עבור לתוכן

הטרדות טלפוניות ממספרים חסויים

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון אני מקבל כל יום ולפעמים כמה בפעמים ביום טלפונים ממספרים חסויים

עם בקשה לתרומות לכל מיני עמותות חרדיות או נסיונות לתת לי הלוואה.

זה תמיד תקליט שחוזר על עצמו

מעניין אם אפשר לתבוע את האנשים האלה לפי חוק הספאם, ואם זה בכלל חוקי ההטרדה הזאת...

בכל מקרה מניח שיהיה קשה להתחקות אחריהם, ואולי הפתרון צריך להיות דרך חברות הטלפון שלא יאפשרו שיחות כאלה ללא הסכמה מראש של המנוי.

פורסם

חוק הספאם כרגע תקף רק לאמצעים אוטומטיים (אם מתקשר אליך אדם, החוק לא תופס. אם מדובר בהקלטה - אז כן).

כמו כן, כדי שהמקרה שלך יהיה מכוסה תחת חוק, הפרסומים צריכים לעודד אותך לצרוך מוצר או שירות כלשהו. אני לא מכיר את ההגדרה לעומק כדי לדעת האם תרומות / הלוואות נכנסים בקטגוריה או לא. אם הייתי מנחש הייתי אומר שתרומה - לא, אבל הלוואה - כן (כי בסופו של דבר מדובר בשירות מסחרי שעליו עתיד נותן ההלוואה להרוויח).

פורסם
  • מחבר

בכל המקרים מדובר בהקלטות.

בתרומות - רוצים ממני כסף לתרומה (או לרכוש קמעות/תפילות וכל מני שטויות)

בהלוואות - רוצים שאקח הלוואה

לפי מה שאתה אומר יש פה עבירה על חוק הספאם, אולי אפשר ללחוץ (1) לבקש טפסים להלוואה ואז לתבוע...

מצד שני, זה בטח עולם תחתון :-) לך תתעסק איתם.

פורסם

גם אלי התקשרו כמה פעמים עם הקלטה שמציעה הלוואה.

הלוואה זה מוצר לכל דבר והחברה עוברת על חוק הספאם.

אבל לך תדע אם זו לא הונאה יותר משמעותית, ואם תלחץ "1" לא תחוייב באיזה סכום שערורייתי דרך חברת הסלולאר.

פורסם

גם אליי הגיעו 2 אלה (גם החרדים וגם ההלוואה)

בכל מקרה מה שידוע לי עליהם :

ההלוואה : חברה שמזהה את עצמה כ "מזומן בזמן" (לדואר ישראל יש שירות שנקרא מזומן בזמן, נשמע כמו חברה פישית שהוקמה אם אותו שם כדיי לנצל את הקרדיט של דואר ישראל כחברה אמינה). השם האמיתי של החברה הוא קאש קל (cash kal). "הטלפון החסוי" - 0722700600

החרדים : טלפון 0773136789 תריץ גוגל כדיי לקבל יותר נתונים. כמו כן - באתר של קאש קל כתוב בס"ד - יש מצב שמדובר באותם אנשים או שיש קשר ? (אותי הם התחילו להספים דיי בו זמנית)

פורסם

אולי הם מלווים מהתרומות ;D

פורסם

אליי גם התקשרו עם בקשה לתרומה

עניתי להם לכו ******

אני לא טחון בכסף ושונא הטרדות כאלה

דרך אגב זה משתמש חדש שיצרתי. היה לי משתמש אחר בעל יותר הודעות

פורסם

אליי התקשרו בעבר כשהיה לי מספר של סלקום , אבל כיום כשיש לי מספר של גולן כבר לא מתקשרים אליי.

יש לכם מספרים ישנים , או מספרים חדשים?

פורסם

עם אתם לא עסק או משהו ,פשוט אל תענו לחסומים

אני לא עונה לחסומים כי לא מכיר אף אחד ,שיתקשר אלי מחסום

ככה שזה או טעות בחיוג או פירסומת

עם יצא מצב נדיר בהחלט ,שמישהו יתקשר אלי מחסום

אז לזה יש את המזכירה האלקטרונית

עם אני רואה שלא היתה הודעה,אז די בטוח שזה פירסומת

למרות שיש פירסומות שמשאירות הודעה

פורסם

מספר ישן

ולא לענות לחסוי = לסנן פוטנציאלית שיחות כן רצויות גם כשהן לא צפויות (למשל : חברים מהצבא שמתקשרים מהצבא כי נדפק להם הטלפון כשהם עושים סגור או כדיי לחסוך כסף על שיחות) לכן לדעתי זה לא דרך מומלצת

פורסם

אני בתאוריה שחברות הסלולר הישנות מכרו את מספרי הטלפון של הלקוחות לכל מיני חברות פרסום..

בסלקום שיגעו לי את המוח...

פורסם

אני באורנג' ומשגעים גם לי.

פורסם

פתרון אידיאלי יכול להיות להתקין תוכנה בטלפון (אנדרואיד) שחוסמת מספרים שידוע שהם מאנשי מכירות.

ראיתי שיש בחנות של אנדרואיד כמה תוכנות כאלה.

למישהו יש מושג אם אחת מהן עובדת טוב בארץ?

פורסם

המספרים נראים לי קבועים, השאלה נשארת מה עושים אם אלה שמתקשרים מחסוי

פורסם
  • מחבר

אין מה לעשות עם החסויים, אלא אם מפעילים שירות סינון וזה מעצבן את מי שמתקשר, האמת שזה לא רעיון רע בכלל...

מצידי מי שלא יודע את ה-"קוד" שלי שלא יתקשר מחסוי, יכול לחסוך הרבה זמן והטרדות.

אני אבדוק מול פלאפון אם יש וכמה עולה שירות כזה (כמו שיש בחול) נגד חסומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים