עבור לתוכן

התייעצות לגבי השקעה בבורסה

Featured Replies

פורסם

נץ - הטענה כי ״התנודות במניה בודדת הם אניגמה עבור משקיע פרטי״ היא טענה פשוט לא נכונה. כחלק מהניתוח שמים גם דגש על היקף המסחר של המניה. כלומר מה מחזור המסחר של מניה כלשהי וכמה כסף מושקע בה. נתונים אלה מאפשרים לקבל מידע לא קטן לגבי תנודתיות המניה ורמת הסיכון אליה בוחרים להיחשף. אין שום בעיה עבור מנתח טכני מקצועי לבחון מניה ולקבוע האם מסוכן או יחסית בטוח להשקיע בה.. השאלה הנשאלת היא האם זה כדאי או לא. אין ספק שמדדים הם באופן טבעי פחות מסוכנים כפי שאין ספק שקיימות מניות ״חזקות״ ומניות ״משוגעות״.. כל משקיע והאסטרטגיה/יכולות אותן הוא מביא לשולחן. תהיה נועז/אחראי/שמרן/פחדן בהתנהלות שלך זה בסדר וזו הסיבה שיש הבדל בין משקיעים - ולא כי מישהו יודע פחות או יותר מאדם אחר על מניות ובורסה. כולם בסוף יודעים הכל ( המקצוענים הכוונה ) אחרי זה רק שאלה של אישיות...

• תגובות 65
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רעיון גרוע.

אם כבר יש ירידות ומגיעים לקו נמול מאוד, לא קונים כל עוד לא מתחילים לראות עליות.

אני רוצה לראות עליות אחרי שקניתי :-)

פורסם

אם תקנה בזמן ירידות, סיכוי מעולה שהם ימשיכו לרדת ואף להתרסק.

פורסם

מה זה אומר "להתרסק"?

אף פעם לא שמעתי על קרן ש"התרסקה".

פורסם

קודם כל התשואה שעשית יפה מאוד, ישר כח!

אני בחודשיים האחרונים הפסדתי 6,000 ש"ח מהתעסקות עם המסנן קרנות הזה, השקעתי ב- 3 קרנות שנסקו, בדיוק כאשר הן החלו לרדת.... אז ברחתי מהר כדי לא להפסיד יותר.

החלטתי לשנות אסטרטגיה ואני מחפש את הקרנות שירדו הכי הרבה ונושקות לקו התחתון ביותר וקונה אותן בתקווה שיעלו - הימור....

החלטתי לפצל קצת ולהשתמש גם בשיטה שלך :-)

אם תוכל לפרט אני אשמח.

במסנן קרנות היכן להזין 6 ו- 7? ב"מקסימום" של 3 ו- 12 חודשים? מה בנוגע ל"מינימום"?

ומהי כוונתך בסינון שאח"כ: "לוקחים את תוצאות הסינון ומסננים לפי הקרנות הטובות ב-3 חודשים האחרונים."? מה זה בשבילך "טובות"? מה שעשה תשואה הכי גבוהה או הכי נמוכה?

אהבתי את הפיצול המאסיבי שלך ל- 10, אני בד"כ מפצל ל- 3 או 5. אתחיל לפצל יותר בתקווה שזה יחסוך לי הפסדים גבוהים כמו שקרה לי לאחרונה.

יפה הדף של ההמלצות, לא הכרתי אותו, תודה!

אז ככה, קודם כל תסנן לפי המינימום כפי שעשיתי בצילום מסך הבא:

http://clip2net.com/s/4UECCB

אחר כך אתה מסנן לפי מי הכי הצליחה ב-3 החודשים האחרונים כמו בצילום מסך הבא:

http://clip2net.com/s/4UEDT3

בחיים אל תלך לקרן שנמצאת בירידה ואני אסביר. קרנות בניגוד למניות, בנויות על פי שווקים מסוימים, כלומר, נדלן בסין, הייטק באירופה וכו'.

כשאתה קונה מניה, לפעמים זה טוב לקחת אותה כשהיא בקו תחתון כי אז אתה יודע שיש לה לאן לעלות אבל מכיוון שלא אני ולא אתה מבינים בזה ממש, אנחנו לא יכולים להמר על זה ובשביל זה יש אנליסטים. אנליסטים בוחרים אם להסתכל על גרפים או להסתכל גם על מלא נתונים אחרים ולכן נשאיר את העבודה להם.

בניגוד לכך, קרנות שעובדות זה בגלל שכרגע השוק בתחום שלהם נמצא בעלייה ולכן יש סיבה למה הן עלו.

אני לא אומר שצריך להשאר עם קרן מסוימת לנצח כי אז השוק בתחום שלה אולי יכול לרדת. אני כן אומר שצריך להחליף קרנות 3 פעמים בחודש, כפי שציינתי.

שים לב, אתה לא מחליף בהכרח קרן בקרן או קרן במניה. אתה מוריד את הקרן או המניה הכי נמוכים שלך בתיק (מבחינת אחוזים) ומחליף בקרן או במניה לפי איך שהסברתי.

הסיבה לפיצול הגבוה היא כי אני לא מבין בבורסה ולכן אני לא רוצה ליפול על איזו מניה שתפיל אותי לגמרי. אני מעדיף ללכת קצת על יותר בטוח.

פורסם

לפי מה שראיתי בתמונות, אתה בדיוק אומר לקנות את הקרנות שעלו הכי הרבה ב- 3 חודשים ו- 12 חודשים האחרונים.

זה בדיוק מה שעשיתי לפני חודש והפסדתי במהירות מעל 6,000 ש"ח ככה... :nixweiss: עד שברחתי...

פורסם

אוקיי.. השרשור הזה נהיה מסוכן לדעתי האישית.

פותח הדיון - אתה אמור לדעת שללכת אחרי כל מיני שיטות כמו לבחור X מניות / סלים/ תעודות וכו' כי הם במצב כלשהו כזה או אחר וכי אדם אחר המליץ וכו' וכו' וכו'.. זה לא באמת הדרך הבריאה והטובה להשקיע בבורסה. על מנת להשקיע באמת אתה חייב להתחיל ללמוד מה זה להשקיע בבורסה.

לצורך כך יש גם אתרים רבים, גם ספרות רבה בתחום וכן בתי ספר ללימוד מסחר ושוק ההון.

ממליץ לך לקרוא את זה.. ובתחתית הפוסט שלו יש קישור לקובץ וורד שמכיל קישורים רבים לאתרי אינטרנט מהם ניתן ללמוד.

http://cafe.themarker.com/topic/13283/

פורסם

לפי מה שראיתי בתמונות, אתה בדיוק אומר לקנות את הקרנות שעלו הכי הרבה ב- 3 חודשים ו- 12 חודשים האחרונים.

זה בדיוק מה שעשיתי לפני חודש והפסדתי במהירות מעל 6,000 ש"ח ככה... :nixweiss: עד שברחתי...

שמע, פה ושם יש הפסדים. השאלה היא לכמה חילקת את התיק והשאלה היא כמה ירד לך מבחינת אחוזים.

שלא תבין, גם אני מפסיד פה ושם אבל בסיכום הכללי זה מייצר רווח כי כנראה השיטה עובדת מבחינה הגיונית לאנשים שהם פחות בקיעים.

פורסם

חבל שאנשים פה עוסקים רק בניתוח טכני. ניתוח טכני לא יכול לחזות כלום כי הוא מבוסס רק על העבר. זה שיטה שנידונה לכישלון.

הכלל הבסיסי בהשקעה אומר שלא ניתן לתזמן את השוק! -אף אחד- לא יודע מתי מניה הגיעה לתחתית ומתי היא בשיא, זה תלוי ביותר מידי גורמים.

צורת ההשקעה הנבונה במניות היא השקעת ערך. בה המשקיע מנתח את החברה עצמה ולא את גרף המניה שלה!!

מידע לגבי עתיד החברה נמצא בדוחות הכספיים שלה ובמידע משלים אחר.

האם החברה תחרותית בשוק בו היא פועלת?

האם החברה מרוויחה או מפסידה?

מה פוטנציאל הגידול במכירות בשנים הקרובות?

מהי מדיניות חלוקת הדיבידנדים (תשואת הדיבידנדים בלבד יכול להגיע ל-5% לשנה)

וכמובן - האם המניה נסחרת לפי שווי שוק נמוך מספיק (האם המניה שלה זולה ביחס לביצועי החברה).

וכו'

אם חושבים שהחברה שווה והמניה זולה מספיק, קונים ומחזיקים מספר שנים עד שהשוק יתמחר את החברה בשווי הראוי לה.

אל תחשבו שאפשר לעשות כסף מהיר בבורסה.

בהצלחה לכולם. :)

פורסם

נכון, אתה צודק! קראתי על זה ואתה צודק.

הבעיה - למי יש זמן לנתח חברות עכשיו :nixweiss:

כשאפשר להפסיד כסף בניתוח והימורים :yelclap:

ממש הימורים הבורסה תאמינו לי. :nono: מסוכן מאוד.

פורסם

חחח , ואם היה לך זמן אתה חושב שהיית מרוויח מניתוח דוחות החברה?

יש לך בכלל נסיון וידע כלכלי וחשבונאי להתחיל לגשת לזה? אתה יודע מהם יחסים פיננסיים? (מהמר שלא שמעת על זה בכלל).

ואם היה לך את הידע, אתה חושב שהניתוח שלך שווה משהו?

הרי אנליסטים מקצועיים שמכירים את החברה על בוריה טועים תדיר בניתוח מגמת המניה.

ואם היית מנתח נכון את הדוחות, האם זה היה עוזר לך להרוויח? בוודאי שלא.

כי בעלי החברה ומקורבים יודעים את המידע שהתפרסם בדוח הרבה לפניך וכבר קנו או מכרו בהתאם לפני שאתה קראת את הדוח.

כי אתה לא וורן באפט : אינך משקיע ערך ארוך טווח ובעל השפעה שסומך על הבעלים כי יפיקו ערך, אתה בא רק לעשות סיבוב ולברוח.

המסר שלי הוא שמשקיע קטן שאינו רוצה להיות טרף לזאבים הרעבים בשטח, ראוי כי ימנע מרכישת מניות בודדות ויתמקד רק ברכישת מדדים סולידיים.

פורסם

חחח , ואם היה לך זמן אתה חושב שהיית מרוויח מניתוח דוחות החברה?

יש לך בכלל נסיון וידע כלכלי וחשבונאי להתחיל לגשת לזה? אתה יודע מהם יחסים פיננסיים? (מהמר שלא שמעת על זה בכלל).

ואם היה לך את הידע, אתה חושב שהניתוח שלך שווה משהו?

הרי אנליסטים מקצועיים שמכירים את החברה על בוריה טועים תדיר בניתוח מגמת המניה.

ואם היית מנתח נכון את הדוחות, האם זה היה עוזר לך להרוויח? בוודאי שלא.

כי בעלי החברה ומקורבים יודעים את המידע שהתפרסם בדוח הרבה לפניך וכבר קנו או מכרו בהתאם לפני שאתה קראת את הדוח.

כי אתה לא וורן באפט : אינך משקיע ערך ארוך טווח ובעל השפעה שסומך על הבעלים כי יפיקו ערך, אתה בא רק לעשות סיבוב ולברוח.

המסר שלי הוא שמשקיע קטן שאינו רוצה להיות טרף לזאבים הרעבים בשטח, ראוי כי ימנע מרכישת מניות בודדות ויתמקד רק ברכישת מדדים סולידיים.

חברים, בגלל זה אמרתי, מי שלא מבין בבורסה ממש ולא רוצה לסכן את הכסף שלו, שיחלק את התיק ל-10 חלקים וישקיע שם בקרנות ובמניות שמציעים אנליסטים.

נכון, זה לא מבטיח רווח אבל אם יש הפסד הוא יחסית קטן כי התיק מחולק ועצם העובדה שכל הזמן עושים שינויים בתיק לפי המלצות אנליסטים, יכולה לעזור לתיק לפעול. בינתיים לי זה עובד.

פורסם

חבל שאנשים פה עוסקים רק בניתוח טכני. ניתוח טכני לא יכול לחזות כלום כי הוא מבוסס רק על העבר. זה שיטה שנידונה לכישלון.

הכלל הבסיסי בהשקעה אומר שלא ניתן לתזמן את השוק! -אף אחד- לא יודע מתי מניה הגיעה לתחתית ומתי היא בשיא, זה תלוי ביותר מידי גורמים.

צורת ההשקעה הנבונה במניות היא השקעת ערך. בה המשקיע מנתח את החברה עצמה ולא את גרף המניה שלה!!

מידע לגבי עתיד החברה נמצא בדוחות הכספיים שלה ובמידע משלים אחר.

האם החברה תחרותית בשוק בו היא פועלת?

האם החברה מרוויחה או מפסידה?

מה פוטנציאל הגידול במכירות בשנים הקרובות?

מהי מדיניות חלוקת הדיבידנדים (תשואת הדיבידנדים בלבד יכול להגיע ל-5% לשנה)

וכמובן - האם המניה נסחרת לפי שווי שוק נמוך מספיק (האם המניה שלה זולה ביחס לביצועי החברה).

וכו'

אם חושבים שהחברה שווה והמניה זולה מספיק, קונים ומחזיקים מספר שנים עד שהשוק יתמחר את החברה בשווי הראוי לה.

אל תחשבו שאפשר לעשות כסף מהיר בבורסה.

בהצלחה לכולם. :)

כמה נקודות...

ניתוח טכני לא מנסה לחזות את השוק ניתוח טכני יכול לתת לך כלי להעריך את השוק.

אני חושב שהתכוונת ל "לחזות את השוק".

צורת השקעה נבונה במניות או כל כלי אחר הוא פשוט לדעת ולהבין מה אתה עושה.

אני מאוד אוהב את הניתוח הטכני ואני יסביר לך גם למה.... עם ניחוח טכני אני יכול להעריך את מצב השוק מול מצב המניה שאני רוצה להשקיע\לסחור בה

ואז גם לתזמן את הכניסה שלי ויותר חשוב להגביל את ההפסד שלי!! מה שבניתוח פונדמנטלי אתה לא יכול לעשות... אחרת זאת לא השקעה פונדמנטלית

הרי לוקח זמן לשוק לתמחר שוב את המנייה.. :nixweiss:

בשני השיטות אתה יכול להפסיד וגם להרוויח... אין פה יותר טוב. יש עם מה אתה מסתדר יותר ומבין יותר.

פורסם

טוב אני פרשתי מהדיון.

עכשיו אני בהחלט מבין טוב יותר מדוע קיימים אנשים שמאבדים המון כסף בבורסה.

אני מציע לכל אחד לא לסמוך על אף עצה שניתנה כאן בדיון - לא שלי, לא של אחרים. כל אדם החושב להשקיע - שילך וילמד בעצמו את כל תורות המסחר - פונדמנטליסטי וטכני וכו' ויחליט בעצמו כיצד הוא רוצה לנהוג. עצה של לחלק תיק ל - 10 או להשקיע רק בקרנות או להשתמש רק בניתוח טכני שוות כקליפת השום..

בהצלחה לפותח הדיון ומי יתן ותשב על התחת ותלמד ותלמד ותלמד כדי שלא תשחק בכספך לשווא.

בהצלחה

פורסם

חברים, בגלל זה אמרתי, מי שלא מבין בבורסה ממש ולא רוצה לסכן את הכסף שלו, שיחלק את התיק ל-10 חלקים וישקיע שם בקרנות ובמניות שמציעים אנליסטים.

או שיקנה תעודת סל / קרן מחקה / פוליסה פיננסית בהתאם לרמת הסיכון/סיכוי הרצויה, שהפיצול כבר מגולם בפנים ולא יתעסק כל הזמן עם חלוקות, שינויים ושאר פעולות שגוזלות זמן ועמלות. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים