עבור לתוכן

התייעצות לגבי השקעה בבורסה

Featured Replies

פורסם

היי לכולם! יש כאן מישהו עם ניסיון בהשקעה בבורסה?

אני לא מחפש כרגע מישהו שיהיה מומחה, אבל כזה עם ניסיון מסוים. אני התחלתי להיכנס לקטע בחודש האחרון דרך תעודות סל (תכלית תעודות סל למי שמעוניים לדעת) ואני מחפש להבין מה הכי כדאי לעשות שם, מה חשוב לזכור ולשים לב וכדומה. מישהו יכול לעזור לי? לתת טיפים?

תודה!

• תגובות 65
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

http://bursa4u.com/

אתר בעברית עם פילוסופיית השקעה מצויינת לטעמי.

פורסם

מקריאה בבלוג אליו קישרת, אין אפשרות להתחמק מהגעה לאתר של ד"ר ינון, הכל היה נראה כמו חלום ורוד, במיוחד כשראיתי את הגרף בו הוא מציג תשואה ממוצעת של 35% לשנה מ- 2009, שזה לטענתו מה שהתיק שלו עשה.

הכל נראה ורוד, טוב ויפה. עד שמגיע השלב שבו, כדי להציץ בתיק שלו, עליך לשלם 99 ש"ח לחודש, כאשר העניין פשוט: כאשר הוא קונה או מוכר מניה, אתה מקבל הודעה למייל וגם הנתון מופיע באתר, ואז מה שעליך לעשות - הוא לעשות מה שהוא עושה, אחריו.

נשמע כאילו כך יהיה לך 35% לשנה, עד כאן יפה.

הוא גם כותב שיש כבר 250 חברים שהצטרפו ושהוא סוגר את ההרשמה אחרי 500 חברים אז כדאי להזדרז (מפעיל לחץ - שיווקי מאוד לעשות כך, שלא יהיה לך זמן לחשוב).

הוא גם כותב שמי שמצטרף עכשיו (שוב - לחץ), ישאר לו המחיר של 99 ש"ח לחודש, שצפוי לעלות בעתיד. לחץ לחץ לחץ, להצטרף מהר!...

עכשיו, בוא נאמר שהצטרפת לחברים שלו, אתה החבר ה- 251... ברגע שינון קונה מניה, יש 251 אנשים שיעשו את זה אחריו, נהיית מין תחרות פנימית בין חברי האתר, בה צריך לקנות מהר. כי הרי שכאשר ינון קנה, הוא העלה את ערך המניה, כאשר עוד 100 אנשים קנו אחריו, הם העלו עוד יותר את ערך המניה, כאשר עוד 151 אנשים קנו אחריהם - המניה עלתה עוד יותר.

המרוויח העיקרי? ינון. הראשון שקנה.

אם היה אחריי עדר שקונה אחריי כי מאמין בי, כי אני גורו ומציג גרפים יפים, הייתי עשיר.

אני הייתי קונה מניה - הם היו קונים אותה אחריי והיא הייתה עולה בכל מקרה...

ואז מחכים... לא צריך למהר, בכל מקרה נכנס לינון כל חודש לבנק 99 ש"ח כפול 251 אנשים (שזה כמעט 25,000 ש"ח), אז גם אם המניה ירדה וגם אם היא עלתה - הוא הרוויח.

אם היא עלתה - הוא גורו, הוא כל יכול, הוא המלך.

אם היא ירדה - הוא יפנה אתכם לקרוא'>http://www.thewinningstocks.com/contact-me/terms]לקרוא את התקנון...

מה גם שחיפוש קצר בגוגל, גילה שינון פועל כמו דיקטטור בכל מה שנוגע לפרסומים אצלו באתר וכד', בקיצור, תקראו את זה:

http://www.investbliguru.com/viewtopic.php?f=2&t=15

פורסם

אם היה אחריי עדר שקונה אחריי כי מאמין בי, כי אני גורו ומציג גרפים יפים, הייתי עשיר.

אני הייתי קונה מניה - הם היו קונים אותה אחריי והיא הייתה עולה בכל מקרה...

ואז מחכים... לא צריך למהר, בכל מקרה נכנס לינון כל חודש לבנק 99 ש"ח כפול 251 אנשים (שזה כמעט 25,000 ש"ח), אז גם אם המניה ירדה וגם אם היא עלתה - הוא הרוויח.

בדיוק

בכל מיקרה פותח הדיון ,השקעתי בעבר בבורסה

יצאתי בסוף עם רווח קטן ולא מישתלם אחרי רווחים והפסדים

הבורסה מאוד לא צפויה ,אומנם יש מניות שנחשבות בטוחות יותר ,אבל גם אז הרווח לשנה קטן יותר

ועדין זה מניה ולא פיקדון

בכל מיקרה עם אתה עושה את זה על 10% מהחיסכון שלך ,בכסף שאתה יכול להרשות לעצמך להפסיד

זה די נחמד

בסכומים גדולים זה מאוד בעיתי כי צריך לעקוב כל הזמן מה קורה ,לקרוא דוחות וכו וכו

ולצאת בטיל שמניה כזאת או אחרת עומדת ליצנוח

לי זה פשוט לא מישתלם ,למזלי שחשבתי להמר על איזה מניה ,היא צנחה לפני שהשקעתי

וזה למרות שהחברה עצמה מבחינה כלכלית במצב טוב מאוד ,פשוט משקעים משום מה פחדו להשקיע באותה מניה וברחו

יש גם מיקרים אפוכים לפעמים

וכמשקיע קטנטן אתה כמו דג גופי באוקינוס ,לי זה פשוט לא מתאים כי אני לא בנוי להימורים

פורסם

לפותח הדיון.

לטעמי הבורסה בארץ כבר איבדה את זה מזמן.

מספיק להסתכל על מחזור יומי של מניה, לעיתים קרובות הוא מסתכם במליונים-עשרות מיליונים בודדים בלבד.

העובדה הזאת אומרת שכול אדם/גוף מוסדי בעל הון יכול לנווט את ערך המניה ככול העולה על רוחו, ולמשקיע הקטן אין כמעט שום סיכוי.

את רכבת הגז כבר איחרת, כנ"ל את התיקון הגדול של המדד לאחר המשבר ב2008.

נכנסת לתעודות סל וכנראה שאתה מבין בערך במה מדובר.

אני חושב שעשית בשכל, כך אתה חשוף פחות בשוק ביחס לתיק שמורכב מכמה מניות בודדות.

אני יכול להמליץ לך על שני דברים:

אם יש לך סכום כסף שמספיק כדי להשקיע באופן עצמאי דרך בית השקעות תעשה את זה ההבדל בעמלות בין בית השקעות לבנקים הוא עצום.

זמן וסבלנות הם החשובים ביותר. ככול שהכסף שלך ישב שם יותר זמן יש סיכוי גבוה יותר שתרוויח.

אם יש לך סכום כסף שאתה יכול להשאיר כמה שנים לדוגמה על תעודת סל של ת"א 25, כדאי לך לעשות זאת.

שהכסף שלך יושב סתם בבנק אתה תפסיד כסף ובמקרה הכי טוב לא תרוויח כלום(אינפלציה), אם הוא ישב כמה שנים על תעודת סל יש סיכוי לא רע שתרוויח.

בכתובת הבאה ישנו גרף של אתר גלובס שמשווה את שער המדד על פני 10 שנים ביחס למניות אחרות בשוק(תבחר את אופצית הזמן המקסימאלית).

http://www.globes.co.il/portal/instrument.aspx?instrumentId=979&mode=graph

אתה יכול לראות שסך הכול המדד עומד בערך בממוצע של תשואת שאר המניות בגרף, זה די קרוב למה שקורה גם ביחס לשאר המניות בשוק.

תקופת הזמן היא ארוכה, 10 שנים והתשואה בהתאם.

אם תיקח תקופת זמן צרה יותר יש סיכוי גבוה יותר שתפסיד, למשל אם תסתכל על שער המדד ב2007-2008 מדובר בהפסד גדול של כסף למי שהשקיע בתקופת הזמן הזו.

לסיכום אתה יכול לקרוא הרבה חומר, ללמוד כלכלה ושוק ההון.

בשורה התחתונה מעט מאוד אנשים מנצחים את המדד בכול שוק מניות.

הדבר החשוב ביותר הוא זמן וסבלנות.

אני לא כלכלן, לא למדתי כלכלה, ואני לא לוקח שום אחריות על מה שכתבתי.

מה שהצגתי מבוסס על ניסיון אישי, מאוד קטן(מבחינת סכומי כסף וזמן), ואלו המסקנות שהגעתי אליהם.

פורסם

אם יש לך סכום כסף שמספיק כדי להשקיע באופן עצמאי דרך בית השקעות תעשה את זה ההבדל בעמלות בין בית השקעות לבנקים הוא עצום.

זה לא תמיד נכון. אפשר להתמקח עם בנקים ולקבל הנחות משמעותיות על העמלות, ויש גם ארגונים גדולים שאם אתה שייך אליהם, יש להם הטבות בבנקים מסוימים של פטור מוחלט מדמי ניהול ומרוב עמלות הקנייה והמכירה.

פורסם

עמלת קניה ומכירה בלאומי-25 שקלים לכול קניה ומכירה.

בית השקעות שחבר שלי משקיע בו-שקלים בודדים.

לא נכנסתי בכלל לעמלות שאתה משלם כול רבעון על "טיפול בתיק".

על השקעה בחו"ל כמו וולסטריט אני בכלל לא מדבר, עמלות הזויות ומטורפות.

אם אתה לקוח פרטי קטן שום בנק גם עם הנחות מטורפות לא התקרב לעמלות של בית השקעות.

אני גם לא נכנס לשלל הפקודות הזמינות בבית השקעות, ביחס לפקודות המאוד מוגבלות במערכת ההשקעות של הבנקים, לפחות של לאומי איתו יש לי נסיון.

פורסם

יופי, כי דוגמה אחת מוכיחה את הטענה, נכון?

קראת בכלל את מה שכתבתי?

אני אומר לך שאני אישית לא משלם לא דמי ניהול רבעוניים, ולא עמלת קנייה/מכירה לבנק (כן משלם עמלות בורסאיות שיש על חלק מהמוצרים כמו תעודות סל). וגם אין עמלות מינימום. ואני לא חבר של מנהל הבנק - יש כמה הסדרים כאלה ולא מעט אנשים שיכולים להיכנס תחת אחד מהם.

פורסם

אם אתה אומר שכול אחד יכול לזכות בתנאים האלה/תנאים דומים אז אחלה מצוין.

בפעם הבאה שאני יחליט להיכנס אני קודם כול יבטיח לעצמי תנאים דומים אם זה בבנק ואם בבית השקעות.

פורסם

Qttp, אפשר לשאול כמה אתה משלם?

פורסם

על מה?

פורסם

על מה שקשור להשקעות בבורסה דרך הבנק.

אם זה קנית/מכירת מניות.

דמי ניהול רבעוניים הבנתי שאתה לא משלם, שזו הפתעה גדולה מאוד, באיזה בנק אתה?!

מה הכוונה שאתה לא משלם עמלת קניה מכירה לבנק? עמלת קניה מכירה של מה אתה לא משלם? קרנות?

פשוט אני השקעתי דרך הבנק במשך שנתיים, עד שהבנתי כמה זה בזבזני וכמה אפשר לחסוך בפתיחת חשבון השקעות בבית השקעות.

לכן אשמח לשמוע באיזה בנק אתה ואילו תנאים השגת, מאוד מעניין.

פורסם

כן, ייתכן שהטעיתי מעט. פטור מלא על קנייה / מכירה יש בקרנות נאמנות בלבד.

0.1% קנייה / מכירה של ני"ע ישראליים, 0.05% מק"מ, 0.15% ני"ע בחו"ל - ללא עמלת מינימום. ופטור מדמי ניהול.

אני בדיסקונט. אבל זה פחות משנה. כי עם כל בנק אפשר להתמקח, וגם אם לא מקבלים 100% פטור, אפשר לקבל 60%, 80% - זה גם סכום גדול.

הדרך הפשוטה היא לחפש אם אתה יכול ליפול תחת איזה הסדר קיבוצי דרך מקום העבודה, הלימודים, מועדוני לקוחות. יש המון - חבר, מועדון הוט, ארגון המהנדסים, אינטל, אלביט, סטונדטים, עובדי מדינה, עובדי הוראה, מה לא.

לכל אחד מאלה אפשר לקבל הטבות מסוימות, לא תמיד באותו בנק. צריך לשאול כמה בנקים.

גם ככל שאתה מעביר לבנק משכורת גבוהה יותר / תיק השקעות גבוה יותר - אתה בעמדת מיקוח טובה יותר.

כמובן, עמלות ברירת המחדל הן גבוהות להחריד. זו שיטת מצליח שקיימת בכל בית עסק. את התנאים הטובים צריך לבקש.

הנקודה שלי היא שלא נכון יהיה לומר שבנק לעולם יהיה יקר יותר ותמיד עדיף לנהל תיק בבית השקעות. יש לבדוק כל מקרה לגופו ולנסות להשיג את התנאים הטובים ביותר שאתה יכול.

פורסם

יפה מאוד, התנאים שהשגת מאוד טובים ודומים לתנאים שמקבלים בבתי השקעות.

המקרה האישי שלי הוא קצת ארוך ולא יודע כמה הוא מעניין, אבל בשורה התחתונה עדיף היה לי לעבור לבית השקעות וכך עשיתי.

לדעתי אם נסתכל ברמה של 80-20 אז 80% מהמושקעים בבנק משלמים גבוה ו- 20% משלמים נמוך והמצב הוא הפוך כאשר מסתכים על בית השקעות.

אם הדיוט שאינו אוהב להתמקח יבקש להשקיע בבית השקעות או בבנק, ב- 99% מהמקרים (אם לא 100%), ישתלם לו להשקיע בבית השקעות.

אם מדובר באדם שמסוגל להתמקח, אנחנו מגיעים כמעט לעמק השווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים