עבור לתוכן

האם ההארד דיסק מת? נכשל בבדיקת BIOS

Featured Replies

פורסם

לפטופ ישן של compaq, מריץ vista.

לפני כמה ימים התחיל להראות מסך שגיאה שחור שכתוב בו

Windows Error Recovery:

windows failed to start... a recent hardware or software change might be the cause

ואז אפשרויות safe mode וכד'.

לא משנה על איזו אופציה לוחצים, הוא חוזר לאותו מסך.

הלכתי לביוס וביטלתי את האופציה של "restart upon failiure" או משהו דומה - והפעם קיבלתי BSOD עם הכיתוב Unmountable boot volume (כמו כאן: http://helpdeskgeek.com/windows-xp-tips/fixing-unmountable-boot-volume-problem/).

בBIOS יש אופציה לעשות Hard Disk Self Test - מקבל כי הבדיקה נכשלה - Failed - Replace Hard Disk 1.

בנוסף על כל אלה - הרצתי UBUNTU LIVE CD ונסיתי לגבות חומר מההארד דיסק - על חלק מהקבצים אני מקבל שגיאה שלא ניתן להעבירם...

בקיצור - האם ההארד דיסק מת סופית? איך אני יכול אולי להציל את החומר שנמצא בו או\ו לתקן אותו? אין לי לצערי אופציה להריץ chkdsk, ואני גם לא יכול להיכנס לrecovery של vista כי לא קיבלתי דיסק עם המחשב(מחיצת שיחזור שאני לא יכול לגשת אליה, Priceless)...

פורסם

במקרה הזה, chkdsk לא יעזור.

תעלה את המחשב עם Parted Magic (במדיה אופטית או DOK). יש שם בין היתר גם TesDisk גבי לנסות לשחזר את מה שניתן לאיחסון חיצוני.

http://partedmagic.com

פורסם
  • מחבר

עשיתי boot לPartedMagic ואני מריץ את TestDisk אבל אני לא לגמרי יודע מה לעשות בו... בanalyze הכל נראה בסדר, ושאר האופציות נראות כמו מחיקה מחיקה ועוד קצת מחיקה... מה לעשות שם?

פורסם

Unmountable boot volume זה בדרך כלל שגיעה לוגית ב NTFS.

תנסה בכל זאת CHKDSK /R

פורסם
  • מחבר

ניסיתי והצלחתי(הורדתי vista recovery והרצתי דרכו) - אבל עכשיו פשוט יש שגיאה אחרת שהוא מנסה להעלות את הווינדוס(לא זוכר מהי כרגע) - ובכל מקרה, הבדיקה של הbios עדיין מחזירה שההארד דיסק תקול...

פורסם

TestDisk יעזור אם מידע נפגע (כמו מחיקה/פגיעה בסקטורים). את היכול לגשת לקבצים גם בלינוקס (הוא יעשה mount ל NTFS volume ללא בעיה) ואז לגבות אותם לצד (אם אתה מצליח). יש לך אייקון של מנהל הקבצים שולחן העבודה.

פורסם

ניסיתי והצלחתי(הורדתי vista recovery והרצתי דרכו) - אבל עכשיו פשוט יש שגיאה אחרת שהוא מנסה להעלות את הווינדוס(לא זוכר מהי כרגע) - ובכל מקרה, הבדיקה של הbios עדיין מחזירה שההארד דיסק תקול...

מה ניסיתה ומה הצליח ?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי והצלחתי להריץ chkdsk \r - התוצאות הן כפי שתיארתי.

מולטיקור - אוקיי, אבל *מה* לעשות בtestdisk? יש שם כמה וכמה אפשרויות... כרגע אני עוקב אחריי איזה מדריך ועושה "Deep Search" בanalyze והוא נותן לי(בינתיים רק אחת) שגיאה באחד הצילינדרים...

פורסם

דיסק בודקים עם תוכנה של יצרן שלו. טסט של ביוס לא מספיק טוב.

מה שגיאה עכשיו בחלונות ?

פורסם

אני שוב חוזר: לא מובן מה הנזק אצלך לכן יכול להיות שיהי צורך לבצע פעולות שיחזור. בשביל קיימת TesDisk.

תתחיל מזה שתראה אם יש לך גישה לקבצים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את זה. מה שאני לא מבין זה *מה* לעשות בTestDisk.... כפי שאמרתי, יש שם כמה וכמה אפשרויות.

פורסם

התוכנה מוצאת לך קבצים או מחיצות לשחיזור. זה במידה ונדרש שיחזור.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. מה אני צריך לעשות בתוך התוכנה בשביל לגרום לדברים האלה לקרות? יש לי גישה לקבצים בfile mannager מלכתחילה, ד"א.

פורסם

אתה יכול לגבות (להעתיק) קבצים לדיסק חיצוני?

פורסם
  • מחבר

חלק כן - חלק לא. למזלי בparted magic העברת הקבצים לא "נעצרת" ברגע שהוא נתקל בקובץ בעייתי, אלא פשוט רושמת ומדלגת עליו. נדמה לי(אלא אם אחותי תגיד אחרת) שגיביתי את הדברים החשובים.

בכל מקרה, החלפתי הארד-דיסק ללפטופ, הוא עבר בדיקות BIOS בלי בעיה והתקנתי עליו OS ונראה שהכל עובד יופי טופי.

אז - תדוה על העזרה ועל שגיליתם לי את Parted Magic - מי ייתן לוא אצטרך להשתמש בה שוב!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים