עבור לתוכן

שמירת מקומות בבתי כנסת

Featured Replies

פורסם

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4368038,00.html

אמנם אינני נוהג לבקר בהם, אך אני מנסה להבין נקודה עקרונית (בהנחה ומה שמסופר בכתבה אכן נכון) - בכספי המיסים והארנונה שאני משלם, המדינה מוצאת לנכון לבנות בין היתר בתי כנסת. לתומי חשבתי, שאם ברצונו של אדם כלשהו לבוא לבית כנסת להתפלל - הוא יכול לעשות זאת על בסיס מקום פנוי.

מהכתבה אני מקבל את הרושם שבבתי כנסת מסוימים מקובל לשלם עבור מקום ישיבה שמור. מישהו יודע האם מדובר במשהו ממוסד, או כמו שאני חושב, יוזמה מקומית של האחראים לעשות כסף שחור מהצד?

• תגובות 55
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש מקומות שמורים בבתי כנסת, יש מקומות שמורים ברכבת, יש מקומות שמורים באוטובוסים לאילת, וכו'.

רכבות ואוטובוסים גם ממומנים מהמיסים שלך (כנראה יותר מאשר בתי כנסת).

רק בבתי כנסת מקומות שמורים מפריעים לך?

פורסם

אני לא יודע אם אכן המדינה משלמת כדי לבנות בתי כנסת, אבל שתהיה בטוח שלא כל בית כנסת נבנה מכספי המדינה. הרבה מבתי הכנסת נבנים ע"י קהילה/חסידות כלשהי מתרומות חברי הקהילה וכדומה.

ולעניין שעליו אתה מדבר: אין לך מושג כמה כסף צריך בית כנסת להוצאות שוטפות, כמו מים, חשמל וניר טואלט(...). גם עם כל התרומות שמקבלים מעליות לתורה, ומכירת המקומות, ולפעמים מבלי שהאחראים יקבלו אגורה, עדיין יש הרבה בתי כנסת שלא יכולים לעמוד בהוצאות ומבקשים מהמתפללים הקבועים לשלם "דמי חבר" כדי לכסות חובות, ולפעמים אפילו נסגרים מאין ברירה.

אה, ונוהג מכירת המקומות מקובל מאד בבתי כנסת קהילתיים שבהם יש הרבה מתפללים קבועים, לא תמיד כ"כ בשביל הכסף כמו כדי שלא יווצר מצב שמתפלל קבוע נשאר בלי מקום בגלל אורחים.

פורסם
  • מחבר

יש מקומות שמורים בבתי כנסת, יש מקומות שמורים ברכבת, יש מקומות שמורים באוטובוסים לאילת, וכו'.

רכבות ואוטובוסים גם ממומנים מהמיסים שלך (כנראה יותר מאשר בתי כנסת).

רק בבתי כנסת מקומות שמורים מפריעים לך?

אם הדבר נעשה כחוק - כלומר מונפקות חשבוניות מס, לצורכי תשלומי ארנונה מובאת בחשבון ההכנסה של המקום, וכו' - אין לי בעיה (תנאי נוסף הוא שאין קומבינות למקורבים למינהם).

העניין הוא, שאני בספק שכך הדבר...

פורסם

מה זה "ההכנסה של המקום"? לבית כנסת יש הוצאות תחזוקה, שצריכים להגיע מאיפשהו. מאיפה אתה חושב שהם אמורים לשלם את הארנונה שדיברת עליה?

וגם אין שום סיבה שתחשוד דווקא בבית כנסת שהוא מעלים הכנסות יותר ממה שתחשוד בכל מוסד או חברה אחרים. מאיפה החשד הזה מגיע?

פורסם
  • מחבר

^ נראה שאתה מכיר את העניין, אז במקום ללכת סחור-סחור - האם עבור קנייה של מקום שמור מקבלים חשבונית מס או לא?

פורסם

מעולם לא קניתי מקום בבית כנסת, אז אני לא יודע, אבל יכול לברר בקלות אם זה חשוב לך.

מעבר לניסיון האישי, מהיכרות כללית נראה לי שלפחות מי שמבקש מקבל, ושבלי קשר לחשבונית, לפחות ברוב בתי הכנסת ההכנסות וההוצאות מנוהלות כחוק. כמובן שיש סיכוי סביר שיש בתי כנסת שלא מנוהלים כראוי, בדיוק כפי שיש כאלה בתי עסק וכו'.

פורסם

עמותה שמנוהלת ללא כוונת רווח, בלבד שהיא עוסקת בתחום מוכר (שירותי דת מוכר) ואינה עוסקת בפעילות עסקית, פטורה ממס.

אבל, היא חייבת בדיווח הכנסות והוצאות. אין שום סיבה שבית כנסת מסודר לא יבצע זאת.

פורסם

הציבור דורש מקום קבוע.בכלל אין חובה לקנות אלא רק מי שרוצה שמקומו יהיה שמור.

פורסם

השאלה הרלוונטית היחידה היא, לאן הכספים הללו הולכים. אם הכספים נכנסים לקופת המוסד ומשמשים לכיסוי ההוצאות (גם אם לא חלים מסים על מבני דת, עדיין יש חשבונות), אני לא רואה בכך כל פסול, בעיקר לאור העובדה שהתשלום הנ"ל נתון לשיקולו של ה"לקוח" ולא נכפה עליו. מצד שני, אם הכספים הללו הולכים לכיסו של מי ממפעילי בית הכנסת, מדובר באוסף שלם של עבירות על החוק - עשיית רווח פרטי ממוסד לתועלת הציבור (הממומן מכספי ציבור), הפעלת עמותה המוגדרת כ"חסרת כוונת רווח" דווקא בכוונת רווח, קבלת שכר שאינו מדווח למס הכנסה וכולי.

פורסם

ואני חשבתי לתומי שאפשר ביום שבת בבוקר "לעלות לתורה" בחינם... אהה בעצם גם מזה עושים כסף,

דווקא אלו שזקוקים ל"ברכת" פרנסה אינם יכולים לממן אותה, שלא נדבר על הקומבינות של יום כיפור....

פורסם

יש פה הרבה מאוד "אם".

זה לא רלוונטי.

פורסם

הכסף הולך להוצאות בית הכנסת כמו כן הוצאת ספר תורה וכדו'.

איך קומבינות? מי שנותן הצעה גבוהה יותר -מקבל. בדרך כלל ברוב בני הכנסת מדובר במחירים לא גבוהים ובמיוחד בימי חול (שני וחמישי -הוצאת ספר תורה).אחרי הכל ...הרי מדובר באותו ציבור של אותו בית כנסת ...היכן שיש יותר אנשים אמידים כך תורמים יותר (קל להם להוציא).אין שום קשר לקומבינה. הכי מצחיקים אותי (וזה קורה המון ,חמי אגב גבאי ) זה אלו שהכי הרבה מתלוננים בבית כנסת.. אבל תורמים כמה עשרות אגורות.. העיקר מנשנשים פה ושם ונהנים ממזגן (יותר נכון מזגנים) שדופק שעות ואחרי זה עוד ללכת לשירותים :silly: .

פורסם

ואני חשבתי לתומי שאפשר ביום שבת בבוקר "לעלות לתורה" בחינם... אהה בעצם גם מזה עושים כסף,

חינם לגמרי.

פורסם

הכסף הולך להוצאות בית הכנסת כמו כן הוצאת ספר תורה וכדו'.

אין לי סיבה קונקרטית לחשוב שזה לא כך, אבל אמור לי, האם דבריך נובעים מידע מוצק או מהנחה שנוח לך להחזיק בה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים