עבור לתוכן

התייעצות ברכישת תוכנה

Featured Replies

פורסם

יש לי כיום מחשב נייד יחיד בבית עם win 7 home premium .

אני מתכנן לקנות מחש נייד וגם מחשב נייח בנוסף לנייד הקיים.

ההתלבטות שלי מה לעשות עם רכישת מערכת הפעלה.

1. האם לקנות win 8 ולא 7 ? איזה סוג? מדוע? ( professional או מספיק פשוט יותר?).

2. לקנות win לשני מחשבים נוספים זה בטח יקר .יש עצה היכן לרכוש בזול?

3. אם אני אכניס win 8 ל שניים החדשים, האם יש דרך לשדרג את ה win 7 שיש לי? האם כלל כדאי לשדרג?

השאלות נובעות כי מערכת ההפעלה הופכת להוצאה יקרהבמחשב...

דרך אגב אותן שאלות לגבי אופיס. יש לי אופיס 2010 home student ברישיון במחשב הנייד הנוכחי . איך אני יכול להכניס למחשבים החדשים? האם אפשר להתקין את התכנה שיש לי עבור החשבים החדשים שאקנה? האם חובה לקנות רישיון לכל מחשב? זה ממש יקר..

פורסם

1. אין תשובה חד משמעית, סביר להניח שעדיף 8, אבל יש אנשים שלא ממש אוהבים את הממשק החדש ומעדיפים את 7. לרוב המשתמשים הביתיים אין צורך בגרסת professional, ומספיקה גרסת basic (או home premium אם אתה קונה windows 7).

2. קודם כל, שים לב שיש מחשבים ניידים שכבר מגיעים עם מערכת הפעלה כלולה במחיר. חוץ מזה, מערכת הפעלה ברשיון OEM (כלומר, תוכל להתקין אותה רק על מחשב אחד, ואם תקנה מחשב חדש יותר תצטרך לקנות לו מערכת הפעלה חדשה) עולה בערך 400 ש"ח לגרסת basic / home premium או 600 ש"ח לגרסת pro.

3. אם כבר יש לך מחשב שמותקן עליו windows 7, אין ממש סיבה לשדרג ל-8. היתרונות של 8 (אם יש כאלו) לא משמעותיים מספיק כדי להצדיק הוצאה נוספת של כסף.

לגבי office home & student, הגרסה הספציפית הזו אמורה לאפשר התקנה על עד שלושה מחשבים שונים (בניגוד לרוב הגרסאות שמאפשרות התקנה על מחשב אחד בלבד). מדובר בגרסה שהגיעה בקופסה עם דיסק התקנה?

פורסם
  • מחבר

תודה.

לגבי האופיס קניתי מהסתדרות המורים ולכן עלה לי ממש סול ( 100 ש"ח) ולא יודע אם ניתן להתקין על יותר ממחשב אחד.

אם אני אנסה ולא ניתן להתקין על יותר ממחשב אחד מה החיווי שמקבלים ?

פורסם

אם יש הגבלה, לא תהיה לך בעיה להתקין, אבל האקטיבציה תיכשל. כמובן הדרך הכי טובה לדעת היא לנבור ב-license agreement שאמור להימצא על דיסק ההתקנה.

לא ענית לי על השאלה:

מדובר בגרסה שהגיעה בקופסה עם דיסק התקנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים