עבור לתוכן

לוחות PCB תמיד עשויים מ-Fiberglass?

Featured Replies

פורסם

כתבתי לך כבר בתחילת האשכול כי דבק אפקוסי מתאים לכול ההדבקות שתצטרך בזמן בניית מעגלים DIY.

• תגובות 63
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לכל 1 מהם יש את התכונות והמגבלות שלו. כמי שמתכנן את המעגל בחירת הדבק היא רק עוד 1 מהשיקולים שאתה צריך להביא בחשבון - זה בדיוק סוג העבודה של מהנדס

זה בסדר שיהיה לך כמה סוגים של דבק, כל מה שפירטתי כאן עד עכשו כולל הסיליקון, הדבק חם והאקדחים שלהם, ניתן לאחסון בנפח לא הרבה יותר גדול מקופסה של לוח אם (וזה רק בגלל האורך של האקדח לסיליקון). לא צריך את כולם אפילו, מספיק כמה שתבחר לפי סוג הדברים שאתה עושה......

האם דבק הוא דליק ? נניח שכן, אבל אתה צריך לעשות דיי הרבה חום כדיי להדליק אותו - למשל להצית אותו אם נגד שהתחמם לטמפ' שהוא פולט אור (כ 1000 מעלות). אם משהוא כזה קורה במעגל שלך, יש לך כבר בעיות יותר חמורות מהדבק - בידוד של חוטים, פלסטיק של רכיבים וכדומה. מעגל שמתלהט ככה (ראה את הדיון על המטענים מ DX) לא צריך דבק כדיי שהוא יוכל לגרום לאש. איך המעגלים שלך מוגנים מפנייי זה ? (על ידיי תכנןו המעגל כך שלא יפול הספק גבוה על רכיבים שלא מיועדים לזה, ספק כוח לזרם מוגבל שמתכבה בעומס יתר, מארז סגור שיכול להכיל מעגל לוהט וכדומה)

מעגל שעובד בתוך מארז בדרך כלל יהיה יותר חם מזה - לפחות 50C טמפ' סביבה למעגל שיש בו הספק שמעותי זה נורמלי. במעגל כזה למשל, רצוי להימנע מדבקים שונים ולשים רק סיליקון (דבקים אחרים יכולים להתחיל להיחלש, אפילו בטמפ' פחות מ 100C)

גם ה UHU, יש לו מגבלות. אחת מהן למשל היא טמפרטורה

לאפוקסי יש בעיה אחרת - הוא חזק מאוד, לפעמים אתה לא רוצה דבק חזק. לפעמים (כמו במקרה של הפוטנציומטר) אתה כן רוצה דבק חלש - אז תשים לק או טיפקס. וכו

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

תודה רבה

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כיוון שדיברנו כא המון על דבקים,

אני מוסיף לכאן משהו נחמד:

1101 המליץ על UHU,

אז לפני כמה ימים הייתי ב"חצי חינם" בראשון לציון.

בקומה השנייה של הסופר, יש שם כל מיני דברים שהם לא אוכל

(כלי עבודה, כלי בית, בגדים אפילו)

בין השאר, היה שם את זה:

dw3yu1.png

5 יחידות, 10שח להכל ביחד.

זה מכיל שני סוגים, אחד כללי("Kraft"), ואחד עם יכולת חזקה במיוחד עבור פלסטיק("allplast").

בכל מקרה מחיר ממש נחמד,

והעובדה שזה ארוז ב-5 יחידות, מאפשרת גם שמירה טובה יותר על ה"טריות" של הדבק.

תודה 1101 על ההמלצה לגבי UHU..

הערה:

התמונה יצאה לי קצת גדולה,

אבל הגודל של כל יחידה, הוא בערך כמו גודל של אצבע,

ולא כמו גודל של אריזת דבק מגע רגיל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים