עבור לתוכן

כרטיס מסך hd 6450: התאמת רזולוציה ל-FullHD

Featured Replies

פורסם

ע"מ שאוכל להקרין תכני תלת מימד בFullHD, רכשתי כרטיס hd 6450,

הרבה זמן לא הבנתי מדוע איני מצליח להשיג חפיפה מלאה כשאני מגדיר בפלאסמה Side By Side.

התקנה של דרייבר חדש ומפורט הראתה לי שבעצם הרזולוציה המקסימלית שהכרטיס תומך בה היא 1650X1050.

השאלה אם יש מה לעשות בנדון או שהכרטיס פשוט אינו תומך באמת ב-1920X1080, והכוונה שהוא תומך רק ב-720P.

פורסם

הכרטיס תומך ב2560X1600/60HZ, כך שהוא אמור לעבוד ב1920X1080/120HZ.

אתה מנסה להפעיל מסך אחד בלבד או שניים יחד? מה זה Side by Side?

פורסם
  • מחבר

Side by Side או SBS זו טכנולוגית התלת הנפוצה ביותר לפחות במה שנוגע לסרטים חדשים.

בלי קשר, אני עובד גם המחשב וגם הפלסמה מכוונים אצלי על הדסקטופ של המחשב, כך שזה לכאורה מסך אחד.

לפחות לפי מה שמראה לי ה-AMD Catalyst, הטופ שאני יכול לכוון את המסך אליו זה 1650X1050, עם אופציה ל-32BIT בלבד.

המסך, הכרטיס וכבל HDMI תומך תלת, נמצאים אצלי למעלה משנה.

בזבזתי שעות על שעות כדי לנסות לצפות בתכנים מכל סוגי התלת האפשריים. הורדתי נגני תלת שונים.

אני סגור על זה שהבעיה היא בתאימות הכרטיס.

יש גם אפשרות שהבעיה היא גם בתדירות. מסכי התלת עובדים בתדירויות גבוהות פי 10 מהמחשב (600Hz),

למרות שהבעיה שאני מזהה היא חפיפה.

פורסם

באיזה מסך מחשב אתה משתמש?

אם שני המסכים מכוונים להציג אותו דבר, תהיה מוגבל לרזולוציה הנמוכה מבין השתיים. אם המסך שלך מסוגל רק ל1680X1050, אז זה מה שתוכל להציג במצב שכפול.

פורסם

לפחות לפי מה שמראה לי ה-AMD Catalyst, הטופ שאני יכול לכוון את המסך אליו זה 1650X1050, עם אופציה ל-32BIT בלבד.

יש גם אפשרות שהבעיה היא גם בתדירות. מסכי התלת עובדים בתדירויות גבוהות פי 10 מהמחשב (600Hz),

עומק צבעים של 32 ביט זה מה שיש. ואפילו את זה רוב המסכים לא מסוגלים להציג.

מסכי תלת מימד בתדירות של 600Hz זה קישקוש. אין מסך ביתי שיכול להציג תמונות בתדירות כזו.

כמו שנאמר, בתצוגת CLONE אתה מוגבל לרזולוציה הנמוכה מבין שני המסכים.

תבדוק מה קורה שהתצוגה מכוונת לטלויזיה בלבד.

פורסם

בתוכנה של הדרייבר (CCC) תחפש משהו בשם HDTV בתפריט,

ויש לך שם למטה אפשרויות כמו 1920*1080 60HZ.

אתה לוחץ עליהן ומאפשר אותן.

הייתה לי בעיה דומה שלא הצלחתי להציג את הרזולוציה הזאת כמו שצריך,

וזה פתר אותה.

זה בכרטיס HD4350 ודרייבר ישן יותר,

ככה שאני לא יכול להבטיח שזה יעבוד לך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

זהו, נפתרה הבעיה (מצ"ב צילום מסך):

Catayst > My Digital Flat Panel> Scaling Options

אצלי היה צריך להזיז לכיוון ה-0 (סביר שכל מסך יש לו את הכיול שלו).

היה כיף אדיר לראות לראשונה שהמסך שלי עובד נהדר עם תלת-מימד.

המשקפיים מעט מכהות, למען האמת, כמו שזה תמיד קורה בקולנוע, אחרי 10 ד' מתרגלים וההתלהבות הראשונית נעלמת.

פורסם

וכאב הראש מתחיל?

אהבתי - אישית טרם התחברתי לסרטי תלת מימד.

גם ככה רזולוציה של 720 ומעלה זה קבצים שהיום (מבחינתי) לא ריאלי להוריד ולאפסן - ואני לא רואה כל כך את ההבדל בין 720 לרזולוציות גבוהות יותר.

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים