עבור לתוכן

חדש בתחום צריך הסבר קטן

Featured Replies

פורסם

אני חדש בתחום ואני רוצה לקנות מערכת לסלון בשביל לשמוע FLAC באמת עם איכות

עוד לא התחלתי לבחור מוצרים כי אני עוד מנסה להבין מי נגד מי בתחום

לפי מה שהבנתי יש 4 דברים

רמקולים, סאב, מגבר, רסיבר

אשמח שתסבירו על 3 האחרונים, מה תפקידם וכו' ולמה יש סאבים בנפרד זה לא בא עם הרמקולים?

(לא מצאתי מידע בלינקיה)

פורסם

סאב וופר אחראי על התדרים הנמוכים. הרעיון הוא שלכל טווח תדרים תהיה יחידה נפרדת וייעודית שתהיה אחראית עליו.

מגבר אמור לדחוף את האות שיוצא ממקור השמע. אם האות לא מספיק חזק, אתה עלול לשמוע סאונד חלש או עם פרטים חסרים.

רסיבר הוא כולל מגבר ואחראי בין השאר לבצע פיענוח של כל מיני פורמטים, אחראי על הכניסות והיציאות השונות.

פורסם
  • מחבר

סאב וופר אחראי על התדרים הנמוכים. הרעיון הוא שלכל טווח תדרים תהיה יחידה נפרדת וייעודית שתהיה אחראית עליו.

מגבר אמור לדחוף את האות שיוצא ממקור השמע. אם האות לא מספיק חזק, אתה עלול לשמוע סאונד חלש או עם פרטים חסרים.

רסיבר הוא כולל מגבר ואחראי בין השאר לבצע פיענוח של כל מיני פורמטים, אחראי על הכניסות והיציאות השונות.

תודה הבנתי עכשיו פחות או יותר

איזה מוצרים אתה ממליץ לי?

2 ערוצים ואחד סאב מספיק

פורסם

בהתחלה היה מונו(ערוץ יחיד), ואז הומצא הסטראו.

בהמשך הוסיפו ערוצים כדי ליצור סראונד.

בעיקרון כל ערוץ יכול לשדר מגוון תדרים, כולל הנמוכים.

וכל רמקול יכול להכיל כמה אלמנטים, כדי להשמיע את המידע שהוא מקבל מהערוץ.

יש לפחות שלושה סיבות טובות(שכרגע עולות לי לראש) למה עושים שימוש בערוץ יחיד לסאב וופר(תדרים נמוכים).

1) תדרים נמוכים מועברים יותר בקלות ע"י הסביבה(אוויר, רצפה/קירות, רהיטים), ולכן נקלטים כאפקט סביבתי ופחות כאפקט כיווני.

2) הרבה! יותר קל לשליטה ואיזון, לא רק לצופים/מאזינים, אלה גם לעורכי הסאונד במקור.

3) בסט רמקולים לסראונד, יותר נוח וזול להשתמש בלווינים קטנים וקלים ליצירת אפקט הסראונד.

עיקר התוכן בכל מקרה נמצא ברמקולים הקדמיים.

אפשרי לבנות מערכת סראונד המורכבת מכל קומבינציה של רמקולים, עם או בלי סאב וופר יעודי.

וכל רמקול יכול להיות מורכב מאלמנט אחד, או כמה אלמנטים, כדי להפיק טווח של תדרים.

אני מניח שיש את אלו שמעדיפים להשקיע ברמקולים יקרים עם טווח מלא גם בקדמיים וגם בצדדיים/אחוריים, ולוותר לגמרי(או לא) על הסאב וופר.

בכל מקרה נראה שתעשיית הסראונד(יצרני הציוד והתוכן) ורוב הצרכנים, אימצו את ה5.1/7.1 כסטנדרט.

פורסם
  • מחבר

בהתחלה היה מונו(ערוץ יחיד), ואז הומצא הסטראו.

בהמשך הוסיפו ערוצים כדי ליצור סראונד.

בעיקרון כל ערוץ יכול לשדר מגוון תדרים, כולל הנמוכים.

וכל רמקול יכול להכיל כמה אלמנטים, כדי להשמיע את המידע שהוא מקבל מהערוץ.

יש לפחות שלושה סיבות טובות(שכרגע עולות לי לראש) למה עושים שימוש בערוץ יחיד לסאב וופר(תדרים נמוכים).

1) תדרים נמוכים מועברים יותר בקלות ע"י הסביבה(אוויר, רצפה/קירות, רהיטים), ולכן נקלטים כאפקט סביבתי ופחות כאפקט כיווני.

2) הרבה! יותר קל לשליטה ואיזון, לא רק לצופים/מאזינים, אלה גם לעורכי הסאונד במקור.

3) בסט רמקולים לסראונד, יותר נוח וזול להשתמש בלווינים קטנים וקלים ליצירת אפקט הסראונד.

עיקר התוכן בכל מקרה נמצא ברמקולים הקדמיים.

אפשרי לבנות מערכת סראונד המורכבת מכל קומבינציה של רמקולים, עם או בלי סאב וופר יעודי.

וכל רמקול יכול להיות מורכב מאלמנט אחד, או כמה אלמנטים, כדי להפיק טווח של תדרים.

אני מניח שיש את אלו שמעדיפים להשקיע ברמקולים יקרים עם טווח מלא גם בקדמיים וגם בצדדיים/אחוריים, ולוותר לגמרי(או לא) על הסאב וופר.

בכל מקרה נראה שתעשיית הסראונד(יצרני הציוד והתוכן) ורוב הצרכנים, אימצו את ה5.1/7.1 כסטנדרט.

אבל אני רוצה נטו בשביל לשמוע שירים

2.1 מספיק לא?

ובד"כ זה אפשרי לחבר dok עם FLAC לרסיבר ולהאזין?

פורסם

אם חשובה האיכות, לך על תצורת סטריאו רגילה. רק אם החלל גדול משמעותית מאזור ה-20 מ"ר, התמקד ברמקולים רצפתיים. אחרת, התמקד ברמקולים מדפיים בלבד. בתקציב שציינת בפורום קולנוע ביתי (2500 ש"ח) מומלץ בחום T-AMP כמגבר וזוג רמקולים מדפיים של חברות מבוססות. אני מתאר לעצמי שיש לך כבר מקור (אתה הרי מנגן קבצי FLAC ואני מניח שגם שומע אותם כיום עם אוזניות או רמקולים פשוטים. הדבר הזה שמנגן הוא המקור). כתוב מאיפה אתה בארץ ואשלח אותך לחנות שמדגימה ומוכרת ציוד כזה.

יד-שניה עדיף כמובן, במיוחד בתקציב לחוץ, אבל נשמע שאתה לא בכיוון הזה (דורש זמן, סבלנות וידע מסוים).

פורסם
  • מחבר

אם חשובה האיכות, לך על תצורת סטריאו רגילה. רק אם החלל גדול משמעותית מאזור ה-20 מ"ר, התמקד ברמקולים רצפתיים. אחרת, התמקד ברמקולים מדפיים בלבד. בתקציב שציינת בפורום קולנוע ביתי (2500 ש"ח) מומלץ בחום T-AMP כמגבר וזוג רמקולים מדפיים של חברות מבוססות. אני מתאר לעצמי שיש לך כבר מקור (אתה הרי מנגן קבצי FLAC ואני מניח שגם שומע אותם כיום עם אוזניות או רמקולים פשוטים. הדבר הזה שמנגן הוא המקור). כתוב מאיפה אתה בארץ ואשלח אותך לחנות שמדגימה ומוכרת ציוד כזה.

יד-שניה עדיף כמובן, במיוחד בתקציב לחוץ, אבל נשמע שאתה לא בכיוון הזה (דורש זמן, סבלנות וידע מסוים).

אזור תל אביב

פורסם

אני רואה ש-t-amp יש רק בצפון. מאחר והתקציב שלך זעום, תנסה להגיע לצפון או שתסתפק במגבר אחר משומש. הכי חשוב זה לשמוע ולא לקנות על עיוור. אם אתה מגיע לצפון, אז יש אותו כאן: http://www.audiophile.co.il/products/191445 זה לא זול ואולי שווה לך להזמין מחו"ל את המגבר ולקנות רמקולים בארץ. אני רק יודע שזה המגבר הכי זול והכי טוב למחירו שישנו, חדש, לצרכי מוסיקה.

ב-2000 ש"ח שישארו, יש בחנות הזו כמה וכמה רמקולים טובים. אני מתאר לעצמי שאפשר לסגור עסקה לא רעה בתקציב שלך שם. אחרת, אם אתה נשאר בת"א, יש לך את פיוז, סטריאו סטאר וסטריאו קלאב. תשאל אותם לפני אם יש משהו שהם יכולים למכור לך בתקציב הזה.

פורסם
  • מחבר

אני רואה ש-t-amp יש רק בצפון. מאחר והתקציב שלך זעום, תנסה להגיע לצפון או שתסתפק במגבר אחר משומש. הכי חשוב זה לשמוע ולא לקנות על עיוור. אם אתה מגיע לצפון, אז יש אותו כאן: http://www.audiophile.co.il/products/191445 זה לא זול ואולי שווה לך להזמין מחו"ל את המגבר ולקנות רמקולים בארץ. אני רק יודע שזה המגבר הכי זול והכי טוב למחירו שישנו, חדש, לצרכי מוסיקה.

ב-2000 ש"ח שישארו, יש בחנות הזו כמה וכמה רמקולים טובים. אני מתאר לעצמי שאפשר לסגור עסקה לא רעה בתקציב שלך שם. אחרת, אם אתה נשאר בת"א, יש לך את פיוז, סטריאו סטאר וסטריאו קלאב. תשאל אותם לפני אם יש משהו שהם יכולים למכור לך בתקציב הזה.

תודה רבה על העזרה

המגבר שנתת לי מקדימה נראה שאין בו כלום הכוונה ווליום ולא חיבורים כמו נגיד aux לפלאפון dok אז איך משתמשים?

פורסם

המגבר הזה מיועד לבעלי תקציב מוגבל, שרוצים להשקיע את רוב הכסף באיכות רמקולים.

אם אתה רוצה להשקיע את רוב הכסף ברסיבר במקום ברמקולים, תצטרך לרדת כמה רמות באיכות הסאונד.

או שתגדיל את התקציב אם חשוב לך חיבוריות.

פורסם

בדיוק. אם האיכות מעל הכל, אין מתחרה לטי-אמפ. אם תשקיע עוד בהגברה, זה יפגע מידי ברמקולים. אבל אם אין לך בעיה לנתק מידי פעם את המקור הרגיל על מנת לחבר אחר במקומו (סלולרי, או המחשב בשביל DOK), אז תקבל מקסימום איכות כי זה ישאיר לך כסף לרמקולים טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

קראתי ביקורות והבנתי עכשיו יותר טוב מה הייחוד של המגבר

אבל מה זה אומר דור שני למגבר הזה

http://www.eurotal.co.il/pl_product~22222~6150~8.htm

זה עדיף מהראשון?

והעניין של החיבורים קצת מדאיג אותי לפי מה שהבנתי יש 3, אחד לכל רמקול ואחד של אוזניות

אז דרכו אני מחבר נגיד סלולרי עם כבל aux?

ועוד משהו, מה שם החיבור שיש לו מאחורה לרמקולים שאני אדע שאלה שאבחר מתאימים?

פורסם

לא יודע לגבי הדור, יכול להיות שהכוונה לגרסא של השבב. המגבר מהלינק שנתתי לא בהכרח דור ישן, אולי להיפך. הקופסאות שונות כי מדובר בחברות שונות שבנו את המגבר סביב השבב. אכן יש כניסה אחת ודרכה אתה מחבר את המערכת לאן שאתה רוצה (סלולרי, מחשב בשביל DOK וסטרימר בשביל FLAC - הכל מתחבר לכניסה הזו).

לא כל רמקול מתחבר למגבר הזה בקלות. יש לבדוק התאמה. בגלל זה אני מציע לך ללכת לחיפה לחנות ההיא, הבנאדם שם מבין עניין וידגים לך רמקולים שיתאימו לאופי של המגבר מבחינה סונית וחשמלית. לא תמצא משהו טוב יותר במחיר הזה - אולי יפה יותר, מרשים יותר למראה אבל לא איכותי יותר.

פורסם

בוא נניח לרגע שדוד שלו מאמריקה מוכן להוסיף לתקציב המגבר(ורק לתקציב המגבר).

אין משהו קצת פחות מינימליסטי בסביבות ה1000 ש"ח?

פורסם

מגברים משולבים של קיימברידג' אודיו מתחילים מ-1500 ש"ח. חברות אחרות מתחילות מ-2000. אולי יש כל מיני מגברים "קונבנציונליים" למיניהם מן המזרח בחצי מהסכום הזה, אבל אני לא בטוח עד כמה הם עושי מוסיקה מוצלחים (לא מזלזל ביכולתן של חברות יפניות למשל, אלא שמתוך מסורת שיווקית של העשורים האחרונים הן פונות למ-mass market שמעדיף כמות על פני איכות).

אין מה לעשות, תקציב לחוץ. אבל כמו שאמרתי, זה המתכון לאיכות מקסימלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים