עבור לתוכן

ברז מחשמל, הארקה ומה שבינהם

Featured Replies

פורסם

בעיה שהתחילה לאחרונה - בזמן מקלחת מרגיש זרם חשמלי מהברז (קבוע, לא משהו רגעי)

מדידת מתח מראה כ-10-15 וולט AC בין הברז (וברזים אחרים) לבין חור ההארקה שבשקע.

בין חור ההארקה שבשקע לבין חור ה-0 יש כ-20 וולט.

אם בלוח החשמל מנתקים מפסק (פאזה) מסוים - הבעיה נעלמת - אין מתח בין הברז לחור ההארקה (בשקע ההוא יש עדיין מתח), והמתח בין ההארקה ל-0 קרוב לאפס.

אשמח לרעיונות מה יכולה להיות הבעיה, ומה עוד אפשר לבדוק כדי לאבחן ולפתור אותה. (על רעיון הזמנת חשמלאי חשבתי)

תודה.

פורסם

דירה או בית קרקע?

פורסם
  • מחבר

דירה בבניין ישן.

פורסם

לבדוק רציפות של הארקה בדחיפות.

ברר אם החליפו צנרת מתכת ישנה בצנרת פלסטיק, בבתים ישנים הארקה מחוברת לצנרת.

כנראה שיש זליגה ממה שמחובר לממפסק שאתה מנתק, בדוק מה מחובר אליו.

פורסם
  • מחבר

האם יש דרך פשוטה ובטוחה לבדוק רציפות (וטיב) הארקה?

יש לי מגן ברקים שנותן אינדיקציה לכך שהארקה קיימת (לד ונגד בין הפאזה להארקה).

פורסם

תבדוק ליד הצינור ברז ראשי שלך של הדירה שיש כבל הארקה.

יש הרבה גניבות כבלי הארקה (נחושת=$$), אני לפני כמה חודשים מצאתי שבבניין נחתכו כל כבלי הנחושת של ההארקה כך שמרבית הצרכנים בבניין ללא הארקה. חיברתי את הצינור שלי להארקה עם כבל נחושת בתקווה שלא יגנב.

פורסם

הכי בטוח זה להזמין חשמלאי.

פורסם

תבדוק ליד הצינור ברז ראשי שלך של הדירה שיש כבל הארקה.

יש הרבה גניבות כבלי הארקה (נחושת=$$), אני לפני כמה חודשים מצאתי שבבניין נחתכו כל כבלי הנחושת של ההארקה כך שמרבית הצרכנים בבניין ללא הארקה. חיברתי את הצינור שלי להארקה עם כבל נחושת בתקווה שלא יגנב.

הזמנת משטרה?

פורסם
  • מחבר

יש כבל שמתחבר לצנרת מים - הבעיה שאני לא יודע איפה הקצה השני שלו (שאמור להתחבר ללוח או לדירה)...

פורסם

הזמנת משטרה?

כאילו שהם יעשו משהו.. ::)

יש לי דברים חשובים יותר מאשר לבזבז את הזמן על זה.

יש כבל שמתחבר לצנרת מים - הבעיה שאני לא יודע איפה הקצה השני שלו (שאמור להתחבר ללוח או לדירה)...

תבדוק :)

פורסם
  • מחבר

תבדוק :)

איך? (מהשעון מים הוא נכנס אל תוך קיר)

פורסם

השעון הדירתי למטה או בקומה שלך ?

פורסם
  • מחבר

למטה...

פורסם

בדירת ישנות כבל האדמה מחובר רק בתוך הדירה - קצה 1 לפס האדמות בלוח חשמל (אליו הולכות האדמות מכל השקעים בבית), קצה 2 צינור מים - בדרך כלל מקומו כמו מאחורי המכונת כביסה או מתחת לכיור במטבח, לפעמים החיבור נמצא בתוך קופסה בקיר

צבע חוט אדמה צהוב/ירוק (בתים חדשים או בינוניים) או לבן (בתים ישנים מאוד)

בבתים ישנים _אין_ קשר בין הניוטראל לאדמה, כלומר הניוטראל מגיע מהרחוב וכמו שהוא עובר דרך מפסק הפחת ומתחבר לניוטראל בשקעים, בלי חיבור בינו לאדמה באף נקודה בבית

אמרת משהוא על מגן ברקים שמראה שיש אדמה. יש אם זה בעיה : ה LED הזה סתם מחובר בין הפאזה והאדמה (דרך נגד) וכידוע לך מתח שצריך כדיי להדליק לד הוא 3V. נניח שהמתח על האדמה הוא 100V אפילו (ואלה 100V שאתה יכול להתחשמל מהם), עדיין נשארו יתר ה 140V (מתוך 240V שיש בחשמל) בין האדמה והפאזה - וזה יותר ממספיק כדיי שה LED במגן ברקים ידלוק ויראה שהכול "תקין"....

מה שלא מדדת וכן מענין במקרה הזה, הוא המתח בין _רצפת חדר האמבטיה_ לדברים שונים. תמדוד את המתח הזה :

- תרטיב טוב את הרצפה, כמו שהיא נרטבת בזמן מקלחת, במקום שבו אתה עומד כשאתה מתחשמל. אבל תעמוד בצד תישאר יבש

- תשים ריבוע של נייר אלומיניום (בגודל כמו הרוחב שלו מהגליל) על הרצפה הרטובה ותצמיד טוב לרצפה

- תמדוד מתח AC בין הריבוע הזה לבין : 1. הברז, 2. האדמה בשקע, 3. הניוטראל בשקע

כשאתה מתחשמל מהברז, המסלול שאמור לקצר אותך (כלומר, שהזרם יעבור דרכו במקום דרכך) הוא : רצפת חדר האמבטיה - רשת מתכת בתוך הבטון - יסודות הבניין - אדמה מתחת לבית - צינור מים ראשי של הבית - צינור מים לתוך הדירה שלך - ברז. אם אתה מתחשמל, זה אומר שבין 2 הקצוות של המסלול הזה יש לפחות 30-50V כשאמור להיות 0V. שים לב שחוטי החשמל לא נמצאים באף חלק של המסלול

מתח = זרם * התנגדות, כלומר הסיבה לזה שיש שם מתח משמעותי היא :

1. שלמסלול הזה בכלל מגיע זרם, כתוצאה מתקלה (1) במערכת החשמל. במצב תקין לא אמור להגיע זרם לדברים כמו צינורות מים ורצפות, והמתח יהיה 0V

2. או שמקור החישמול נמצא ברצפה וקרוב מאוד למקום שו התחשמלת, או שלמסלול הזה יש התנגדות גבוהה מידי ואז זה תקלה שניה (2), התנגדות גבוהה יכולה להיות כתוצאה מזה שקטע מצינור המים הוחלף לצינור פלסטיק, או שהחלק המתכתי של היסודות של הבניין שנמצא באדמה התפורר לגמרי וכבר לא קיים (ולא מוליך זרם מהרצפה לאדמה), או סיבות דומות. אם ההתנגדות היתה תקינה (קרובה ל 0), הזרם היה מעדיף לזרום שם ולא דרכך, אפילו במקרה שכן מגיע זרם מאיפהשהוא

שים לב שייתכנו 2 מצבים של איך הזרם מגיע : יתכן שהרצפה הא אדמה "אמיתית" וצינור המים "מחשמל" (למשל : תקלה במכשיר חשמלי בבית שמוריד זרם לאדמה, וממנה לצינור המים דרך חיבור האדמה הראשי של הדירה), וייתכן שצינור המים הוא אדמה "אמיתית" והרצפה "מחשמלת" (למשל, עובר ברצפה חוט חשמל אם בידוד דפוק וכל פעם שהוא נרטב הוא מחשמל את הרצפה בסביבה שלו)

המדידה על ידי ריבוע הנייר אלומיניום תאפשר לקבוע באיזה מ 2 המצבים מדובר

3. חוצמזה, תבדוק אם מפסק הפחת שלך תקין. אם יש מספיק זרם שבורח בצורה כזאת, המפסק אמור לקפוץ

עליך לכן לטפל ב 1, 2 או 3 תקלות אפשריות :

1. יש לך מכשיר חשמל או חוט חשמל בדירה שבורח ממנו זרם. המכשיר או החוט הזה שייך לאותו מפסק בלוח שאין יותר חישמול כשאתה מכבה אותו. של מה המפסק הזה ? אם הוא של מכשיר חשמל, האם משהוא משתנה כשאתה מוציא את המכשיר מהשקע וכן מדליק את המפסק בלוח ? (כלומר - האם הבעיה היא במכשיר או בחוטים של הדירה). אבל חכה אם זה רגע, אני רוצה לנצל את המצב הקיים כדיי לחפש את התקלה השניה (2)

2. יש הופעת מתח לאורך המסלול בין הרצפה והברז. לזה יש 2 אפשרויות :

- הופעת מתח בין הרצפה והאדמה בחוץ - או בגלל שמקור החשמל נמצא בריצפה וקרוב מאוד לאמבטיה, או בגלל התנגדות גבוהה בין הרצפה והיסודות של הבניין

- הופעת מתח בין הברז לבין האדמה בחוץ - בגלל התנגדות גבוהה של צינור המים. תבדוק איפה צינור המים הוחלף לצינור פלסטיק. אתה יכול למשל, למשוך חוט חשמל ארוך מהשעון בחוץ ולמדוד מתח בינו לבין הברז בדירה כדיי לדעת אם המקום הבעייתי הוא בין 2 הנקודות האלה

ניתן להניח שהניוטראל בשקע מייצג מספיק טוב את האדמה מחוץ לבניין, לכן על ידי מדידת המתח בין הניוטראל לריבוע נייר אלומיניום על רצפה רטובה, ובין הניוטראל לברז ניתן לבדוק בנפרד את כל אחת מהאפשרויות

3. תבדוק שיש לך מפסק פחת והוא תקין. (אם אכן אין מפסק או שהוא לא תקין אל תטפל בזה בינתיים, רוצים את המצב הקיים כדיי לחפש את התקלה)

פורסם
  • מחבר

מתח של כ-5V בין הרצפה לברז ובין הרצפה לחור ההארקה (לא זהה לחלוטין). 0V בין הרצפה לאפס.

לא זוכר אם כתבתי את זה, אבל גם בין הברז במטבח להארקה/לאפס יש אותו מתח כמו בברז המקלחת.

כל הצנרת הוחלפה לפלסטיק.

הפחת תקין (לחיצה על TEST מפילה אותו)

היום בדקתי מול כבל שיורד לצינור מתכת אחרי שעון מים (ונכנס לאדמה) - מתח של כ-1V בלבד בין הברז להארקה, ומתח בין אפס להארקה יורד כמעט לאפס. (ליתר דיוק חיברתי אותו לשם - זה כבל הארקה של השכנים מעל שהיה באוויר לפני כן - אז בינו לבין הברז היו 30V...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים