עבור לתוכן

הרבה artifacts עם Sapphire 7950 Vapor-X חדש

Featured Replies

פורסם

הכרטיס בן כמה שעות.

עוד לא ניסיתי לשחק שום משחק או לעשות בדיקות גרפיקה, אבל כאשר הוא תחת לחץ (כריית Bitcoins במקרה שלי) יש הרבה artifacts, משום מה רק על החלון של Firefox.

בנוסף, הכרטיס לא מגיב לunder/over clocking של הזיכרון.

אני לא יודע אם הבעיה פה היא עם דרייברים, או עם הכרטיס (מקווה שדרייברים).

אני כרגע מריץ את הCatalyst האחרון (13.3 Beta), אך אותו הסיפור היה עם 13.1.

הוספתי תמונות להמחשה.

יש איזה פתרון ידוע? חיפשתי בגוגל וראיתי שלהרבה אנשים יש בעיות עם הכרטיס הזה...

תודה!

פורסם

היי..

משום מה גם לי קרו הריבועים הללו אתמול בפיירפוקס, לא הייתי קורא לזה ארטיפקטים(ארטיפקטים בדרך כלל באדום או בצבעים אחרים)

אלו היו באפור, זה קרה לי בעבר וזו לא פעם ראשונה, משהו עובר על הדפדפן הזה, הפלאש שלו גרוע ובגלילה באתר למשל

הדף נראה כאילו זז בגלים, עדיף כרום שהוא בעל מנוע פלאש מובנה.

חוץ מזה תוריד ותתקין msi afterburner(תוכנת oc) שיש בה גם אפשרות לקביעת פרופילים ולהגדרת מהירויות מאווררים.

תתקין אותה ותגדיר פרופיל מוגדר משתמש דרך הגרף למהירות מאווררים אופטימלית, שמתי לב שהמאוורר כאילו מתעצל להסתובב כמו

שצריך רק לפי ההגדרה האוטומטית בדרייבר.

כבר המלצתי להמון חברים פה להגדיר את המאווררים דרך הגרף, מניסיון זה עובד...

תשתדל לא להשתמש באוברדרייבר, לא יציב ולא עושה את העבודה..

פורסם
  • מחבר

אני מריץ את המאווררים על 50% כרגע (מה שנותן חום הרבה יותר נמוך משציפיתי, 60 מעלות תחת לחץ כבד).

אז זאת לא בעיה בכרטיס עצמו? זה מעולם לא קרה לי עם ה4850 הישן והטוב שלי.

מעבר לזה, overclocking בהחלט עושה את העבודה בשבילי, למרות שכאשר ניסיתי לעבור 1100Mhz הכרטיס התחיל להשתגע. אני רוצה להוריד את המהירות של הזיכרון כדי שהכרטיס יתאמץ פחות, יתחמם פחות, ואז אני יוכל להריץ את המאווררים יותר לאט (כריית Bitcoin כמעט ולא זקוקה לזיכרון).

עוד לא ניסיתי את Afterburner, אני ינסה היום.

פורסם

לכרטיס הזה הייתי ממליץ לעבוד עם Sapphire trixx, תוכנה ייעודית בשבילו. ככה או ככה ארטיפקטים הם דבר לא תקין, לא טבעי ובהחלט זקוק לבדיקה בכל מצב. עם כל הכבוד לכמות הפאקים הגדולה בדרייברים אי אפשר להפיל עליהם גם ארטיפקטים

פורסם

זה קרה גם לי כשרצה תכנת כריית ביטקוין ברקע.

פורסם

לכרטיס הזה הייתי ממליץ לעבוד עם Sapphire trixx, תוכנה ייעודית בשבילו. ככה או ככה ארטיפקטים הם דבר לא תקין, לא טבעי ובהחלט זקוק לבדיקה בכל מצב. עם כל הכבוד לכמות הפאקים הגדולה בדרייברים אי אפשר להפיל עליהם גם ארטיפקטים

אכן trixx מומלצת יותר לכרטיס, מה גם שהיא נוחה יותר לעבודה עם כרטיס יחיד.

לא הייתי שולל אפשרות שהבעיה הנ״ל היא מהדרייברים(אני כבר שומע על שלושה שזה קרה להם עם 13.3).

פורסם

טוב, אם זאת תופעה נפוצה כל שנשאר הוא להרכין ראש בתסכול ולראות אותם גורסים ביטקוינס.

פורסם
  • מחבר

גם Trixx לא הצליחה לשנות את השעון של הזכרון.

כשאני אהיה בבית אני אבדוק אם בעיות הגרפיקה גם קורות בבדיקות של גרפיקה, אולי זה משהו בGPGPU של הכרטיס?

בקשר לדרייברים, זה קרה גם עם 13.1 (לכן התקנתי 13.3 לבדוק אם קורה גם שם).

פורסם

לי זה קרה כמה פעמים באמצע שום מקום בגלישה בפיירפוקס.

לא הבנתי, ברגע שאתה מזיז את הסלייד של הזכרון הוא לא זז או שהוא זז ואתה לא יכול לאשר?

פורסם
  • מחבר

הסליידר זז ואני יכול לאשר, פשוט בפועל לא קורה כלום. התמונה מהפוסט הראשון מראה את זה (Catalyst, Trixx, GPUZ והתוכנת כרייה cgminer יכולות לאשר).

פורסם

מה קורה אם אתה מעביר את הבורר בכרטיס לביוס השני?

בלי שום קשר תלחץ ריסט באחת התוכנות, תסגור את קטליסט, תסיר את כל תוכנות הoc שלך

ותתקין מחדש את trixx, לאחר שהתקנת תנסה שוב לשנות ולאשר.

פורסם

טוב, אם זאת תופעה נפוצה כל שנשאר הוא להרכין ראש בתסכול ולראות אותם גורסים ביטקוינס.

זה פיצ'ר שצריך להשאיר. ככה גיליתי שישבה לי רוטקיט של כריית ביטקוין במחשב :-\

פורסם
  • מחבר

אחרי עוד בדיקות מסתבר שאני יכול לשנות את המהירות של הזכרון רק אם המהירות של המעבד הגרפי היא 850Mhz ומטה. ברגע שאני שם משהו מעל זה, הזכרון קופץ לבד ל1250Mhz.

בנוסף, המהירות של הזכרון משתנה בעוד מקרים, בלי קשר למה שאני קובע (לדוגמא: הכרטיס הסכים לשים 600, אבל ברגע שניסיתי לשים 500 זה עלה אוטומתית ל700). מבחינת Trixx הכל כמו שאני קבעתי.

הvoltage גם כן לא עושה מה שאני רוצה או מה שכתוב בTrixx (קצת מפחיד לשחק איתו, זה לא מסוכן לכרטיס?).

הרצתי 3DMark 11, אין שום בעיה בגרפיקה.

לפי כל הסימנים עד כה זה נראה כאילו יש בעיה בFirefox עצמו, כי בשום מקום אחר אני לא רואה את זה, אבל איך שינוי בכרטיס מסך גורם לבעיות כאלו בדפדפן?

עריכה:

ברגע שאני עולה מעל 1100Mhz במעבד הגרפי, הוא יורד אוטומתית ל850. ברגע שאני שם 1200, הדרייבר קורס, ועכשיו אחרי שקרס הוא לא נותן לי לשנות יותר שום דבר...

באופן כללי בתור כרטיס שאמור להיות מיועד לOC, ההתנהגות שלו לא מבטיחה במיוחד...

עוד עריכה:

נראה כאילו בעיות הגרפיקה בהחלט קשורות לFirefox ספציפית. הן לא קורות בשום מקום אחר, וגיגול קצר מצא אנשים עם בעיות דומות.

פורסם

ברור שיקרוס לך ב1200 הרי לא שינית מתח בשביל לשמור על יציבות.

תדרים מעלים לאט לאט, כל פעם בין 20-25 לליבה עד שקורס ואז מתחילים להוסיף מתח.

כל עליה של 25 מריצים סדרת בדיקות שאם הם עוברות, ממשיכים לשלב הבא ומעלים עוד .

אם תרצה בהזדמנות ארחיב איך אני עושה את זה כולל טבלה.

בכל אופן תלחץ על ריסט בtrixx כדי להוציא אותו מההגדרות השגויות ששמת ותנסה אולי לבדוק

את הכרטיס במחשב אחר אולי, למען הסר ספק למרות שאני משוכנע שמדובר בבעיית דרייברים או תוכנת oc שמסבכת לך את העניין.

פורסם

כשעשיתי OC ל7950 שהיה לי בזמנו לא הייתה תוכנה שעשתה לי בעיות כמו הTRIXX

אני מציע לך להתרחק ממנה כמו מאש.

תשתמש בafterburner ותאפשר unofficial overclocking

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים