עבור לתוכן

מחפש HD שקט מאוד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ביום ראשון הזמנתי מחשב מ-PCH, עם דגש על רכיבים שקטים (ראו http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=24;action=display;threadid=60063).

לפי המלצות וחומר שקראתי, הזמנתי Seagate 80GB 7200 rpm ATA100 HDD.

היום התקשרו מ-PCH ואמרו שכעת הם לא יכולים לספק אף HD Seagae.

במקומו הם הציעו לי את ה- Western Digital 80GB 7200 rpm LB

אבל אני מעדיף לא לקחת אותו מפני שהוא לא מוכר ואין עליו נתונים.

האופציה הבאה בתור מבחינתי, היא Samsung 80GB 7200 שיש להם במלאי (548 ¤), אבל הטכנאי שדיבר איתי לא ידע להגיד לי את הדגם שלו. האם מישהו כאן יודע איזה דגם הם מוכרים? ידוע לי על דגמים שקטים כמעט כמו ה-seagate ועם ביצועים טיפה יותר טובים - כמו ה- SP1604N, אבל קראתי גם על דגמים רועשים ואיטיים.

הבא בתור מבחינתי הוא ה-( Hitachi Deskstar 180GXP 80GB (¤440 שוב יותר רעש + יותר ביצועים, אבל עדיין שקט בהרבה מה-WD.

מה אתם אומרים?

פורסם

It would be best to take the Hitachi and add an HDD drawer to isolate the noise, obviously you should look for a drawer that cools passively without noisy fans.

פורסם

חשבת ללכת לחנות אחרת ?

אגב ככול שהנפח של הדיסק יותר גדול הוא יותר שקט!!! (שתדע)

פורסם

למה דווקא ה-HITACHI? זו חטיבת ההארד דיסקים של IBM לשעבר אשר נרכשה ע"י HITACHI ולהזכירך כי היא נסגרה עקב בעיות אמינות "קלות". הייתי ממליץ דווקא על גרסת ה-LB של WD שכן זוהי גרסה שקטה של ההארד דיסק עם ה-2MB BUFFER. הוא אמנם איטי יותר מהארד דיסק עם 8MB BUFFER אך אם השקט חשוב לך אז עליך להתפשר על ביצועים/לשלם יותר (מוצרים מבודדי רעש).

פורסם

The Hitachi performs very very well, I've seen several reviews about it and it's also rather cheap.

An HDD drawer would isolate the noise very well.

פורסם

להארד דיסקים של IBM אף פעם לא היו בעיות של ביצועים (הם אפילו היו המהירים ביותר), אך היו להם לא מעט בעיות אמינות וביקורות לא יכולות לבדוק את הנק' הזו. אחת הדרכים לקבוע את אמינותו של מוצר היא אחוז ההחזרות שלו. לדעתי מומלץ להמתין עוד לפני שרוכשים הארד דיסקים שלהם רק כדי להיות בטוח שתוקנו לחלוטין בעיות האמינות.

פורסם

Those problems only occured in two serieses, I see no reason to consider it as a pattern.

WD had a period where they made shitty HDDs aswell.

פורסם

לי במקרה יש דיסקים משל שני החברות האלו והסיגייט מאוד שקט והIBM קצת רעשני כי הוא 20 GB אבל מהיר ואחלה

פורסם
  • מחבר

לגבי ה-hitachi הזמנתי antec sonata. הוא לא אמור לעשות את העבודה? עדיין צריך rack?

פורסם

Those problems only occured in two serieses, I see no reason to consider it as a pattern.

ההבדל הוא שהסדרה שעשתה ל-IBM את הבעיות הייתה לא אחרת מאשר ה-Deskstar (הסדרה האחרונה) וכתוצאה ממנה IBM מכרה את החטיבה הזו. ל-WD היו גם סדרות לא טובות כגון ה-CAVIAR אך זאת היה לפני 4-5 שנים ומאז זרמו הרבה שפכים בירקון. בזמנו נמנעתי מרכישת הארד דיסקים של WD אך כיום ניתן לומר בוודאות כי בעיות האמינות הן נחלת העבר ב-WD. לגבי HITACHI, אינני יודע לגבי אנשים אחרים אך אישית אינני יכול ללכת עליו בראש שקט, לפחות לא כרגע.

פורסם

מה שבטוח על MAXTOR אל תלך . זה הדיסק הכי רועש שאי פעם שמעתי.

לפי דעתי תלך על WD הם שקטים ומהירים. לגבי SAMSUNG שמעתי שהוא מאוד שקט אבל איטי יחסית לאחרים.

HITACHI מצויינים והכי מומלצים מבחינתי אבל ה יסרון זה שהם מאוד יקרים.

פורסם

בהמלצתי קניתי Deskstar 75GXP 45GB לי ולאח שלי. לאחר שנדפק לו הדיסק, המלצתי לו לקחת את סדרת ההמשך, ה- 60GXP (נתנו לו לבחור בין Deskstar 60GXP 40GB IBM ל-45GB של חברה אחרת).

למה IBM? "כי לא יכול להיות שחברה כמו אמינה כמו IBM לא דאגה לתיקון הבעייה שהתגלתה בסדרה הקודמת".

איזו טעות.

חצי שנה-שנה אח"כ, גם ה- GXP60 שבק חיים.

מאז נשבעתי שלא אגע יותר בדיסקים של IBM או HITACHI.

חכם לומד מנסיון של אחרים. טיפש לא לומד מהנסיון של עצמו.

להוסיף מלח על הפצעים, הדיסק המקורי נקנה בפלונטר, ואם את הראשון הסכימו להחליף, אז השני כבר נדפק אחרי שפלונטר נסגרה והיבואנים ה****-ים לא הסכימו להחליף, למרות 3 שנות האחריות המובטחות (כי לא קנינו מהם ישירות אלא דרך איש בינים, כלומר פלונטר).

פורסם
  • מחבר

בינתיים קראתי על בעיה אקוסטית עם ה- Hitachi 180GXP : בכל 10 דקות הזרועות שלו נעות ומשמיעות צליל שמתואר כצליל גבוה ומעצבן. יש על זה אפילו תגובה של Hitachi (http://www.howtofixcomputers.com/bb/ftopic5020.html).

כך שהוא יצא מהתמונה.

נראה לי שנשארתי עם PCH .Samsung מצאו מה הדגם שהם מוכרים והוא SP0802N.

הנתונים שלו מבחינת רעש הם:

Idle: 31.5 db, Random Read/Write: 33 db.

אמנם גבוה יותר ב-6DB מה-Seagate Barracuda IV אבל הוא עדיין נחשב שקט.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם אנשים אבל במחשב הראשון במפרט שלי יש WD 40GB 7200RPM 2MB BUFFER דגם : WD400BB

והוא פשוט מכונת רעש! אני לא יכול לישון בגללו!

מצד שני , קניתי אתמול הארדיסק WD 80GB 7200RPM 8MB דגם : WD800JB ואני בקושי שומע אותו! רק שמתקרבים אליו שומעים אותו וגם זה בקושי בקושי , כדי לשמוע אותו אני חייב לשים את כל המאוררים שלי כולל הSF2 שעל הוולקנו שלי על מינימום ספיד ואז אני מצליח לשמוע אותו טיפה שאני מקרב את האוזן , בקיצור מה שאני רוצה לומר זה שזה תלוי וזה יכול להיות ככה או ככה... זה תלוי מה תקבל לפעמים..

אבל אם מבטיחים לך שהדיסק הזה והזה נגיד שקטים אז הם יהיו שקטים.

פורסם

Stinger אתה צריך מחשב שקט כדי להחליט אם כונן קשיח הוא שקט או לא.

WD800JB במחשב שלי הוא המקור לרוב הרעש. ומכיוון שמדובר בשאטל אי אפשר להשתיק אותו.

אני הייתי הולך על הסמסונג. אם עדיין ירעיש לך תקנה מגירה מקוררת פסיבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים