עבור לתוכן

בעיה הנגרמת מכרטיס המסך - HD5770, נפילות ב-FPS

Featured Replies

פורסם

יש לי את כרטיס המסך הזה 3 שנים, והוא לא מאכזב אותי גם למשחקים החדשים שיוצאים, כי אני מוריד את רובם ל-medium ואפילו פחות (אני לא חסיד גדול של גרפיקה, יותר חסיד של ביצועים משחקיות ותנועה/פיזיקה).

שמתי לב שבמשחק QuakeLive בזמן האחרון יש לי נפילות ב-FPS, שפוגעים ממש ביכול שלי לכוון (אם זה היה FPS נמוך קבוע היה עדיף, אבל זה 100 ואז נופל ל-60 100 ואז 60 (זה לא 60 עגול, זה ממאה עד שישים)).

צריך קצת עזרה בזה, ואם מישהו מבין בקונפיגורציה של Quake (איך לגרום למשחק להוריד את הגרפיקה למקסימום ביצועים וכו'), אז עוד יותר טוב. תודה.

פורסם

תבדוק טמפ' בזמן מאמץ, חוץ מזה אתה לא אמור להרגיש בהבדל בין 60 ל-100.

עד 30 זה שחיק, אבל מתחת לזה זה כבר בעייתי.

חוץ מזה למה אתה לא מפעיל vsync במשחק?

פורסם
  • מחבר

תבדוק טמפ' בזמן מאמץ, חוץ מזה אתה לא אמור להרגיש בהבדל בין 60 ל-100.

עד 30 זה שחיק, אבל מתחת לזה זה כבר בעייתי.

חוץ מזה למה אתה לא מפעיל vsync במשחק?

לא משנה, אפשר לנעול, הצלחתי לטפל בבעיה בזכות המדריך המצויין של סינדרום בנעוץ :)

תודה רבה.. וד"א, לא מפריע לי 60 FPS.. הנפילה בין ה100 ל-60 כל שניה גורמת לתקיעות, ממש כאילו המסך מפספס פריימים.

אבל זה תוקן עכשיו :)

פורסם

אז איך טיפלת בזה, מה היתה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

אז איך טיפלת בזה, מה היתה הבעיה?

לפי המדריך של סינדרום, triple buffer + vsync ולהשתמש בכמות ה-hrtz ככמות ה-FPS.

פורסם

כדאי להגדיר VSYNC כדי להישאר קבוע על 60. כך תמנע קריעות תמונה ו"גמגומים" אחרים.

פורסם

לא היית צריך מדריך בשביל זה, אמרתי לך פשוט להפעיל VSYNC.

פשוט לא מובן לי איך יש גימגומים בין 60-100 FPS :nixweiss: זה לא בין 20-50.

פורסם
  • מחבר

Gil28 @ השארתי Vsync, אבל עדיין אני משתמש ב-100FPS, אני מאלה שעדיין משתמשים ב-CRT שמגיע ל-120Hz (כמובן יש היום מסכי לד שגם עושים זאת, אבל כבר התרגלתי. אני פשוט שם 800X600 (שזה מה שאני משתמש בו בד"כ ל-CS ו-Quake) שם 100Hz במסך ו-100FPS במשחק, ועכשיו זה עובד מצויין ללא תמונה.

idanmal @ ברור שיהיו גמגומים, הרי יש הבדל בין 100FPS ל-60. אני תמיד מרגיש שהתזוזה פחות חלקה במשחקים ככל שהFPS וקצב הרענון נמוכים יותר.

אז אם יש נפילה כל שניה, תתאר את זה ככה, אתה רץ במשחק ולאורך כולו 100.... 66, 100.... 78... 100.. 69, וככה כל שניה, קיטועים מפגרים של ממש.. אתה עושה סיבוב עם העכבר והוא פתאום מדלג לך קדימה.

אבל לא משנה, זה תוקן עכשיו :)

פורסם

חשבתי שזה יורד ועולה בהדרגה בין 60-100(לא בקפיצות חדות).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אההה.. טוב משום מה האמנתי שזה תוקן, אבל זה לא. אותה הבעיהההההההה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים