עבור לתוכן

איך אני שולח משהו מארה"ב לארץ ולא מתרושש?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות ממישהו פרטי סכין מסויימת ששווייה הוא בערך 1100 ~ 1300 דולר.

איך אני נמנע מתפיסת הפריט במכס לעזעזל איך?

למה אני צריך לשלם בערך 900 ש"ח מס על פריט אספנות?

UPS DHL FEDEX וכל אלה עוברים מכס או שזה כבר מטופל?

תעזרו לי בבקשה כבר אכלתי אותה עכשיו עם סכין יותר זולה (שווייה בערך 400$) מס 300 ש"ח.

מה לעשות?

תודה רבה מראש.

פורסם

איך אני נמנע מתפיסת הפריט במכס לעזעזל איך?

אתה לא.

למה אני צריך לשלם בערך 900 ש"ח מס על פריט אספנות?

זה החוק.

UPS DHL FEDEX וכל אלה עוברים מכס או שזה כבר מטופל?

עוברים, ואתה גם תידרש לשלם להם עמלת שחרור.

פורסם

תמיד יש את האפשרות של לרכוש כרטיס טיסה, לקחת איתך מזוודה וכמה ירקות רקובים בתוכה או חלוק קצבים, רק בכדי שזה ייראה אמין. ייצא קצת יותר זול, נראה לי.

פורסם
  • מחבר

אתה לא.

זה החוק.

עוברים, ואתה גם תידרש לשלם להם עמלת שחרור.

הכול טוב ויפה כשאתה רושם לי שזה החוק,

ואני בהחלט מבין את זה שצריך לשלם מס (לצערי) על דבר שכזה,

אבל 900 שקל?? וזה רק המע"מ..ההוצאה כולה (של שילוח הפריט לארץ אליי) כולל מכס יכולה גם להגיע ל-1500 ש"ח לפי דעתי..

אני לא מחפש לגנוב אני מנסה להבין למה אני צריך לשלם 30% מערכו של הפריט מלבד המשלוח כשאני רוצה להביא אותו מחו"ל,

כלומר - אני מבקש הסבר הגיוני למס (לפי דעתי) הלא הגיוני הזה.

הפריט הזה שווה כמה שאני רוצה שלם עליו ככה רק בחוגים מאוד מסויימים,

אני לא מבין למה מוטל על אנשים שרוצים להביא פריטים כאלו לארץ כזאת כמות של מיסים. (למה זה הכרחי)

בן אדם עובד בשביל כספו -> מחפש את מה שהוא רוצה בסביבתו -> לא מוצא -> מוצא את מה שהוא רוצה לא בסביבתו -> משלם למוכר דרך שיטת תשלום מקובלת -> משלם על משלוח -> מקבל את הפריט ונהנה.

למה במסלול הזה צריך להתווסף חץ של (מה שלי נדמה) עמלות סתמיות שלמדינה אין סיבה אמיתית לדרוש מלבד הצורך בתקציב וניצול העובדה שהם יכולים לקרוא לזה חוק.

אני רוצה שתרשום לי שאתה קנית משהו שלא היה זמין בארץ ושאתה חייכת כשדרשו ממך תשלום מס של מינימום 900 ש"ח ואמרת "איזה כיף לי!".

אם יש לך מושג למה אני רוצה לראות שיש סיבה הגיונית לעניין הזה.

פורסם

...מלבד הצורך בתקציב...

אמרת הכל - ובתקציב נכנסים הרבה מאוד אוכלי חינם\התנחבלויות\הוצאות מבוזבזות\מנגנון ביטחון גדול מאוד ביחדס למדינה ועוד כהנה וכהנה

הכסף הזה צריך לצאת מאיפה שהוא...

אגב אם אתה מתרעם על זה - למה אתה לא מתרעם על נטל המס על רכבים?

אתה יודע איזה רכב אפשר לקנות באירופה ובארצות הברית ב-110 אלף שח (שזה עלות ממוצעת של משפחתית בארץ) - אם תחקור קצת תראה שרב המחיר זה מסים שונים ומשונים.

אז לפני שאתה "בוכה" על מס\מכס בגובה 30% תפתח קצת את העיניים ותסתכל סביבך

המחיה בארץ יקרה מאוד (בהשוואה לאירופה וארה"ב)

פורסם
  • מחבר

אמרת הכל - ובתקציב נכנסים הרבה מאוד אוכלי חינם\התנחבלויות\הוצאות מבוזבזות\מנגנון ביטחון גדול מאוד ביחדס למדינה ועוד כהנה וכהנה

הכסף הזה צריך לצאת מאיפה שהוא...

אגב אם אתה מתרעם על זה - למה אתה לא מתרעם על נטל המס על רכבים?

אתה יודע איזה רכב אפשר לקנות באירופה ובארצות הברית ב-110 אלף שח (שזה עלות ממוצעת של משפחתית בארץ) - אם תחקור קצת תראה שרב המחיר זה מסים שונים ומשונים.

אז לפני שאתה "בוכה" על מס\מכס בגובה 30% תפתח קצת את העיניים ותסתכל סביבך

המחיה בארץ יקרה מאוד (בהשוואה לאירופה וארה"ב)

תודה רבה על ההסבר על אף שמה שרשמת לי היה בערך מה שידעתי לפניי..

והסיבה שבגללה אני "בוכה" על זה זה כי אין למדינה באמת זכות לקחת לי מע"מ על משהו שהיא לא יכולה לספק לי

זה משהו שכבר לא מיוצר ויש כאלו פריטים בכמות מאוד מצומצמת (פחות מ-200)

זה מה שאני באמת לא מבין.

בכ"מ תודה רבה על התגובה.

פורסם

אין למדינה באמת זכות לקחת לי מע"מ על משהו שהיא לא יכולה לספק לי

איפה זה כתוב?
פורסם

אני לא מחפש לגנוב אני מנסה להבין למה אני צריך לשלם 30% מערכו של הפריט מלבד המשלוח כשאני רוצה להביא אותו מחו"ל,

כלומר - אני מבקש הסבר הגיוני למס (לפי דעתי) הלא הגיוני הזה.

למה אתה מפנה את השאלה הזו אליי? תפנה אותה לרשויות המס או לכנסת.

אני רוצה שתרשום לי שאתה קנית משהו שלא היה זמין בארץ ושאתה חייכת כשדרשו ממך תשלום מס של מינימום 900 ש"ח ואמרת "איזה כיף לי!".

וכשאתה משלם מאות שקלים בחודש על ארנונה ותשתיות, אלפי שקלים בחודש מס הכנסה ומס בריאות - אתה אומר "איזה כיף לי"? דווקא למע"מ על הצעצוע שלך נטפלת?

אין למדינה באמת זכות לקחת לי מע"מ על משהו שהיא לא יכולה לספק לי

למה להיות כל-כך ספציפי? איזו זכות יש למדינה לקחת מע"מ בכלל? הרי זה סתם מס שנלקח על עסקה בין שני צדדים, שאין למדינה אף קשר אליה.

בחיי שאתה מדבר כמו ילד בן 10 שרק עכשיו למד שיש דבר כזה מיסים.

וזה עוד בלי לדבר על מה זו הפאקינג סכין הזו שעולה $1300? חרב של האטורי הנזו? הרי ברור לך שמשום שמדובר בפריט נדיר ולא מיוצר יותר, מישהו עושה עליך קופה שמנה, רק כי הוא יכול. המדינה עושה עליך 900 ש"ח, המוכר לבטח עושה הרבה יותר. זה לא מפריע לך?

פורסם

האטורי הנזו...חחח ...ענק... :lol:

פורסם

חחח גם אותי הוא הרס עם האטורי האנזו הזה :lol:

ולפותח הדיון: אני לא רוצה להכניס אותך יותר מדי לתלוש שכר שלי, שכשאני פותח אותו בכל חודש אני פורץ בבכי רם על אלפי השקלים שהולכים ל"ביטוח בריאות", "ביטוח לאומי", "מס הכנסה". כסף שהיה יכול להיות הכסף שלי, לו רק היה נשאר אצלי ולא הולך אליהם.

תסלח לי שאני בוטה אבל מי שמרשה לעצמו לקנות סכין במחיר כזה, שישלם מס כזה...

פורסם

דווקא המס במקרה הזה הוא הכי מוצדק. מדובר במותרות.

פורסם

אגב בדיוק על מוצריי מוצרות מדברים על מעמ דיפרנציאלי.. לא 17% על הפריט אלה 25% או יותר.. זה בדיוק הכיוון של צדק חברתי, ככה מי שיש לו ישלם יותר על מוצריי איכות חיים / מותרות.

פורסם

מי שיש לו יותר כבר משלם יותר במסים.

פורסם

אפרופו משלוח מחול

כמה יעלה לדוד שלי לדוגמא לשלוח PCB מארה"ב?

כי פשוט המפעל שאני רוצה הזמין לוקח דיי הרבה נדמה לי על משלוח לארץ

אז אני רוצה לשלוח לו והוא ישלח לי

פורסם

באיזה גודל? אם זה משהו שנכנס במעטפה מרופדת רגילה זה גרושים בארה"ב לא מאמין שיותר מ-10 דולר בדואר הרגיל, יותר בשירותי משלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים