עבור לתוכן

אילו בדיקות רצוי לעשות כשמקבלים מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

הכותרת נמצאת בשאלה. החל מבדיקת של מרכיבי החומרה שהם אכן כולם שם ועד לבדיקות אחרות שבודקות את תקינות החלקים (כמו לדוגמא ספק כוח).

תודה :xyxthumbs:

פורסם

בדיקה שטחית - מסתכלים שאין דפיקות על המארז שכל החלקים במקומם ואין משהו מוזר (מחשב חדש צריך להיראות מתוקתק)

להקשיב לרחשים ואפילו להריח (לחלקים אלקטרונים תקולים יש ריח - במיוחד קבלים)

בדיקת זכרון - MEMTEST 86

בדיקת עומס - להעלות את המחשב ממערכת הפעלה live להריץ שם כלי בדיקה שמעמיסים על המחשב ורואים אם הוא נופל

בדיקת משטח דיסק

פורסם

אם זה מחשב שהרכיבו בשבילך, רצוי לבדוק שאכן הרכיבו את הרכיבים שהמנת וקיבלת את כל התוכן שאמור להתווסף להם.

פורסם
  • מחבר

אם זה מחשב שהרכיבו בשבילך, רצוי לבדוק שאכן הרכיבו את הרכיבים שהמנת וקיבלת את כל התוכן שאמור להתווסף להם.

היי, למה הכוונה ב"כל התוכן שאמור להתווסף להם"?

וכמו כן, גבריאל, למב התכוונת במשטח דיסק? האם זה למקום בדיסק קשיח?

פורסם

ישנה בדיקה שבודקת את שטח הדיסק - ונותנת לך תוצאות האם יש דפקטים בדיסק עצמו

פורסם

היי, למה הכוונה ב"כל התוכן שאמור להתווסף להם"?

כנס לאתרי האינטרנט של היצרנים של הרכיבים השונים שרכשת ובדוק שכל התוכן שאמור להגיע עם האריזה (כבלים, גופי קירור, מתאמי תצוגה, פאנלים במארז שהוסרו ע"מ להתקין כונן אופטי, מתאמים שונים למארז, דיסקי התקנה, הטבות כגון משחקים המשווקים לעיתים יחד עם כרטיסי מסך וכולי) אכן הגיע לידיך, בין אם הוא מותקן במערכת ובין אם הוא לא נדרש כרגע.

וכמו כן, גבריאל, למב התכוונת במשטח דיסק? האם זה למקום בדיסק קשיח?

דיסק קשיח, כמו כל רכיב אחר, עשוי להיות פגום "ישר מהמפעל". עם זאת, בהבדל משאר הרכיבים, התקלה עשויה שלא להיות בולטת מלכתחילה, ומדובר ברכיב שהחלפתו תדרוש התקנה מחדש של כל מה שהיה עליו, מה גם שיש סיכון לאיבוד מידע.

אחת התקלות הנפוצות עם דיסקים קשיחים היא סקטורים פגומים כתוצאה מHead Crash, קרי, פגיעה פיזית של הראש הקורא-כותב במשטח הדיסק תוך כדי עבודה. לעיתים מדובר בתקלה מקרית וחד פעמית בסקטורים בודדים, שניתן לעקפם בקלות יחסית (ע"י אותה התוכנה המשמשת לבדיקה), אך בהרבה מקרים מדובר בתקלה מכאנית בדיסק שעם הזמן רק תיצור עוד ועוד סקטורים פגומים עד להפיכת הדיסק לבלתי שמיש כמעט.

פורסם
  • מחבר

היי, סוף סוף קיבלתי את המחשב החדש :yelclap:

מהתבוננות ראשונית עולות אצלי כמה שאלות:

1. אף על פי שרכשתי עותק וינדוז חוקי למהדרין, לא ראיתי דיסק התקנה/ קובץ שבו קיימת הסיריאל קי שלי.. האם זה מספיק שהוינדוז פשוט מותקן ? (win 8)

2. כרטיס המסך אמור לזכות אותי בשני משחקי מחשב (קרייזיס 3 וביושוק למיטב זכרוני). אינני מוצא דיסקים שלהם או סיריאלים להתקנה בשום מקום. איפה הם בד"כ אמור להיות?

3. היה לי מאוור נוסף בתוך הקופסה (הקופסה של לוח האם, לא המארז כמובן) שלא הותקן משום מה.

4. איך אפשר לפתוח תפריט התחלה נפתח כמו בוינדוזים הישנים?

תודה.

פורסם

1. אף על פי שרכשתי עותק וינדוז חוקי למהדרין, לא ראיתי דיסק התקנה/ קובץ שבו קיימת הסיריאל קי שלי.. האם זה מספיק שהוינדוז פשוט מותקן ? (win 8)

ככל שידוע לי בWin8 כבר לא משתמשים במדבקות עם מפתח הרישיון, והמפתח משולב בBIOS. אבל זה בניידים. לא בטוח איך זה במחשבים נייחים.

2. כרטיס המסך אמור לזכות אותי בשני משחקי מחשב (קרייזיס 3 וביושוק למיטב זכרוני). אינני מוצא דיסקים שלהם או סיריאלים להתקנה בשום מקום. איפה הם בד"כ אמור להיות?

לרוב בקופסה של הכרטיס, אבל תבדוק שזה בדיוק מה שהזמנת. לפעמים לאותו כרטיס יש מספר גרסאות, חלקן כוללות משחקים, חלקן לא.

3. היה לי מאוור נוסף בתוך הקופסה (הקופסה של לוח האם, לא המארז כמובן) שלא הותקן משום מה.

איזה מאוורר?

4. איך אפשר לפתוח תפריט התחלה נפתח כמו בוינדוזים הישנים?

אי-אפשר בכלים המובנים בWindows. יש אפשרות להתקין תוכנות צד שלישי. חפש בgoogle משהו כמו "Windows 8 Classic Start menu".

פורסם

לגבי המשחקים שהיית צריך לקבל.. צור קשר עם החנות ותוודא איך זה מתבצע

אני קיבלתי מהחנות קוד להורדה דרך האתר של AMD.. פשוט תעקוב אחר ההוראות באתר ותוריד.. אצלי לא היתה בעיה :hat:

לגבי המאוורר.. איזה מאוורר זה? של מארז או של מעבד?

קנית מעבד BOX או TRAY ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים