עבור לתוכן

וינדוס 7 נניח ריטייל, שמותר להתקין על כמה מחשבים - יש זליגת מידע?

Featured Replies

פורסם

יש אפשרות כלשהי למחשב הראשון לראות נתוני גלישה /עבודה וכל מה שהולך במחשב השני שעל שניהם מותקן אותו רשיון?

במידה והמחשב מיועד לעבודה מסווגת. ואסור שמידע ממנו יזלוג החוצה.

שאלה נוספת,

מה ההגיון בכך שXP עולה כפול מ וינדוס 7?! מי ירצה את זה?

פורסם

1. א. לא, מה הקשר?

ב. רשיון retail רגיל אפשר להתקין על מחשב אחד בלבד בכל רגע נתון. הדרך היחידה להתקין על יותר ממחשב אחד היא באמצעות Volume License Key.

2. למה שמישהו ירצה בכלל לקנות windows xp? זו מערכת שהתמיכה הרשמית בה נפסקה כבר לפני 3 שנים (וכבר יצאו 3 מערכות הפעלה חדשות מאז). אם מישהו רוצה לתמחר את זה במחיר גבוה, שיהנה. שים לב שהחנויות הגדולות והמוכרות כבר לא מוכרות xp יותר.

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

פורסם
  • מחבר

לשניצל-

עת שחיפשתי מחשב משומש לקניה, מוכר אחד שלא ככ מבין בענין אמר לי שהוא התקין מחדש וינדוס 7 שלו עם רשיון מהדיסק שהוא קיבל בקניה, על המחשב הישן שלו - שאני אמור לקבל,

ושאת דיסק הוא משאיר אצלו להתקין על המחשב החדש. יש לציין שגם אני אינני מבין גדול בענין הזה, האם אותה מערכת חוקית לגמרי תעבוד על שני המחשבים שלנו? או בעת שנוריד עדכונים- למישהו מאיתנו או לשנינו תינעל המערכת ויופיעו הודעות שגיאה ובלאגן?

פורסם

לא צריך להגיב "לשניצל", אני היחיד שהגיב בת'רד. :)

אסור שמערכת עם אותה רשיון תרוץ על שני מחשבים שונים, נקודה (חוץ מ-Volume License Key שציינתי קודם, אבל זה רק לארגונים). זה לא משנה מאיזה דיסק התקנת, מה שחשוב הוא מספר הרשיון שהכנסת בעת ההתקנה.

אם מדובר ברשיון OEM, אז ברגע שהוא הותקן על מחשב אחד, מותר אך ורק להתקין אותו מחדש על המחשב הזה. אם תנסה להתקין על מחשב אחר, ההתקנה תצליח אבל האקטיבציה תיכשל (ואז המחשב ינעל אחרי 30 יום).

אם מדובר ב-Retail, אז מותר להתקין את הרשיון על מחשב חדש, כל עוד מוחקים אותו מהמחשב הישן (או פשוט לא משתמשים בו יותר). אני לא יודע מה יקרה בדיוק אם תנסה לעבוד על שני המחשבים במקביל, אבל אני מניח שיקרה משהו דומה למקרה של התקנת OEM על מחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

עייפות מצטברת שלי... :screwy:

הבנתי. אז אוותר על הקטע איתו לא מתאים לי לקבל חסימות אחרי דקה וחצי.

עדיף כבר XP זוחל , אך ברשיון, אם כך.

אגב , מע הפעלה פרוצה, היא גם פרוצה יותר לוירוסים מאשר אחת עם רשיון- או שאין קשר?

פורסם

למה XP זוחל? על מחשב שיכול להריץ 7, גם XP אמורה לרוץ מספיק מהר (יש הרבה סיבות להעדיף 7 על פני XP, מהירות היא לא אחת מהן).

אגב, אם הרשיון שהוא קיבל בקניה הוא OEM, אז הוא לא יכול להתקין אותו על מחשב חדש. הוא יהיה חייב לקנות לעצמו מערכת הפעלה חדשה.

מערכת הפעלה פרוצה היא פגיעה יותר לוירוסים כי היא לא מקבלת עדכוני אבטחה. בכל מקרה, אל תתקין מערכות פרוצות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מבין את הבעיה. אם אתה כל כך מוטרד מאבטחת מידע למה לא לקנות מחשב חדש עם מערכת הפעלה חדשה? על מחשב משומש שלא התקנתי בעצמי בחיים לא הייתי סומך.

מה גם שעל מערכת חלונות לא הייתי סומך לאבטחה ברמה גבוהה יותר מדי. לא ברור לי איזה בעיה אתה מנסה לפתור ואיך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים