים שהתקנת תואמים למערכת ההפעלה שלך?

64/32?

האמת זה כבר ירי באוויר..תתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה.

העליתי את windows ב safe mode הסרתי את הדרייברים של ATI ונתתי ל winsows להתקין את הדרייבר הגנרי שלה.

לאחר מכן העלתי את מחדש את המערכת, התקנתי את הדרייברים של ATI מחדש ובנוסף התקנתי גם SDK של ATI ו... VIOLA

יש כרטיס מסך.

תודה תודה תודה לכל העוזרים והחברים בפורום :yelclap::xyxthumbs::yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים