עבור לתוכן

לוח אם שמתחמם

Featured Replies

פורסם

קניתי השבוע מחשב חדש לפי המפרט הזול ביותר שמוצע אצלכם:

AMD athlon XP 2200

לוח אם Gigabyte 7VM400M

כשהתחלתי להשתמש במחשב הוא היה נתקע מדי פעם - לא אחרי פעולה מסוימת, אלא פשוט קופא. בעזרת תוכנות שמנטרות את הטמפ' במחשב ראיתי שלוח האם מתחמם מאוד, החזרתי את המחשב לחנות (pch.co.il) והם טענו שהיה צריך לעדכן את ה- bios . עכשיו הוא מעודכן אבל עדיין אני רואה שהטמפרטורה של הלוח אם היא בסביבות 70 מעלות צלסיוס כל הזמן (ה- CPU ב- 39 מעלות, שזה נראה בסדר)

השאלה היא היא זה טמפרטורה נורמלית, ואם לא, מה יכולה להיות הבעיה? אני צריך לבקש שיחליפו לי לוח אם?

דרך אגב, המאורר של ה-CPU עובד ב- ~4000 RPM ושל ה- chassis ב- ~1600 RPM.

תודה מראש

פורסם

בקשר לשאלתך "אם זה בסדר הטמפרטורה הזאת" אז תשובה היא כן, מעבדי AMD רגילים ואופטימליים לעבוד בטמפרטורות גבוהות אלו. מעבר לכך חשוב תמיד לבדוק את אמינות החנות שאתה קונה ממנה את החלקים של מחשבך ,איני מתיימר לשפוט את חנותך או משהו כזה אך מדגיש שזהוא פרט חשוב מאוד....

פורסם
  • מחבר

רק כדי לוודא - אתה אומר שלוח אם שעובד בכזו טמפ' זה נורמלי? - כי המעבד, למרות שזה AMD נשאר בטמפ' נמוכה...

יכול להיות שיש בעיה עם החיישן או משהו כזה?

כשאני מסתכל ב- BIOS אני רואה רק את הטמפ' של ה CPU וה SYSTEM שהן בסדר. את הטמפ' של לוח האם אני רואה באמצעות AIDA32

(אחרי שמערכת ההפעלה עולה).

יכול להיות שהכלי הזה בכלל לא אמין ובעצם אין לי בכלל חיישן לטמפרטורה של הלוח אם?

פורסם

סליחה על התגובה הקודמת לא קראתי בטעות את הסוף אם ה BIOS טוען שהכל בסדר אז אולי זה התוכנה אשמה

לפעמים אם אין חיישן אז התוכנות האלה מראות טמפרטורות בשמיים (לי למשל יש ספק באיזה 80 מעלות כמובן שזה לא נכון...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים