עבור לתוכן

שירטוט חיבורים בספק seasonic platinum-660

Featured Replies

פורסם

אני צריך שירטוט של הפינים של הספק מודולי החדש שלי את רוב החיבורים שהייתי צריך לשנות בחוטים המוסלבים חיברתי (עברתי חוט חוט עם רב מודד מהצמה מקורית והעתקתי לצמה המקוסטמת

אבל יש 2 חוטים שאני לא בטוח לגביהם..

עדי אולי אתה ? ;D

זה בהחלט אפשרי. אם אתה צריך עזרה, תפתח אשכול בפורום מודינג ואנסה להשיג לך את ה pin-out.

פורסם

בחוטים הכללייים זה סתם 5V/12V לא אמורה להיות לך בעיה

בחוטים "המיוחדים" של הלוח יש ככה :

חוט +5vs (בצבעים רגילים סגול) - מביא מתח 5v standby בלוח. בתוך הספק תחפש את המעגל של ה standby (שנאי קטן יותר, דיודה, אוליי סליל, וקבל של 6.3v 1000uf או משהוא דומה) החוט אמור להיות מחובר מה + של הקבל הזה

חוט ps_on (בצבעים רגילים ירוק) - מקבל פקודה של הדלקת הספק. בתוך הספק אמור ללכת לציפ או לרכיבים קטנים במעגל בקרה ויול להיות נגד שמחבר אותו אם ה +5vs. תנסה לחבר חשמל לספק, בזמן שהספק מכיבה (ורק מקבל חשמל) תמדוד את המתח ל כל החוטים. ה ps_on אמור להיות משהוא כמו +5v כי הוא מקבל מתח מה 5vs דרך הנגד הזה (או דרך נגד פנימי בציפ בקרה), כלומר יש לך את ה 5vs וחוט 1 נוסף שנמצא תחת 5v. אם יש 5v על יות מ 2 חוטים תנסה לקצר לאדמה את החוטים הלא ידועים (אל תקצר את ה +5vs עצמו) - קיצור ה ps_on לאדמה יגרום להדלקת הספק בעוצמה מלאה, חוטים אחרים לא

חוט pwr good (בצבעים רגילים אפור) - מדווח שהספק "עלה" וניתן להתחיל לעשות BOOT. בתוך הספק מחובר לציפ או לרכיבים קטנים במעגל בקרה. אמור להיות כ 3-5v ולדעתי רק כשהספק מופעל לגמרי ולא ב stand by

חוט 3.3v sense (אין צבע קבוע, לפעמים כתום או חום) - יש רק בחלק מהספקים, אם קיים הוא בדרך כלל מגיע למעגל קטן אם TL431 (נראה כמו טרנזיסטור קטן אבל הוא לא) ששולט על המוספט הגדול שמייצר 3.3V. החוט הזה אמור להיות מחובר לאותו פין אם 1 מהחוטים הרגילים של 3.3v בחיבור של הלוח

חוט 5v sense (אין צבע קבוע, לפעמים לבן, ורוד, אדום וכו) - בגדול דומה ל 3.3v sens אבל אם 5v. נדיר שיש אותו, ברוב הספקים אין

חוט -12v (בצבעים רגילים כחול) - מביא -12v ללוח. תסתכל איזה חוט מגיע מהמינוס של קבל של כ 1000uF 16v בתוך הספק או כשהספק מועל תמדוד באיזה חוט יש -12v

בחיבור של הלוח אמור להיות גם חור ריק (בלי פין) איפה שבספקים ישנים היה -5v. (אם הספק שלך ממש ישן יתכן שיש לך את החוט הזה, חוט לבן. הזיהוי שלו לפי זה שהוא מגיע ל - של קבל של 6.3-10v או לפי מדידת המתח עליו)

ואז תסדר אותם בחיבור של הלוח :

פורסם
  • מחבר

א : אין צבעים בצמה המקורית..כולם שחורים..

ב : אני צריך את הצד השני של חיבור המודולרי בספק.. לדעת מה הוא מוציא

פורסם

אתה יכול לבדוק מה ל חוט מחיבור של הלוח מעביר,לפי זה אתה יודע מה התפקיד של כל חוט

בספק יכול להיות שיהיה כתוב על המעגל (בפנים) לייד כל נקודה מה היא. אם לא אז תבדוק את הנקודות במעגל של הספק לפי מה שכתבתי לכומר תבדוק למה זה מחובר, מה המתח שיש עליה וכו לפי זה תוכל לזהות מה התפקיד שלה

פורסם
  • מחבר

בקונקטור של PCIEX יש את ה2 פינים הנוספים..

אני מחבר לשם מינוס?

זה משנה איזה מינוס ? ( כי זה מה שלא מצאתי )

פורסם

לא באמת משנה, אבל נניח של אותו ספק שנותן את המתח ל PCIE הזה בכללי

פשוט בין 2 הספקים תעשה חיבור טוב במינוסים (תשתמש אם המינוסים שלא מנוצלים מ 2 הספקים), שיהיה 5-10 חוטים ככה

פורסם
  • מחבר

זה מינוס של 5V או 12?(כי הסתכלתי המתאם של מולוקס לPCIEX בשבלי להבין את החיבור הזה)

אז שמה לפינים מסויימים לוקחים מהמינוס השחור שליד ה5V

האם זה משנה?

פורסם

כל החוטים השחורים הולכים לאותו מינוס אז לא משנה

אל תפצל את הכול מחוט 1, מהצד של הספק תשתמש לפחות אם 3 חוטים ל + ו 3 ל - לכל כרטיס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים