עבור לתוכן

משהו אוכל לי את הזכרון בכונן

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי כונן קשיח בנפח 250GB שמחולק בצורה הכי פשוטה ל-D ו-C, כשעל כונן C מותקנת המערכת.

כונן C כולל נפח של 40 ג'יגה וכונן D מציע 193 ג'יגה, ומן הסתם כל הדברים מותקנים על D ולא על כונן המערכת.

משום מה, למרות שאין שום דבר מותקן על C חוץ ממערכת ההפעלה, עדיין הוא מראה שכל ה-40 ג'יגהבייט תפוסים ואני צריך לפנות מקום בכונן (אין בידיוק מה לפנות). ניסיתי DISK CLEANUP, אבל גם אחרי שהוא מוחק הכל אחרי יום הכונן שוב מלא...

אשמח לקבל עזרה

פורסם

אולי קבצי Cache של ווינדוס ותוכנות וכו' וכו'.

40GB זה לא מספיק למערכת הפעלה,

אני תמיד שם בערך 100, שיהיה.

פורסם

א. תבדוק מה תופס את השטח עם TreeSize.

ב. אם כבר החלטת ללכת על שיטת המחיצות, אז 40GB זה לא בדיוק מספיק למחיצה של מערכת הפעלה כיום.

פורסם

^ אלא אם מדובר ב XP...

תרוקן גם %TEMP% (הזמניים של הפרופיל) וגם את C:\Windows\Temp. לפעמים יכולים להצטבר שם ג'יגות על גבי ג'יגות.

פורסם

תנסה לנקות עם ccleaner איזו מערכת הפעלה יש לך?

ל7 זה גבולי כמו שאמרו מעלי

פורסם
  • מחבר

א. תבדוק מה תופס את השטח עם TreeSize.

ב. אם כבר החלטת ללכת על שיטת המחיצות, אז 40GB זה לא בדיוק מספיק למחיצה של מערכת הפעלה כיום.

הרצתי סריקה עם TreeSize, מסתבר שמערכת ההפעלה תופסת רק 17 ג'יגה-בייט ככה ש-40 ג'יגה זה כן מספיק ולא "גבולי"...

מה גם שכשהתקנתי את המערכת היו בכונן איזה 25 ג'יגה פנויים.

מה שכן, בתיקיית המשתמש יש תיקיה בשם 'AppData' שתופסת לי 6 ג'יגה ועוד תיקיה בשם 'Roaming' שתופסת לי 5 ג'יגה. אפשר למחוק את התוכן שלהן?

חוץ מזה יש לי את ה-System Volume Information שתופס 3.5 ג'יגה ... האם גם את זה אפשר למחוק?

פורסם

ממש אי אפשר למחוק. המידע של האפליקציות נמצא שם. מה שכן תמחק את תוכנם של התיקיות הזמניות שמצאות שם. ראה מה כתבתי למעלה.

System Volume Information זוהי התיקייה שבה נשמרים ה Snapshots של ה system restore. אם תבטל את ה system restore או תמחק העתקים קודמים, 3.5GB יתפנו. החל מוינדוס 7 אם אני לא טועה, נשמרים בה גם קבצי ה shadow copy.

פורסם

זה גבולי בwindows יש תיקיות שגדלות כל הזמן שלא מומלץ למחוק אותם תבדוק תיקייה winsxs בwindows אצלי היא כבר 15 GB

והתיקייה של הווינדוס 30.5 GB

פורסם

אני ממליץ לך להרחיב את הנפח של הכונן, 40GB זה ממש לא מספיק אפילו שלא כל הדברים שלך נמצאים שם.

בנוסף, ממליץ לך להוריד את התוכנה "tuneup utilities 2013" שעושה פלאים ומנקה זבל בצורה מדהימה!

פורסם

אם הייתי צריך לשלוף ארנב מהכובע הייתי מהמר שמדובר פה על הגיבוי האוטומטי של ווינדוס.

היכנס ללוח הבקרה ובדוק אם הוא מופעל.

אגב לכל מי שטען פה ש 40 גיגה לא מספיק,

דווקא מספיק לי יופי.

בכל מחשב שאי פעם התקנתי לא שמתי יותר מ45 גיגה למערכת ההפעלה ומעולם לא נתקלתי בסיטואציה שבה כונן המערכת נסתם..

אם הוא מתמלא כניראה שיש לכך סיבה וזאת לא מערכת ההפעלה עצמה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים