עבור לתוכן

הבדל בתואר אוניברסיטה ומכללה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לעשות עתודה במדעי המחשב.

בתור עדיפות ראשונה רציתי לאוניברסיטת ת"א, אבל תנאי הקבלה שם מאוד גבוהים ובואו נגיד ככה שזה פשוט לא ריאלי שאני יתקבל לשם למדעי המחשב.

אחר כך חשבתי על אוניברסיטאות אחרות כמו בר אילן ובן גוריון, אבל גם הן בעיתיות כי שמעתי שבר אילן זה חרא מקום (כל מי שאיי פעם הלך לשם אמר לי ככה, ובנוסף צריך ללמוד יהדות) ובן גוריון זה גם ממש בעייה כי אני יבזבז 5 שעות כל יום על נסיעות וזה פשוט מטורף, ולגור שם זאת לא אופציה.

אני גר באשדוד, וחשבתי אולי ללכת למכללת סמי שמעון וללמוד שם הנדסת תוכנה (כן, זה לא מדעי המחשב, אבל זה דיי דומה)

לסמי שמעון יש את היתרונות שלו (קרוב לבית, קבלה בטוחה) אבל האם זה באמת שווה את זה? אני מתכוון.. בכל זאת זה מכללה וממה ששמעתי פה ושם זה לא התואר הכי איכותי (הכוונה לתואר שמקבלים ממכללה, לא ספציפית הנדסת תוכנה)עד כמה זה באמת נורא ללכת למכללה/סמי שמעון ?

ועד כמה קשה יהיה לי להתקבל לתואר שני במקום איכותי כמו אוניברסיטת ת"א או למצוא עבודה עם תואר מסמי שמעון?

פורסם

1. למה לגור בבן גוריון זה לא אופציה? זו אוניברסיטה מצוינת ותואר שם במדמ"ח נחשב לאחד הטובים בארץ (בשורה אחת עם הטכניון, ת"א והעברית).

2. סמי שמעון גם בתור מכללה נחשבת ללא מוצלחת במיוחד (לא מניסיון, מדברים שקראתי באינטרנט).

3. בר אילן זה חרא מקום? לא מסכים איתך. אחלה אוניברסיטה. נכון שבתחום מדעי המחשב הם נחשבים לפחות טובים מאת"א או בן גוריון אבל הם עדיין הרבה רמות מעל סמי שמעון ובסה"כ הם בסדר גמור. לא רואה סיבה טובה לפסול אותה (גם לא נושא לימודי היהדות. זה לא כזה ביג דיל וזה יכול להיות אפילו מעניין).

ודבר אחרון - אתה לא חייב עתודה (ואני אומר את זה בתור עתודאי שכבר סיים את התואר וחזר לשירות - ואני די מרוצה). לא מסתדר לך? אל תלחם על זה, זה לא כל כך שווה את זה.

פורסם

בן גוריון לא נמצאת באותה שורה עם הטכניון, בטח שלא במדעי המחשב. בכל מקרה, כחלק מעתודה, אני לא חושב שמוסד הלימודים יקבל משקל רב מדי בתהליכי השיבוץ. כבר ראיתי עתודאים מהטכניון וממכללות משתבצים לאותם תפקידים. את המעסיקים בכל אופן זה כנראה ממש לא יעניין, כשתשתחרר 6 שנים לאחר הלימודים עם ניסיון רלוונטי (בתקווה).

קבלה לתואר שני מן הסתם תהיה קשה יותר מלבוגר אוניברסיטה. על פניו האוניברסיטאות דורשות ממוצע מסוים בתואר הראשון (80-85), ללא תלות במוסד בו למדת, כדי להגיש מועמדות לתואר שני, אבל בפועל כנראה שלבוגר מכללה קשה יותר להתקבל. יחד עם זאת, זה אפשרי (וזה קורה). סביר להניח שתצטרך ממוצע גבוה יותר.

מצטרף לטענה של Yoav - אתה לא חייב עתודה. מעבר לשיבוץ במקצוע (שהרבה פעמים בכלל לא מרוצים ממנו), אתה תמצא במסגרת צבאית פי 2 זמן (אלא אם כן תשתבץ ביחידות מחוץ לצבא) - וזה הרבה.

פורסם

מדמ"ח בבן גוריון נחשב לטוב מאוד.

לגבי שיבוץ בעייתי - במדמ"ח הנושא פחות בעייתי, ברובם המוחלט של המקרים השיבוצים טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים