עבור לתוכן

האם יכול להיות שהרסתי רמקול באוזנייה עם המלחם?

Featured Replies

פורסם

כל מולטימטר הכי פשוט ב7$ מאיביי יספיק למטרה..שלי עלה 12$ בגלל המסך הגדול, והוא הגיע מכוייל כמעט עם דיוק של פלוק נייד, נבדק עם קליברטור במעבדה

פורסם

יאיר, ברור לי שהכוונה שלך היא שמספיק לקנות מכשיר זול לשימוש הזה, ואני מסכים איתך - לשימושים קלים במתח נמוך ובדברים של DC אפשר להסתדר עם מכשיר פשוט. ממש אין צורך שכל מי שרוצה למדוד נגד פעם בשנה יקנה מכשיר יקר. אבל הביטוי שהוא מגיע מכוייל כמעט עם דיוק של פלוק מאוד מאוד מאוד בעייתי ממספר סיבות:

1 - הוא בכלל לא מכויל, שום מכשיר מתחת ל-300$ לא עובר כיול לפני המכירה (וגם מעל ל-300$ לא כל הדגמים עוברים כיול לפני שהם נשלחים ללקוחות).

2 - העובדה שאתה קיבלת קריאה יחסית קרובה לא מצביעה על כך שהוא מדויק כמעט כמו פלוק נייד. זה אך ורק אומר שהיחידה הספציפית שהייתה לך, ספציפית ברגע שמדדת, וספציפית במדידה ובתחום שאתה מדדת נתנו קריאה קרובה.

ושוב, למקרה שזה לא ברור, אני ממש לא רוצה לפתוח על זה דיון\ויכוח או משהו כזה. אני מסכים לחלוטין עם רוח הדברים שאמרת כפי שהסברתי בהתחלה, אבל החלק השני של המשפט שלך מאוד צורם לי. בתור אחד שיודע קצת על מה המשמעות של מכשיר מדויק וכיול, ועל כך שהכסף הגדול הולך לא על דיוק במדידה, אלא על להבטיח לך שהדיוק הזה יישמר לאורך זמן ובתנאי סביבה שונים (כדוגמת טמפרטורה שונה). כי אף אחד לא רוצה לכייל את המכשיר כל יומיים ועם מכשיר ב-7$ יכול להיות שזה המצב (ויכול להיות שלא, אבל אין דרך לדעת - ופה מגיע השקט הנפשי שחברה כמו אג'ילנט או פלוק מבטיחה לך).

פורסם

אני לא מתווכח איתך על שום מילה, העניין הוא שכפי שכבר ציינת, מרבית המכשירים הזולים יספיקו לשימושים קלים.

* ההשוואה שלי היתה לתקני היצרן של סדרת ה-80 של פלוק, בהשוואה של DMM זול ללא כיול הממצאים היו שהמתח, הזרם וההתנגדות ועמדו בסטיית התקן של פלוק. כמובן שזה לא הספיק לי וכיילתי את המכשיר כך שיראה את הערכים במדוייק כפי שמופיעים בקליברטור אבל זה אני והשגעונות שלי :)

למען הסרת ספק, אני לא מעודד חלילה רכישה של DMM זול כתחליף למכשיר אמין ומדוייק, וייתכן ישנם המון DMMים זולים שמסתובבים עם סטיות נוראיות ולכן אין למה לסמוך על DMM שכזה במידה ודרושות לנו מדידות מדוייקות. העניין הוא פשוט פעם אחרי פעם זלזול רב במכשירים הזולים ללא הצדקה.

פורסם

יאיר, הכל נכון, התכוונתי בעיקר שתשים לב לנקודה הכי חשובה בפוסט שלי:

יאיר, ברור לי שהכוונה שלך היא שמספיק לקנות מכשיר זול לשימוש הזה, ואני מסכים איתך - לשימושים קלים במתח נמוך ובדברים של DC אפשר להסתדר עם מכשיר פשוט. ממש אין צורך שכל מי שרוצה למדוד נגד פעם בשנה יקנה מכשיר יקר. אבל הביטוי שהוא מגיע מכוייל כמעט עם דיוק של פלוק מאוד מאוד מאוד בעייתי ממספר סיבות:

1 - הוא בכלל לא מכויל, שום מכשיר מתחת ל-300$ לא עובר כיול לפני המכירה (וגם מעל ל-300$ לא כל הדגמים עוברים כיול לפני שהם נשלחים ללקוחות).

2 - העובדה שאתה קיבלת קריאה יחסית קרובה לא מצביעה על כך שהוא מדויק כמעט כמו פלוק נייד. זה אך ורק אומר שהיחידה הספציפית שהייתה לך, ספציפית ברגע שמדדת, וספציפית במדידה ובתחום שאתה מדדת נתנו קריאה קרובה.

ושוב, למקרה שזה לא ברור, אני ממש לא רוצה לפתוח על זה דיון\ויכוח או משהו כזה. אני מסכים לחלוטין עם רוח הדברים שאמרת כפי שהסברתי בהתחלה, אבל החלק השני של המשפט שלך מאוד צורם לי. בתור אחד שיודע קצת על מה המשמעות של מכשיר מדויק וכיול, ועל כך שהכסף הגדול הולך לא על דיוק במדידה, אלא על להבטיח לך שהדיוק הזה יישמר לאורך זמן ובתנאי סביבה שונים (כדוגמת טמפרטורה שונה). כי אף אחד לא רוצה לכייל את המכשיר כל יומיים ועם מכשיר ב-7$ יכול להיות שזה המצב (ויכול להיות שלא, אבל אין דרך לדעת - ופה מגיע השקט הנפשי שחברה כמו אג'ילנט או פלוק מבטיחה לך).

זה משהו שאתה לא יכול להבטיח לעולם במכשיר כל כך זול. גם אם יש לך מכשיר כזה שכיילת ל-0.0001% ועובד מעולה שנים זה לא מאפשר להסיק כלום על הדגם הזה באופן כללי, אלא אך ורק על היחידה שלך. יחידה בודדת לא מספיקה כדי לעשות סטטיסטיקה כזו. סתם לצורך הדוגמא, שתדע, אני ל-UT61E שמשמש בתור המכשיר המישני שלי, עושה מדידה כל כמה חודשים. אני משווה אותו למכשיר רציני יותר (אם אני בבית אז ל-U1253A, אם אני במקרה מוצא זמן פנוי כשאני במעבדה אז אני משתמש בציוד רציני יותר) - פשוט כדי להיות בטוח שזה עדיין עומד ב-spec. ככה זה כשאין למכשיר אבא ואמא שיבטיחו לך שאפשר לסמוך על המכשיר גם לאורך זמן (והאחד הזה הוא לא בדיוק מכשיר ב-7$ :) ).

ואגב, גם לי יש עוד 2 מכשירים בבית, אחד שעלה לי 60שח והיה המכשיר הראשון שלי (וחודשיים אחרי זה הוצאתי אותו לגמלאות), מהר מאוד החלפתי אותו במכשיר אחר שעלה בערך פי 3 מזה. היום אני לא מעז למדוד כמעט שום דבר אפילו עם המכשיר ה"יקר" יותר (יוצא דופן הוא מצב מדידת הטמפ', כששני המכשירים האחרים שלי תפוסים ואני צריך למדוד טמפ' במקביל, אני משתמש בו). ב-90% מהדברים הוא בסדר, אבל במצב אחד או שניים (מדידה מסוימת ותחום מסוים של אותה המדידה) הוא מזייף מספיק כדי שאני לא ארגיש בטוח למדוד איתו שום דבר חשוב. מדידה שאתה לא יכול לסמוך עליה גרועה בדיוק כמו שום מדידה בכלל.

ושוב, ברור לי שאתה כנראה מודע לרוב הדברים האלה, אני מנסה לעשות 2 דברים בזה שאני מעיר את תשומת לבך לעניין:

1- להביע בפניך עד כמה הדבר חשוב, ככל שנכנסים עמוק יותר לתחביב\עיסוק הזה זה נהייה יותר ויותר קריטי. ולמרות שברור לי שרוב הדברים שאני רושם מיותרים כנראה, אני עדיין לא יכול שלא לרשום אותם פשוט כי זה נושא מאוד חשוב עבורי :)

2- כדי שמישהו שלא ממש מתמצא בתחום ובמקרה קורא את הפוסטים האילו יבין שיש סיבה שאנשים משלמים כל כך הרבה כסף על ציוד, ושברגע שרוצים מדידה עם דיוק מסוים צריך להסתכל קצת מעבר ל-spec של המכשיר שקונים - כי ה-spec הזה שווה משהו אך ורק בשנייה שבה הוא יוצר (במקרה הטוב), ומעבר לזה צריך לדעת על מי לסמוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים