עבור לתוכן

קניית קירור מים למעבד ולכרטיס מסך 1000+ ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש מערכת קירור מים בשביל המחשב שלי,אני ארצה לקרר את המעבד שלי intel core i7 2600k ואת כרטיס המסך שלי hd 7950 ולעשות לשניהם oc גדול מאוד. התקציב שלי עומד על 1000+ ש"ח, עדיין אין לי תמונת מצב ברורה לגבי המחיר שאצטרך לשלם.

בנוסף, ברצוני לקנות מאווררים המותאמים ללחץ סטטי בשביל הרדיאטורים. חשבתי על המאווררים הללו:

http://ksp.co.il/?uin=14224

הבעיה היחידה שלי עם המאווררים הללו היא שצבע השמנת שלהם ממש מכוער לטעמי,הייתי רוצה לדעת אילו מאווררים נוספים ויותר אלגנטים יתאימו לי בקטרים של 120 מ"מ ן140 מ"מ.

אשמח להמלצות ולתגובה מהירה.

[glow=red,2,300]

בברכת חג שמח וכשר,

תומר.[/glow]

• תגובות 55
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי בתקציב כזה גבוה, כבר עדיף לחסוך לקיט קירור מים של XSPC, שנותן ביצועים עדיפים בהרבה מאשר כל קירור מים סגור.

לא ציינת איזה מארז ברשותך, פרט משמעותי בקירורי מים סגורים, שכן הרדיאטור מותקן במארז.

בעיקרון ה"מלכים" הם ה-H100I וה-H110 של קורסאיר, וגם הטרמלטייק water אקסטרים 2.0 נותן פייט טוב ומתמקם בין השנייה הקודמים (רדיאטור כפול עבה)

יש גם את "סגני המלכים" שהם הקירורים עם רדיאטור "יחיד" שהם ה-H80I וה-H90 מבית קורסאיר שהם 120 מ"מ ו-140 מ"מ בהתאמה.

אם אתה מתעקש על קירור סגור, מומלץ לקנות אחד מהמוזכרים לעיל ולצוות אותו עם מאווררים איכותיים יותר, שכן רוב המאווררים שמגיעים עם הקירורים האלה הם זולים כדי לאפשר מחיר נגיש של היחידה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התגובה המהירה.

המארז שבירשותי הוא corsair carbide 500r. לא חשבתי על קניית קירור מים סגור מהסיבה שאין לי ניסיון עבר בתחום. אין לי בעיה תקציבית ואני מוכן לשלם 1000+ ש"ח על מערכת קירור מים פתוחה.

האם ברשותך המלצה לקיט קירור מים פתוח או מס' חלקים בודדים?

פורסם

למתחילים כמוך, קיט של XSPC יהיה מצויין, אם אתה מקרר רק את המעבד, רדיאטור "כפול" (שתופס מקום של שני מאווררי 120 מ"מ) יספיק בהחלט.

המארזים של קורסאיר די מרווחים, אתה יכול לקחת קיט EX240 או AX240 או RX240 (לא בטוח לגבי האחרון, הרדיאטור מאוד עבה)

גם המארז הזה מצטיין במיקום חיצוני לרדיאטורים.

יש מס' חנויות לרכישה (כולן מחו"ל, לצערי ולצער עוד הרבה אנשים, תחום קירור המים לא ממש מפותח בישראל ואין חלקים לקנייה מישראל)

הפופולרית ביניהן היא performance PCs הבעיה העיקרית היא שהמשלוח יקר למדי..

הקיט הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_202_972&products_id=33588

יהיה מצויין בגלל המשאבה הטובה שנמצאת בו ותאפשר לך גם להוסיף את כרטיס המסך ללופ בעתיד, אם תחשוק בכך נפשך (רק שים לב שיכול להיות שתצטרך להוסיף עוד רדיאטור, מכיוון ש"כפול" יחיד עלול להיות גבולי למעבד + כרטיס)

אפשר לקחת קיט זול יור עם משאבה פחות חזקה אבל יותר רועשת.

פורסם
  • מחבר

אם כבר אלך על מערכת קירור מים פתוחה אז אולי כדאי שאשים בלוק למעבד שכן כרטיס המסך שברשותי הוא הHD7950 שהוא קלוקר מעולה (אך ישנה בעיה קטנה, איני יכול לעבור את ה1100MHZ ואמרו לי לצרוב ביוס של כ.מסך אחר, ברשותי הגרסה של GIGABYTE. איזה אחד לצרוב?).

תוכל להמליץ לי על קיט או חלקים בודדים שיתאימו למעבד ולכרטיס המסך.

פורסם

אתה רק צריך לוודא שכרטיס המסך שלך הוא "רפרנס" (כלומר PCB שעוצב ע"י AMD, ולא אחד "קאסטום" של יצרנית שונה) אם אתה לא יודע פשוט תן דגם מדוייק של הכרטיס שלך. :)

בעיקרון יש בלוקים לכרטיס שלך מכמה חברות טובות: EK, היטקילר ו-אלפאקול, הביצועים כמעט זהים, מה ששונה זה המראה, העדפה שלך.

לגבי קיט, אתה יכול לקחת את מה שהצעתי לעיל, או לקחת אותו קיט עם רדיאטור 280, שאם אינני טועה נכנס בחלק העליון של המארז שלך (שני 140 לעומת שני 120) אבל כשמוסיפים כרטיס העניינים נעשים גבוליים, ואני לא יודע איפה אתה יכול להתקין פנימית (בתוך המארז) רדיאטור גדול מספיק בלי לעשות "מודינג" ולשנות את המארז (לחתוך, להוציא דיסקים קשיחים וכוננים אופטיים)

חכה לעצה של מישהו מנוסה ממני, ואולי כדאי שתשנה את הכותרת כדי "למשוך" את האנשים הרלוונטיים ;D

לדגבי ביוסים אני לא יודע, יש לי נבידיה ולא התעסקתי בזה בעבר :-\

פורסם

PCB REF לא מחייב EK ועוד חברות מייצרות גם בלוקים לPCB שהם לא REF אבל זה דורש בדיקה מצד המשתמש.

וחלקים בתפזורת יעלו הרבה יותר מ-700 שקל (כולל משלוח).

פורסם
  • מחבר

דגם כרטיס המסך המדויק שלי הוא: GV-R7950WF3-SGD.

לגבי רדיאטורים,אני יכול לשים רדיאטור בגדול 280 מ"מ למעלה ואם אני אוציא את הכלובים של הכוננים הקשיחים אני אוכל לשים עוד רדיאטור של 240 מ"מ בקדמת המארז.

עכשיו התקציב שלי לא עומד על 700 ש"ח, פשוט חשבתי שלקירור מים סגור סכום זה יהיה מספיק. את התקציב לקירור מים אני חושב שיש לי ואשמח להמלצות לקיט משתלם או חלקים בודדים.

בתודה,תומר.

פורסם

בגדול כל רכיב דורש רדיאטור כפול כמובן יש רכיבים שידרשו קצת יותר וכאלה שקצת פחות, ולכן החישוב שלך צריל להתחיל מזה.

לגבי מקום ? אל תשכח שעל הרדיאטור מותקנים מאווררים, תחילט באיזה תצורה אתה רוצה PULL/PUSH שניהם וכו.

ותבדוק את המקום שיש.

פורסם
  • מחבר

ברדיאטור העליון אני חייב שהמאווררים יהיו בקונפיגורצית pull מיכוון שיש חי שם אופציה לשים את המאווררים הכי למעלה אבל אין מקום לרדיאטור.

מקדימה אני יכול לשים את שתי הקונפיגורציות אך נראה לי עדיף שיהיו בקונפיגורצית Push שיכניסו אוויר למארז.

בנוסף מה לכבי הבעיה שלי עם הhd 7950 והעובדה שאני לא יכול להעלות את התדרים מעל 1100 Mhz?

פורסם

הסידור בסדר, ה-500R מיועד להיות ככה (מאווררים למעלה, יותר מקום למטה)

כדאי להוסיף רדיאטור מקדימה, אבל רק אם יש לך פיתרון לתכולת מגירות הקשיחים, כי לי, ב-R4 שלי, אין :(

ראיתי אנשים שעשו מוד לטריפל בגג, אולי כדאי לבדוק את זה, פחות יסבך את הצנרת ויצא זול יותר.

אין הבדל בין פוש לפול, עדיף פול, ככה האבק מצטבר ברדיאטור, שהוא קל יותר לניקוי מאשר מאווררים, אבל אם יש פילטרים זה פחות קריטי.

לגבי הכרטיס, לדעתי זו בעיה ידועה עם כרטיסים של GB, ואין מה לעשות חוץ מלצרוב ביוס אחר (דבר שאין לי מושג בו)

פורסם
  • מחבר

לגבי הכוננים הקשיחים,יש מתאמים מ3.5 ל5.25? פשוט בינתיים יש לי רק כונן קשיח אחד ובעתיד אני אקנה כונן ssd ואם ישנו מתאם כזה זה יחסוך לי הרבה עבודה. אם לא אני הצלחתי להכניס כלוב שלם של כונני אחסן במקום בו נמצאים כונני הdvd ,אני רק צריך לקדוח חורים כדי למקם אותו בצורה יציבה.

אילו מאווררים אני כדי לרכוש שיהיו גם אסתטיים,גם אפקטיביים וגם שקטים?

ולגבי בעיית הOc של כרטיס המסך אני אחכה לתגובה נוספת.

פורסם

לגבי הכוננים הקשיחים,יש מתאמים מ3.5 ל5.25? פשוט בינתיים יש לי רק כונן קשיח אחד ובעתיד אני אקנה כונן ssd ואם ישנו מתאם כזה זה יחסוך לי הרבה עבודה. אם לא אני הצלחתי להכניס כלוב שלם של כונני אחסן במקום בו נמצאים כונני הdvd ,אני רק צריך לקדוח חורים כדי למקם אותו בצורה יציבה.

אילו מאווררים אני כדי לרכוש שיהיו גם אסתטיים,גם אפקטיביים וגם שקטים?

ולגבי בעיית הOc של כרטיס המסך אני אחכה לתגובה נוספת.

אכן יש מתאמים.

מאווררים? אם אתה מוכן להשקיע, יש מאווררים של חברת נויזבלוקר הגרמנית, מאווררים מעולים, שקטים (ובניגוד לנוקטואה) יפים. יש בשחור "מעושן" או לבן (רק 120 בינתיים ללבנים) זה בערך 22 דולר למאוורר מ-PPCS.

בדקתי, וכרטיס המסך שלך נראה רפרנס (התכוונת ל-GV-R7950WF3-3GD לא GV-R7950WF3-SGD, נכון?) לפי הקונפיגורטור של EK: http://www.coolingconfigurator.com/waterblock/3831109856253

מאווררים: (120 מ"מ) http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=36_1130_49_1045

(140 מ"מ) http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=36_316_844

המומלצים הם ה-Blacksilentpro או bionic E-Loop (מסומנים PL, B12 או PK)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים