עבור לתוכן

רכשתי מחשב חדש בבניה עצמית,אך טעות מרה עשיתי בדרך..

Featured Replies

פורסם

שלום חברים יקרים, בתור חובב מושבע של מעבדי AMD ולאחר 6 שנים של הנאה עם מעבד אטלון כפול ליבה בתדר Z2.1GH

הגיעה הזמן להשתדרג , רכשתי מעבד החזק והכי חדיש של החברה "[]AMD FX-Series 8350 " שלפי הנתונים שלו , זהו המעבד הטוב ביותר שקיים שניתן לקנות היום , 8 ליבות בתדר של 4GHZ, ודיסק קשיח של סייגט SATA 3 בנפח 1T ... ( אני אומר שלום יפה להארדיסק 500 גי'גה של מקסטור בחיבור הIDE שלו ) וזיכרונות 8 גי'גה של קרוסייר בתדר 1600 ( אני לא מכיר את החברה הזאת .. אבל הבנתי שהיא איכותית .

הכל טוב ויפה עד שהגעתי לבחירת לוח האם, ניתן לרכוש 3 לוחות עבור הסוקט של המעבד הזה , 1 של אסוס, ו2 של ג'יגבייט

את הלוח של אסוס פסלתי לפני הכל , ונשארתי עם הג'יבייט הנוטרים , לקחתי את הדגם הפשוט יחסית בעלות של 600 שקל "

רכשתי מארז מדהים ויצאתי עם חור בכיר בסך 2700 שקל בערך .

[לצערי עכשיו כשחקרתי את מפרטי החלקים שהזמנתי, גיליתי משהו מאוד מעניין בקשר ללוח אם , כאשר נכנסתי לדף המוצר, התגלה לי בגדול הכיתוב האדום : "

To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.

\

ברגע שראיתי את הנקרא חשכו עיני , איך אני אמור לבצע עדכון לביוס שיתמוך במעבד , כאשר ואין וינדוס כלל... ?

בכל האתרים בעולם הלוח אם הזה ודומיו התומכים בסוקט AM3+ שנכמרים בחנויות אינטרנטיות רושמות בבירור שהלוח מותאם לAM3 ובאתר היצרן רשום שהוא תומך רק לאחר עדכון ביוס ......

עכשיו איך אני אמור לבצע עדכון ביוס, אם אין לי מעבד שיוכל אפילו לעבד את הביוס.... ??

הטלרנטיבה היחידה זה לקנות מעבד זול ועלות עליו וינדוס ולעדכן ביוס ולחזור למעבד בעל סוקט AM3+...... ודבר שכזה ממש לא בא ברגל ....

]אשמח לעזרה , תודה.

פורסם

אז אתה רוצה להגיד לי שאתה לא מכיר אף אחד שאתה יכול להיעזר במחשב שלו ?

אין לאף אחד מבני המשפחה שלך ? מהחברים ? מהעבודה ? לימודים ? ספריה ?

אם כן - קח DOK....תוריד ותהנה.

פורסם

אתה בטוח שהלוח לא יעבוד עם המעבד?

יותר הגיוני שהוא כן יעלה, ויזהה אותו כדגם אחר עם הגדרות לא הכי נכונות.

חפש קצת יותר על העניין לפני שאתה בונה תוכניות על גבי תוכניות.

פורסם

אתה מוזמן לעדכן ביוס עים מעבד 3200 ישן שזרוק אצלי באזור פתח תקווה

שלך לי הודעה פרטית

פורסם

תעדכן אותנו

פורסם

מה הקשר לווינדוס?

עדכון ביוס עושים לפני שעולה מערכת ההפעלה. ישירות מדיסק usb

קודם תקבל את המחשב, תראה עם הוא עושה פוסט, רוב הסיכויים שהוא יעשה אבל יעבוד בפרמטרים של מעבד אחר.

ותנסה לעשות עדכון ביוס.

אם לא יעבוד אז אפשר לחפש מעבד.

וכמובן, שכחת לרשום את הגדם של הלוח...

פורסם

עדכון BIOS מתבצע לפני עליית מערכת ההפעלה.

וחוץ מזה, במקרה הנורא מכל, אתה מחזיר את הלוח ולוקח אחד אחר, מקסימום מוסיף מעט.

פורסם
  • מחבר

חברים מדובר בלוח אם הזה:

GA-990FXA-D3 (rev. 1.x)

באייבורי הוא נמכר ככה כשרשום בברור שמדובר בלוח התומך AM3+:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10334

לעומת זאת בדף המפרט שבאתר החברה , כשיורדים מעט למטה מגלים כתב גדול באדום , שמסביר שהלוח לא תװאם AM3+ אלא רק לאחר עדכון ביוס.. שעדכון הביוס נעשה אך ורק באמצעות וינדוס ....

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3900#ov

מוזר ככל שיהיה , כל לוחות האם של ג'יגאבייט שמתיימרים לתמוך בסוקט הזה, נרשם באדום את אותה אזהרה ....

מה עושים?

פורסם

כתבו לך כבר...

חבר את המעבד ללוח, 99% שהוא יזהה אותו כמעבד אחר ואז תעשה את העדכון והכל יסתדר.

פורסם

יכול להיות שהוא נמכר כבר עם הביוס המעודכן.

פורסם
  • מחבר

נקווה שהכל יהיה בסדר .

אגב מה דעתכם על המפרט של המחשב, יעודו להאריך שנים כמו המחשב הקיים , ויספק את הסחורה בשימוש אגרסיבי בתוכנות עריכת תמונות וגלישה.

מארז - כלשהו עם חזית חיבורים USB3 , עם מאווררים עליונים , והספק יושב למטה .

לוח אם : Gigabyte GA-990FXA-D3

מעבד :

[table][tr][td]AMD Eight Core FX-Series 8350 Box

תדר של 4 ג'יגה ארץ ב8 ליבות

כרטיס מסך :

Palit 9500gt 1gb , בסלוט דיירקט 2 . ( נלקח מהמחשב הקיים , כרטיס שמספק אותי לגמרי , אגב ניתן לחבר לו 3 אופציות חיבור,VGA.HDMI.DVI )

ספק כוח :

Zalman ZM500-LE

500 וואט רייל

זכרונות :

Corsair DDR3 CML8GX3M2A1600C9W

8 ג'יגה בתדר של 1600...

הארדיסק :

Seagate Barracuda ST1000DM003

1 טרה , באפר של 64 מגה . סטה 3.

אגב , הייתה אפשרות שמימשתי אותה , והיא הרחבת האחריות ל3 שנים תמורת 20 שקלים .

נקווה שלא להשתמש באחריות הזאת או בהרחבה שלה .

מה דעתכם ? [/t][/td][/tr][/table]

פורסם

כבר הייתי קונה איזה I7, היה עדיף על החצי מתומן הזה...

פורסם

מה הטעות המרה

פורסם

^ ?

פורסם
  • מחבר

אני אוהב את המעבדים של AMD , הם זולים יותר , ובהרבה יותר חזקים מאינטל ובהרבה יותר אמינים .

לאינטל אין 8 ליבות , וגם אז הם לא רצים על תדר גבוה שכזה שבכלל באוברקלוק מגיע ל4.2GHZ שזה אסטרונומי ...

מה שכן

גיל 13 זוכר את עצמי עם מחשב אטלון של AMD , אז בניגוד לפנטיום , מעבד AMD לא היו נתקעים או קופאים ...

דבר שגרם לי עד היום לחבב את המעבדים שלהם , מקווה לא להתאכזב עם המעבד שבחרתי , בזמנו אני זוכר שתמיד שאיאמדי ואינטל היו כמו חתול ועכבר, אינטל הייתה מפתחת שבב חדש ומהיר , ולאחר מס' חודשים אימאדי היו נותנים בראש עם שבבים עוד יותר חזקים לעומת אינטל .

מעניין איך זה היום , למרות שנראה לי שזה עדיין ממשיך משחק האגו בין החברות .

על פי הנתונים המעבד שרכשתי בסכום זול יחסית 1200 שקל , שבניגוד מעבד זהה באינטל היה עולה 3600 שקל לפחות ..

אגב יצא לי לראות שהמעבד שרכשתי מגיע באוברקלוק יציב את רץ ה 4.8GHZ !!!!!!!!!!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים