עבור לתוכן

Avidemux קורסת בכל פעם שאני טוען סרטון, ואיננה מאפשרת לשמור בפורמט שאיננו AVI

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה בעיות עם התוכנה Avidemux: היא קורסת לעיתים קרובות כל פעם שאני פותח סרטון בה, וכמו כן אינני יכול לשמור בה סרטונים ערוכים בפורמטים שונים מ-AVI (המצלמה שלי שומרת סרטונים בפורמט MOV).

איך אני פותר את הבעיות הללו ?

עדכון 1: עניין הקריסה של התוכנה נפתר, ע"י התקנתה מחדש.

פורסם

האם יש לך את חבילת הקודקים האחרונה?

פורסם
  • מחבר

יש לי את Klite Codec Pack Mega בגרסה האחרונה. אני מעדכן אותה פעם בכמה זמן.

פורסם

יש תוכנה דומה לזה: virtual dub

ניסית?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, היא מסורבלת בשבילי לשימוש וגם כן שומרת רק בפורמט AVI.

פורסם

ניסיתי, היא מסורבלת בשבילי לשימוש וגם כן שומרת רק בפורמט AVI.

לדעתי היא ממש פשוטה.

שמע אם אתה לא מרוצה מהפורמט שיוצא אפשר תמיד להשתמש בפורמט פקטורי.

עדיין לא ממש הבנתי למה אתה צריך את התוכנה הזאת? בשביל להמיר???

פורסם
  • מחבר

בשביל לבצע חיתוכים בסרטונים שאני מצלם עם המצלמה שלי, במידה ויש בהם חלקים מיותרים על מנת לקצר את אורכם, ולשמור אותם בפורמט זהה לזה שהמצלמה שלי משתמשת בו (MOV), על מנת להבטיח שגודל הסרטון יקטן בהתאם לאורכו, ואיכות הסאונד, התמונה והרזולוצייה (640x480 ביחס 4:3) תישמרנה נאמנה למקור.

פורסם

אתה יכול לעשות זאת גם בתוך FORMAT FACTORY

פורסם
  • מחבר

מה זה Factory Format?

ברצוני להזכיר ש-Avidemux קורסת לעיתים קרובות, בעת שאני פותח איתה סרטונים.

פורסם

מה זה Factory Format?

ברצוני להזכיר ש-Avidemux קורסת לעיתים קרובות, בעת שאני פותח איתה סרטונים.

פורמט פקטורי זה ממיר לכל מיני פורמטים.

וגם בפנים אתה יכול לערוך את הסרטון כמו שרצית ואז להמיר לאיזה פורמט שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון ל-Video Converter (תוכנה להמרת סרטונים לפורמטים אחרים), שאני אוכל להמיר את הפורמט לזה שהתוכנה עובדת איתו לפני שאני עורך אותו?

בעניין שמירת הסרטון הערוך בפורמט אחר: ב-Avidemux, יש בפינה הימנית רשימה שמכילה את האפשרויות Video Decoder, Video Output, Audio Output ו-Output Format. האופציה האחרונה מאפשרת לי לקבוע את הפורמט שהסרטון הערוך יהיה. מבין ה-Muxers שזמינים לי, יש את AVI, Dummy, FLV, MP4, MP4v2, Mkv, Mpeg-TS, Mpeg-PS ו-Video Only. בניסיון שמירה של אחד מסרטוני MOV שיש לי לדוגמה, הפורמטים AVI ו-Mkv נשמרים בלי ירידה באיכות התמונה, כאשר Mkv לא משנה את גודל הקובץ, וב-AVI גם אין כמעט בכלל שינוי בגודל הקובץ למקור, אך אין תמונה כלל בנגן שאני משתמש (Media Player Classic - Home Cinema)(ב-Windows Live Movie Maker, שמירה ב-AVI מגדילה את הקובץ משמעותית, יש תמונה אך כברירת מחדל הוא שומר את הסרטון הערוך ברזולוצייה רחבה קצת יותר מהמקור, וכאשר אני מנסה לקבוע רזולוצייה מותאמת אישית, הזהה לזו של הסרטון המקורי, גודל התמונה בסרטון הערוך הוא מחצית מהגודל המקורי, כך שהוא לא ממלא את כל המסך).

שאר הפורמטים (FLV ו-MP4), התוכנה טוענת שהם אינם נתמכים (ניסיון לשמור ב-Windows Live Movie Maker ב-MP4, מוביל לירידה דרסטית באיכות הצליל, על אף שהקובץ יוצא קטן יותר.

בעניין הקריסות של התוכנה, הבעייה נפתרה ע"י התקנתה מחדש.

פורסם

אתה מתכוון ל-Video Converter (תוכנה להמרת סרטונים לפורמטים אחרים), שאני אוכל להמיר את הפורמט לזה שהתוכנה עובדת איתו לפני שאני עורך אותו?

בעניין שמירת הסרטון הערוך בפורמט אחר: ב-Avidemux, יש בפינה הימנית רשימה שמכילה את האפשרויות Video Decoder, Video Output, Audio Output ו-Output Format. האופציה האחרונה מאפשרת לי לקבוע את הפורמט שהסרטון הערוך יהיה. מבין ה-Muxers שזמינים לי, יש את AVI, Dummy, FLV, MP4, MP4v2, Mkv, Mpeg-TS, Mpeg-PS ו-Video Only. בניסיון שמירה של אחד מסרטוני MOV שיש לי לדוגמה, הפורמטים AVI ו-Mkv נשמרים בלי ירידה באיכות התמונה, כאשר Mkv לא משנה את גודל הקובץ, וב-AVI גם אין כמעט בכלל שינוי בגודל הקובץ למקור, אך אין תמונה כלל בנגן שאני משתמש (Media Player Classic - Home Cinema)(ב-Windows Live Movie Maker, שמירה ב-AVI מגדילה את הקובץ משמעותית, יש תמונה אך כברירת מחדל הוא שומר את הסרטון הערוך ברזולוצייה רחבה קצת יותר מהמקור, וכאשר אני מנסה לקבוע רזולוצייה מותאמת אישית, הזהה לזו של הסרטון המקורי, גודל התמונה בסרטון הערוך הוא מחצית מהגודל המקורי, כך שהוא לא ממלא את כל המסך).

שאר הפורמטים (FLV ו-MP4), התוכנה טוענת שהם אינם נתמכים (ניסיון לשמור ב-Windows Live Movie Maker ב-MP4, מוביל לירידה דרסטית באיכות הצליל, על אף שהקובץ יוצא קטן יותר.

בעניין הקריסות של התוכנה, הבעייה נפתרה ע"י התקנתה מחדש.

בנוגע לקונבטר לזה התכוונתי..

לגבי הגדלים של המסך והקובץ - זה הפורמטים אין ממש דרך לפתור את זה.

יש לי שאלה יותר פשוטה: לאיזה פורמט אתה רוצה להמיר??

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי בינתיים עם פורמט ה-Mkv, כיוון ש-Avidemux שומרת איתו את הסרטוני MOV שלי, מבלי לגרום לעלייה בגודל הקובץ, שינויים ברזולוצייה ויחס התצוגה, איכות התמונה והצליל.

אך הייתי מעוניין לשמור את הקבצים הערוכים באותו הפורמט שהמצלמה שלי מצלמת אותם (MOV).

פורסם

הסתדרתי בינתיים עם פורמט ה-Mkv, כיוון ש-Avidemux שומרת איתו את הסרטוני MOV שלי, מבלי לגרום לעלייה בגודל הקובץ, שינויים ברזולוצייה ויחס התצוגה, איכות התמונה והצליל.

אך הייתי מעוניין לשמור את הקבצים הערוכים באותו הפורמט שהמצלמה שלי מצלמת אותם (MOV).

אם תשמור בMKV ותעשה המרה לMOV?

אני יודע שזה נשמע מסורבל,אבל זה להחלטתך : )

פורסם
  • מחבר

אם כאשר ניסיתי סתם לשמור סרטון שלא ערכתי ב-MKV, לא ראיתי שינויים בגודל הקובץ, באיכות הצליל והתמונה, אז אין לי למעשה סיבה להמיר בחזרה ל-MOV. יוטיוב אמור לאפשר העלאת סרטונים גם בפורמט MKV.

בינתיים אני אשמור בפורמט MKV את הסירטונים שלי שאני עורך ב-Avidemux.

בכל מקרה אם שומרים סרטון ערוך בפורמט שהוביל לירידה דרסטית באיכול הצליל והתמונה (כמו MP4), וממירים חזרה לפורמט המקורי, זה לא יפתור את הבעייה. ההמרה טובה במקרה הזה רק אם הקובץ של הפורמט ששומרים בו את הסרטון גדול יותר מטבעו מהקובץ של הפורמט המקורי, ואז החזרה לפורמט המקורי פותרת את הבעייה של גודל הקובץ (תלוי כמובן באיכות וברזולוצייה שמגדירים לפני ההמרה).

בכל אופן תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים