עבור לתוכן

אפשרויות ללימודי הנדסה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם , רציתי לשאול את האנשים שמכירים את לימודי ההנדסה בארץ כמה שאלות,

אני מתכננן/מקווה להתקבל ולהתחיל לימודי הנדסה בשנת הלימודים הבאה, היום אני מנסה לשפר את ציוני הבגרות שלי במטמט' 5 וגם בספרות (2יח') אולי במועד ב' של הקיץ השנה הרשם גם לאנגלית.

העניין הוא כזה אוני'/מכללה ואיזו הנדסה. מהכרות שלי עם עצמי והבנה מהימים הפתוחים שההיתי בכל האונ' אני מעדיף להתרחק מהנדסה שתיעד ותכוון לתכנות בעיקר וכתיבת קודים, ברור לי שזה יהיה חלק מכמעת כל דבר אבל מעדיף שזה לא יהיה העיקר. מה שעניין אותי היה הנדסת חשמל ואלקטרוניקה... עם דרישות גבוהות... או אולי הנדסת תעשייה וניהול עם דגש מערכות מידע (או הנדסת מערכות מידע במקומות מסוימים), בנוסף לאחר היום פתוח בבן גוריון מאוד אהבתי את הנדסת מכונות ואת התחומים הרבים שזה כולל בתוכו מה שמעוד נחמד כשאני עדין לא יודע בידוק מה אני רוצה להיות בעוד כמה שנים.

קצת לגבי המצב את הפסיכומטרי עשיתי עם ציון כללי 708, הכמותי מה שרלוונטי הציון הכמותי סביר + אני מניח עם 135, הבעיה כאמור ממוצע הבגרות..... על אף הפסיכומטרי הטוב יחסית שענה על הציפייה שלי לקבל ציון מספיק טוב למכללה אני רחוק מאוד מקבלה לאוניברסיטאות.. ראשית אין לי פיזיקה אבל לזה יש מכינת קיץ שכל עוד אני עובר את תנאי הקבלה אפשר להתקדם. עכשיו לבעיה כמו שאמרתי כרגע אני עושה מתמטיקה 5 ו ספרות 2 יח' שיפור של כל אחד מהם לאזור ה 90 יוסיף לי בין 4-5 נק' לממוצע הבגרות (על פי ב"ש, כן הציון בספרות עד כדי כך גרוע...) ואפילו בצרוף השיפורים האלו קבלה לחשמל ואלקטרוניקה בב"ש אין על מה לדבר זה יעלה לי את הסכם להנדסה ל 703 +- גם למערכות מידע יהיה מעוד גבולי בצרוף אנגלית יהיה אפשר להתקבל למערכות מידע אך לא להנדסת מכונות (יהיה סכם של 707 גבולי למערכות מידע) מה שכן, אני אוכל להתקבל ל1 מ 3 המגמות הבאות הנדסת - חומרים/כימיה/ביוטכנולוגית שחומרים נשמע נחמד ובתקווה אולי בשנה ב' עם אני לא ימצא עניין אבקש לעבור עם ציוניים טובים שאני מקווה להנדסה אחרת שתיראה לי יותר מעניינת אבל לפחות להתחיל ולהתקבל לב"ש.

עכשיו אלטרנטיבות (אני רואה 2 אשמח לקבל עוד)

-בן גוריון באילת - הנדסה שנה א' ראיתי ושמעתי על האפשרות ללימוד באילת הנדסה שנה א' עם ציון מעבר לשנה ב' של 80 ומעלה והקבצה של מקומות (לרוב המגמות 15 מקומות בעלי הציון הגבוה ביותר מתקבלים) ציון לא קל אני בטוח אבל משיחות שעשיתי עד עכשיו ציון אפשרי למי שיודע שהוא בא ללימוד ולהשקיע. בנוסף על פסיכומטרי מעל 670 מקבלים שם מלגה שזה תמיד נחמד. מנגד אחוזי המעבר הם על 45-60% לדבריהם (היו מאוד ראליים) לא קל וצריך להבין שהמעבר רחוק מלהיות בטוח.

- אפשרות שנייה מכללה קרוב יותר לבית, אני מנתניה אפשר להתקבל למכללת רופיין למקצוע הנדסה לא להסתכן בשנה א' בלבד שעם ציון נמוך מידי באילת גם המשך לימודים שנה ב' במכללה יכול להיות קשה, אז בלי הסיכון אבל עם אני חושב שאני ברמה של אונ' אז עלי להוכיח את זה בציון גבוה במכללה כעיקרון ניתן להגיש בקשה למעבר לאונ' מציון שנתי של 75 ומעלה (מכללה/אונ') ברור לי כמובן שכדי באמת להצליח לעבור צריך ציון גבוה בהרבה , משהו מכיר משהו שעבר ממכלה לאונ' לא בתואר שני משנה א' לב'? אני פחות שמעתי על זה אבל זה הכן רשום באתרים השונים של מחלקות הנדסה של האונ' השונות, גם פה מלגת פסיכומטרי קיימת.

מה דעתכם? אני ממש לא רוצה לדחות את הלימודים בעוד שנה לשפר או משהו כזה או אחר גם ככה זה לימודים 4 שנים נכון אני בן 23 אבל עדין נירא לי עדיף שנה של צבירת ניסיון עם תואר מכללה מאשר להתחיל שנה אחרי? משהו עשה את המסלול מעבר מספיר/אילת לבן גוריון? משהו לומד מכונות יכול לספר על זה מעט?

תודה ולילה טוב!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים