עבור לתוכן

מקלדת 104 מקשים בתקן אמריקאי, איפה?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש סט אלחוטי שכולל מקלדת בעלת 104 מקשים (גרסא אמריקאית) ומשום מה אני פשוט לא מוצא, עד עכשיו הייתה לי רייזר לייקוסה, ובגלל בעיות מקום אני מחליף אותה למקלדת אלחוטית. הלייקוסה הייתה בנויה כמו שאני אוהב עם 104 מקשים (שיפט ארוך, מקש האנטר בצורה מאוזנת ולא מוארכת, ועוד)ואני פשוט לא מוצא מקלדת כזאת... וגם לא מפרסמים באתרים איזה סוג מקלדת אז אני לא יכול גם לקנות אונליין מחנות בארץ.

יש למישהו פיתרון? או שאני עובר בלית ברירה למקלדת שבנויה קצת אחרת.

תודה לעונים.

פורסם
  • מחבר

חברה אני מבין את ההבדלים, פשוט אתרים לא מפרסמים איזה סוג מקלדת הם מוכרים, קניתי מקלדת רגילה שעל הכריכה שלה היה מקלדת 104 מקשים וקיבלתי 105, ככה שאי אפשר לדעת, אני רוצה לשאול האם יש אתר או חנות שמיידעת את הקונים, ובכללי מאיפה אני יכול לקנות מקלדות כאלה

פורסם

מה היתרון בסוג המקלדת המדוברת?

פורסם

הרבה יותר קל לקלוע לENTER עם הזרת בהקלדה חופשית.

פורסם
  • מחבר

אין באמת יתרון, זה פשוט מקלדת בקטנה שונה בצורת מקשים והסידור שלהם, אני רגיל פשוט.

פורסם

הרבה יותר קל לקלוע לENTER עם הזרת בהקלדה חופשית.

יש כאלו שדווקא האנטר המגושם נוח להם יותר....

גם אני מעדיף את ה-US layout.

לדעתי בד"כ מה שמופיע בתמונה על האריזה משקף את מה שבתוכה. לכן הייתי ממליץ לך להתקשר לחנות שממנה תרצה להזמין ולברר מה מופיע.

בכל מקרה, נתקלתי בשני ה-layouts במקלדות של לוג'יטק שמביאים לארץ, כך שסביר להניח שתמצא את מה שאתה מחפש.

פורסם

מתוך הפריסות הסטנדרטיות, אני חלוק בין אמריקאית:

420px-KB_United_States-NoAltGr.svg.png

לבין עברית:

420px-Hebrew_keyboard_layout.png

היתרון של העברית הוא שהenter הוא גדול, אבל החסרון הוא שהbackspace קצר (כי הbackslash נדחף לידו).

כל הפריסות האירופאיות הן זוועת עולם, לא רק בגלל האנטר, אלא בעיקר בגלל השיפט השמאלי הקטן. אין לי מושג למה עוד אין באירופה מקרי התאבדות המוניים או מהפיכות אלימות בגלל זה.

מכיוון שבניידים אין פריסה עברית, התרגלתי לזו האמריקאית. כי זה איפשר לי, לפחות כל עוד הייתי נצמד לניידים של לנובו, לקבל פריסה זהה במקלדות שולחניות וניידות.

מבחינתי, הפריסה האידיאלית תהיה כזו: לקחת את הenter של העברית, אבל את הbackslash לשים מתחתיו, מימין הright shift. כך הshift הימני מתקצר, אבל משום שהוא מראש ארוך יותר מהשמאלי, וגם משום שאת המקש הנוסף נשים מימינו, אין לזה השפעה על הנגישות. מצד שני, לא מקריבים כך את הגודל של הbackspace.

היו בעבר מקלדות עם פריסה כזו, אך משום שאינה סטדנרטית, עכשיו כמעט אין (כבר מזמן לא ראיתי).

פורסם

אני דווקא לא סבלתי את הפריסה שאתה מתאר. האנטר היה נלחץ לי כשהייתי מנסה ללחוץ על הback space.

פורסם

האמריקאית לדעתי מאוד קלה להסתגלות, והיא מאוד נפוצה. לכן היא מועדפת עלי...

פורסם

זו פריסה אירופאית סטנדרטית (מבחינה פיזית, לאו דווקא מבחינה לוגית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים