עבור לתוכן

האם יכול להיות שהרסתי רמקול באוזנייה עם המלחם?

Featured Replies

פורסם

אוזניות AUDIO TECHNICA M-50

היי, ניסיתי להלחים חוט חדש לאוזניות, הוצאתי את הקודם וניסיתי להלחים את החדש... הבעיה היא שהניסיון שלי בהלחמות הוא דיי דל, ועשיתי לא מעט ניסיונות שלא עלו יפה. לאחר מכן התייאשתי ולקחתי את האוזניות לטכנאי אלקטרוניקה מוסמך שהלחים חוט וטען ששומעים רק בצד אחד לאחר ההלחמה.

יתכן כי הרסתי את הרמקול עם המלחם?

במידה וכן, האם הנזק ניתן לתיקון או להחליף וזהו?

כמו כן, האם ניתן להשיג רמקול חלופי שלא דרך היבואן (היבואן המקורי, שמע מערכות, דורש מחיר מופקע השווה לעלות אוזניות חדשות דרך EBAY.)

תודה.

פורסם

אתה צריך למדוד ולהשוות את התנגדויות (Ω) בין הדרייבר התקין לחשוד. אם אתה מקבל קריאה גבוהה בהרבה בחשוד, או כלל לא, אז הוא גמור, בהנחה שהלחמות טובות.

לגבי דרייבר חדש, נסה לפנות לAT USA. פעם קניתי דרכם זוג פאדים לדגם שלא נמכר בארץ.

פורסם

כמו שאיליה אמר, נסה למדוד התנגדות. במידה והוא תקול אז כנראה שיהיה נתק בדרייבר הבעייתי (או קריאה מאוד גבוהה). אם כי במקרה קיצוני (ומאוד מאוד נדיר) יכול גם להיות קצר. בכל מקרה הקריאה לא תהייה דומה לערך של הדרייבר בצד השני.

בדרייברים מסוימים ניתן לתקן את זה. אני בעבר תיקנתי דרייבר של K701 שהייתה לו בעיה כזה. לא ראיתי מעולם את הדרייבר של האוזניות שיש לך, לכן מבלי לראות אותו קשה לי לדעת האם האחד הזה ניתן לתיקון או לא.

פורסם

כמו שאיליה אמר, נסה למדוד התנגדות. במידה והוא תקול אז כנראה שיהיה נתק בדרייבר הבעייתי (או קריאה מאוד גבוהה). אם כי במקרה קיצוני (ומאוד מאוד נדיר) יכול גם להיות קצר. בכל מקרה הקריאה לא תהייה דומה לערך של הדרייבר בצד השני.

בדרייברים מסוימים ניתן לתקן את זה. אני בעבר תיקנתי דרייבר של K701 שהייתה לו בעיה כזה. לא ראיתי מעולם את הדרייבר של האוזניות שיש לך, לכן מבלי לראות אותו קשה לי לדעת האם האחד הזה ניתן לתיקון או לא.

אנטולי, אתה אח!

פורסם
  • מחבר

אין לי שום כלים למדוד התנגדויות... אני לא מהתחום.

תודה על הניסיון לעזור.

לא מוצא בגוגל אתר שנקרא AT USA

אפשר קישור?

פורסם

AT USA = audio technica סניף ארה"ב

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

לא צריך שום כלים חוץ ממולטימטר הכי פשוט למטרה זו, אולי אנטולי יוכל לזרוק איזה שם של דגם פושטי שימושי.

איך באמת, החלמת ישר לcoil leads?

פורסם

א. הוא אמר שאין לו כלים, אז הנחתי שאין לו גם DMM. אם יש מצוין, אם לא אפשר לבקש מכל מעבדת אלקטרוניקה לבדוק את זה.

ב. תלוי מה הבעיה. אם התנתק ה-coil מהפאד שאליו הוא מולחם אז אפשר לפעמים לתפוס אותו עם פינצטה ולהלחים חזרה. אם יש קצר או שהוא נחתך עמוד מכדי שאפשר יהיה לתפוס אותו, אז באסה :)

פורסם

NM

פורסם

אגב למה קצר זה בעייה בעייתית..? כי אני חושב שבדיוק גרמתי לקצר עם זוג סוני MDR-F1. זה קרה אחרי החלטתי להסיר את החתיכת דבק-מוקשה שהם נוהגים לשפוך על האיזור חיבור לסליל כדי לחשוף את הפאד (מכיר?)

פורסם

בעיה בעייתית?!

אני לא בטוח שהבנתי מה שאלת. קצר יכול להיגרם כשהבידוד על החוט נדפק ואז שני ליפופים שאמורים להיות מנותקים זה מזה מתקצרים. הסיכוי שגרמת לבעיה הזו הוא מאוד נמוך. בדר"כ יש בעיה לאורך הכבל איפשהו או משהו מחוץ לדרייבר, הסיכוי לקצר בתוך הדרייבר נמוך בצורה קיצונית.

פורסם

בעייה בעייתית=באסה. :)

זה לא קצר בכבל, כאמור זה קרה לאחר שהסרתי חלק מהsplotch דבק שכיסה את אחד הפאדים (יש זוג) של הסיגנל (+). כנראה היה שם trace שחיבר בין המכוסה ללא מכוסה (איפה שהכבל מתחבר). אבל כאשר ג'ימפרתי ביניהם זה לא פותר את הבעייה. זה מעגל של impedance compensation שנראה כך:

network.gif

אבל אני לא מוצא את הסכימה שלו. בכל מקרה, רק הצד הימני עובד אבל הדרייברים מקוצרים כרגע.

פורסם

מצטער, אבל באמת שלא הבנתי את הבעיה שניסית להסביר.

אם הדרייבר מקוצר (ורק אם הדרייבר עצמו מקוצר), וזה בגלל שמהחום של ההלחמות הבידוד נמס אז אין מה לעשות כבר. אבל זה מאוד נדיר ורוב הסיכויים הם שיש משהו אחר שגורם לקצר. לצערי בלי להכיר את המעגל הזה אני לא יכול לעזור לך בזה.

פורסם

לא משנה, אני פשוט אנסה להסיר את הלוח ולראות אם העכבות סליל לא נפגעו., איך שזה לא נראה....

יש לך עצה איך אני מסיר אותו בחתיכה אחת? זה יהיה באמת מבאס להתעסק עם recable לdual entry אם אני ארסק אותו.

פורסם

כמו שאמרתי, אני לא מכיר את הדגם הזה. אם היה לי את זה בידיים הייתי יכול לעזור, אבל ככה לצערי היכולת שלי לעזור לך מוגבלת מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים