עבור לתוכן

לוחות PCB תמיד עשויים מ-Fiberglass?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הממ

אתה יודע איך זה רלוונטי ללוח שעונים?

• תגובות 63
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהמשך לתשובתי הקודמת מצורפות מספר תמונות של מעגלים שבניתי לפני מספר שנים והשתמשתי במפסקי כספית וגם במפסק עם כדוריות.

אין שום בעיה להדביק את החיישנים בעזרת דבק אפקוסי (מחזיק מצויין ולא גורם שום נזק).

אתה יכול לראות בתמונות שגם עטפתי את החיישן בבידוד מתכווץ ללא שום נזק.

פשוט תחמם את הבידוד מתכווץ בעזרת מצית במרחק מספיק גדול בכדי לא לפוצץ את הזכוכית.

באחת התמונות תוכל לראות קיבוע (מתפרק) של חיישן בעזרת מחזיק פיוזים פשוט עבור פיוזים בקוטר 5 מילימטר.

תהנה... :-*

פורסם
  • מחבר

נחמד מאד

יש לך לינק לדבק שבו השתמשת?

פורסם

דבק אפקוסי פשוט הנמכר בכול טמבוריה.

פורסם
  • מחבר

מגניב

נבדוק את זה..

דרך אגב, זוכר את הדבק שמשתמשים בו ילדים בבית ספר?

אני חושב שזה נקרא "דבק פלסטי",

הוא לבן, ואם אני זוכר נכון אז אחרי שהוא מתייבש, הוא מתקשה, ולא מאבד(משמעותית) מהנפח שלו.

האם הוא גם טוב לכל מיני דברים כאלה של הדבקות רכיבים?

l_1958.jpg

פורסם

במידה מסויימת כן, היתרון שהוא נשאר גמיש אחריי שהוא מתייבש בניגוד לרוב הסוגים האחרים של דבק. אבל הוא פחות חזק

פורסם
  • מחבר

אז גם עם דבק פלסטי אפשר להשתמש?

איזה יופי..

זה דבק מאד נגיש שנמצא בכל חנות מכשירי כתיבה.

דרך אגב משהו חשוב:

מבין הדבק אפוקסי ודבק פלסטי, מי מתייבש יותר מהר?

דמיינו שאתם צריכים להדביק רכיב מסוים כמו חיישן זוית, מתחת למשטח כלשהו,

ואתם צריכים שהוא יתייבש בזוית מסוימת..

אם לדבק לוקח חצי שעה להתייבש זה לא הכי מעשי להחזיק את זה ככה..

אז יש משהו שמתייבש יחסית מהר?

(אבל לא דבק 2 שניות, כיוון שיש לו נטייה להשבר.. בניגוד לדבק מגע למשל שהוא יותר גמיש גם אחרי שהוא מתייבש)

פורסם

אל תדביק את החיישן כספית אם אפוקסי - זה מעלה בצורה משמעותית את הסיכוי לשבור אותו כי הדבק קשיח אחריי שהוא מתייבש

אם להדביק אז סיליקון (לוקח מלא זמן ייבוש) או דבק פלסטיק או מקסימום טיפה קטנה של דבק חם - וכל זה רק מבחוץ על השרינק ולא על הרכיב עצמו

אני לא הייתי מדביק אותו בכלל, אם אני רוצה אותו בזווית מסוימת הייתי מסדר את החוטיםש מגיעים אליו כך שיחזיקו אותו בזווית הזאת ומשאיר את החישן באוויר - כך שאם הוא מקבל מכה (לא חזקה) הוא יתקפל על החוטים ולא יישבר

פורסם
  • מחבר

אוקיי

ובכל מקרה אקנה את שני הדבקים שהוזכרו, למטרות אחרות פחות שבירות..

תודה רבה

פורסם

אל תדביק את החיישן כספית אם אפוקסי - זה מעלה בצורה משמעותית את הסיכוי לשבור אותו כי הדבק קשיח אחריי שהוא מתייבש

אין שום סכנה בהדבקה של החיישן בעזרת דבק אפקוסי.

ראה צילומים של מספר הדבקות של חיישן בעזרת דבק אפוקסי.

גם דבק 3 שניות (דבק מהיר) הוא פיתרון מעולה.

פורסם

אם החיישן מודבק לדבק קשיח ומשהואלוחץ עליו, הוא לא יכול לזוז אז הוא יישבר. אם הוא לא מודבק אז הגמישות של החוטים מאפשרת לו להתקפל

פורסם
  • מחבר

גם דבק 3 שניות (דבק מהיר) הוא פיתרון מעולה.

הבעיה עם דבק 2 או 3 שניות,

היא שאם מה שמודבק אליו מקבל מכה קטנה,

זה בד"כ מפרק את ההדבקה..

הדבק הזה פשוט שביר..

פורסם
  • מחבר

אגב תראו איזה זול:

20w-hot-melt-glue-gun-01.jpg

http://www.buyincoins.com/new_en/details/heating-hot-melt-glue-gun-20w-crafts-album-repair-d-7mm-product-1565.html

אקדח דבק חם ב-3.5$..

(צריך רק להחליף לו את התקע. מתאים מבחינת המתח)

וגם הדבקים מאד זולים: 2.7$ ל-10 חתיכות:

http://www.buyincoins.com/new_en/details/10-x-translucence-hot-melt-glue-adhesive-stick-28cm-7mm-product-1570.html

האם העובדה שאין לזה הארקה אמורה להדאיג את מי שקונה את זה?

פורסם

היתה תקופה שאני חיפשתי לקנות אקדח דבק, אז ראיתי ב 3 חנויות :

חנות כלי עבודה 1 : אקדח של hunter ב 80 שקל

חנות ה "הכול ב $" : אקדח גנרי שנראה זהה בדיוק לאקדח הראשון (חוץ ממדבקה), ב 20 שקל (מסקנות על האיכות של האקדח הראשון ב 80 ?)

חנות כלי עבודה 2 : אקדח של CIXI FULI ב 40 שקל, נראה הרבה יותר טוב מה 2 הקודמים

אז קניתי את ה CIXI FULI ומרוצה ממנו עד עכשו (ועשיתי איתו פרויקטים)

אז :

ניתן למצוא אקדח בחנות בארץ בלא הרבה יותר מ 3.5$. במקרה הזה 20 שקל = 5$. אני לא בטוח אם זה משתלם. אקדח שרואים שהוא נורמלי עולה 40 שקל = 10$, לדעתי קניה טובה יותר

אם הוא עולה 3.5$ כשהוא מגיע אליך, לך תדע איפה בדיוק חסכו כדיי שהוא יהיה כזה זול. וכאן עולה השאלה של האדמה :

הגופי חימום של אקדח כזה הם פסים של חומר אם התנגדות, לחוצים בין 2 לוחות מוליכים שאליהם מחובר ה 240V, כל זה עטוף אם משהוא שנראה כמו סקוטצ' בצבע כתום, ומחובר לגוף המתכתי שהקנה של האקדח הוא חלק ממנו

מה ? סקוטצ' זה כל מה שמבודד את הקנה של האקדח ממגע ב 240V תחת טמפ' של 200-250C ? - זה לא סתם סקוטצ'. החומר הזה נקרא polyimide וזה חומר עמיד ברמות. אקדח איכותי שמבודד אם זה לא צריך אדמה

אבל באקדח שעולה 3.5$ לך תדע אם מישהוא החליט לחסוך ושם סקוטצ' במקומו. אתה תדע את זה אחריי כמה דקות של שימוש ברגע שתיגע בקנה של האקדח......

חוץמזה יש את הבעיות הרגילות של אקדחים זולים כמו מנגנון דחיפה שנשבר וכו

פורסם

הבעיה עם דבק 2 או 3 שניות,

היא שאם מה שמודבק אליו מקבל מכה קטנה,

זה בד"כ מפרק את ההדבקה..

הדבק הזה פשוט שביר..

נראה לך שהדבק 'הפלסטי' שמדביקים איתו נייר או קרטונים יחזיק מעמד טוב יותר מדבק 3 שניות.

אם אתה מתכוון להתקין את מפסק הכספית על רכב חלל שאתה מתכנן להנחית על כוכב הלכת שבתאי אז כנראה לא תמצא שום דבק מתאים באיביי ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים