פורסם 2013 באפריל 112 שנים אני מתכנן לקנות את המפרט הבא, כאשר יש לי התלבטות בקשר לאלמנטים שקשורים לקירור.המחשב יישב בתוך ארון בתא בגודל:עומק 45רוחב 47גובה 20.5שלו יש רק פתח חלקי מאחורה (החצי התחתון של הדופן האחורית, אם זה חשוב אולי אפשר להרחיב). מקדימה יש לארון דלת אבל היא תהיה סגורה בדרך כלל.מעבד:[..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884 לוח אם:[..] GIGABYTE GA-H77-D3H - זמין במלאי ₪537 זיכרון:[..] KINGSTON 8GB DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪262 צורב DVD:[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113 דיסק קשיח:[..] SEAGATE 7200.14 3TB SATA3 - זמין במלאי ₪660 דיסק קשיח 2:INTEL SSD 330 120GB- זמין במלאי ₪611מארז:[..] SILVERSTONE LASCALA SST-LC17 BLACK w/o PSU ₪511ספק כוח:[..] ANTEC EARTHWATTS GREEN 380W ₪234קרור למעבד:[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 11 LP - זמין במלאי ₪106קרור למארז:[..] ZALMAN 92mm : ZM-F2 ₪34הרכבת מחשב:[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח ₪79מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4025שימו לב, גודל המארז425 mm (W) x 170 mm (H) x 425 mm (D)כלומר יש בסה"כ מרווח של כ-4 ס"מ סה"כ לשני הצדדים (או 2 ס"מ לכל צד אם הוא במרכז)מארזלגבי המארז אין לי התלבטות - היחיד שמצאתי שמתאים לנפח ועם מקום לכוננים קשיחים רבים שאני צריך.יש לו גם יתרון שהוא מסתמך על שני מאוורים מאחור, ולא על איוורור לצידי המארז שכאמור אין לשם הרבה מקום.קירור למעבדשימו לב למגבלה של המארז Limitation of CPU cooler 135mmולכן שמתי קירור Low Profile (קירור 7 PRO למשל לא נכנס)קירור למארזהוספתי גם מאוורר 92mm אחד למקדימה (סתם בחרתי אקראית את הדגם הזה..)ספקבחרתי דווקא ספק שלא עם מאוורר 120mm, מכיוון שלמרות שהמארז מותאם לספק כזה (יש פתח בצד המארז בשבילו) - בפועל יש מעט מאד מקום מהפתח בצד המארז עד לדופן הארון. האם זה חכם או שעדיף בכל זאת ספק עם מאוורר 120mm?אשמח לעזרה בבחירת שלושת הרכיבים האחרונים על מנת שמחשב ישרוד את מזג האוויר המחניק בארון.המלצות?תודה רבה!
פורסם 2013 באפריל 112 שנים אתה צריך קירור LP לא חסר כאלה, בכל מקרה ממליץ לך על הדגמים של SCYTHE מעט יקרים אבל ביצועים וקט מובטחים לך.ספק לך על 120מ"מ יותר יעיל גם עם החור איוורור במארז "קטן"..לגבי מאוורר קח את הSCYTHE MINEBEA בגירסת ה2100 חזק יותר וקט מזלמן.
פורסם 2013 באפריל 112 שנים מחבר תודה רבה על העזרה.קירור מעבדאני מתכנן לקנות מ-IQPC, שני הקירורים של Scythe שמתאימים בגודל הם Kozuti ו-Big Shuriken 2. יש לך המלצה מבין שניהם?מחירים:ARCTIC-COOLING FREEZER 11 LP = 106 ש"ח (מה שרשמתי במקור)SCYTHE KOZUTI = 159 ש"חSCYTHE BIG SHURIKEN 2 = 189 ש"חספק כוחחור האיוורור במארז בסדר, הבעיה היא שהדופן של הארון מאד קרובה. צירפתי תמונה בשביל להיות בטוח שהכוונה ברורה.האם עדיין אתה חושב שעדיף ספק עם מאוורר 120mm?קירור מארזבמפרט המארז מוגדר שיש מקום ל:2 x 92mm or 80mm fan slotsוהמאוורר שהצעת הוא 90mm - האם מתאים לסלוט במארז?הערה- באופן כללי הבעיה העיקרית שאני חושש ממנה היא פחות קירור המעבד (לא מתוכנן OC) ויותר קירור המארז - האוויר החם שנפלט מהמעבד עלול "להיתקע" בתא היחסית סגור של הארון ולחמם את כל הסביבה.שוב תודה!
פורסם 2013 באפריל 212 שנים לגבי התמונה של מארז , אין לך אפשרות ליצור "פתח" בדופן השמאלית של הארון ולעזור עוד קצת לקירור?
פורסם 2013 באפריל 212 שנים הLP של AC רועש ולכן לא ממליץ עליו השניים האחרים זה עניין שלך מבחינת תקציב שניהם טובים על הBIG יש לך ביקורות באתר. http://hwzone.co.il/hardware/reviews/overclock/Scythe_Coolers_Roundup_2012 ומספיק מרווח קטן העיקר שהאוויר יצא כמובן שבתוך הארון עצמו זה כבר עניין של כניסה אוויר וחורי איוורור אבל לא צריכה להיות בעיה אם יש לך יציאה מאוחרי הארונית. והמאוורר הוא 92מ"מ אין לך מה לדאוג אתה מוזמן להסתכל באתר של החברה
פורסם 2013 באפריל 212 שנים מחבר ואללה האתר של IQPC מטעה.. משום מה הגדירו את הSCYTHE MINEBEA כ-90mm.שאלה אחרונה לגבי קירור המעבד, כל הקירורים שהוזכרו (AC או Scythe) הם עם מאוורר כלפי מעלה מהמעבד אל עבר גג המארז (שם אין פתח).חשבתי על קירור אחר, ZALMAN CNPS5X PERFOMA (הביקורת שמצאתי עליו המליצה)היתרון שלו הוא שהמאוורר שלו במאונך למארז - זורק את כל האוויר החם מהמעבד היישר אל שני המאווררים האחוריים של המארז והחוצה מהמארז - מה שתורם לקירור המארז, גם אם קירור המעבד עצמו מעט פחות חזק (הקירור גם מעט יותר זול בהתאם) - שאני חושב שיותר חשוב במקרה שלי.יוצא משהו כמו התמונה שב-קישור. (שם זה קירור Scythe Ninja Mini אבל הרעיון אותו דבר)האם אכן זה עדיף?דרך אגב גובה הקירור הנ"ל 134mm וגובה הקירור שאפשר להכניס למארז לפי המפרט שלו עד 135mm. אמור להיות בסדר נכון?תודה!
פורסם 2013 באפריל 212 שנים הזלמן רועש, המאווררים עם מאוורר קלפי מעלה מפזרים את האוויר לצידי הקירור ככה שהאוויר נשאב בהתאם למאווררים במארז.. עדיף או לא ? ההבדל בביצועים זניח ומבחינת מקום ביצועים ורעש הקירור שהומלצו עדיפים, אתה יכול לקחת גם את הFreezer 13 שעדיף על הזלמן ויכנס למארז, השאלה איך הסידור הפנימי וכו יהיה, אתה יכול "לנצל" את כל הגודל לקירור, אז אתה תשיג קירור טוב יותר מצד אחד. אבל מהצד השני תחסום "ותפוצץ" את המארז והסירקולציה תיפגע בחלקה והסידור כבלים וההתעסקות לא יהיו נוחים. בחירה שלך
פורסם 2013 באפריל 212 שנים מחבר ואללה פספסתי את ה-Freezer 13. נראה לי הסתכלתי בטעות על ה-Packaging Dimensions במקום על ה-Product Dimensions אז חשבתי שהוא לא נכנס. נראה לי טוב - אני אקח אותו המון תודה!
פורסם 2013 באוגוסט 2712 שנים מחבר לצערי בסופו של דבר מכמה סיבות המחשב עדיין לא נקנה.אני מעוניין לקנות אותו כרגע - רק שבינתיים התחלף המארז אותו אני מתכנן לקחת, בהתאם גם החנות השתנתה - יקנה ב-KSP.המארז החדש הוא SilverStone Grandia GD06.רק מה - המגבלה בגובה הקירור של מארז זה משמעותית יותר - עד 70mm בלבד.איזה קירור מומלץ לנ"ל?עד כמה שמצאתי יש ב-KSP שני קירורים מתאימים בטווח המחירים הסביר:Scythe Big Shuriken 2 Rev.B Noctua NH-L9i(יש גם את ה-Kozuti אבל אני מבין שה-Shuriken טוב יותר)עריכה - יש גם את הNoctua NH-L12, אבל רק אם משתמשים בו בתצורה בלי המאוורר העליון (וגם מתחיל להיות קצת יקר באופן מוגזם.. אבל אם שווה את זה אז לא נורא)בנוסף המאווררים האחוריים של המארז (x2) שניתן להכניס הם בגודל 80mm ולא 92mm.איזה מאווררים 80mm מהמבחר של KSP מומלצים?Zalman ZM-F1 Plus 80mm Silent Case Fan 30 ₪Arctic F8 80mm 35 ₪Thermaltake Thunderblade 80mm Blue LED Basic Fan AF0029 36 ₪Arctic F8 PWM CO 80mm 40 ₪Scythe Kama Flow 2 80mm Fan 2200 RPM 41 ₪Noctua NF-R8-1800 80mm Case Fan 1800RPM 60 ₪Noctua NF-R8 PWM 80mm Case Fan 1800RPM 76 ₪שוב תודה רבה נערך 2013 באוגוסט 2712 שנים על-ידי yonir
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.