עבור לתוכן

מהירות איטית, חוסר קליטה, WIFI איטי

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי ראוטר שקיבלתי מבזק לפני הרבה מאוד זמן

Rotal - 1025W, מחובר דרך בזק בינלאומי ל10 מגה

האינטרנט איטי ממש בעיקר ב WIFI כאשר ברוב חלקי הבית בכלל אין קליטה או קליטה חלשה מאוד (לאייפון ואייפד)

גם HTPC שנמצא במרחק 6 מטר בלי קירות ובלי כלום מהראוטר והמהירות הורדה איטית והמהירות העברה בין מחשבים עומדת על 1.5 mb/s

אני רוצה שתהיה לי יותר קליטה בכל הבית ושהמהירות WI FI תהיה מהירה יותר ואיכותית יותר, קליטה מלאה בבית (דירה של 100 מ"ר, קומה אחת)

האם ראוטר חדש יפתור לי את הבעיות ?

ואם כן, על איזה אתם ממליצים עד איזור 300 שקל (סביר ?)

תודה רבה !

פורסם

היי MiGHTyDuCK,

ניתן להגדיל את טווח הקליטה באמצעות מגדיל טווח או באמצעות מתאם HOME PLUG על גבי רשת החשמל.

ליאור

פורסם
  • מחבר

מה לגבי מהירות העברה בין המחשבים ?

פורסם
  • מחבר

תובנות מישהו?

פורסם

בטח תקן G שידוע גם באיטיות וגם בטווח גרוע יחסית. הקצב הבסיסי הוא 54mbps אבל זה לא אומר שזה יעבוד אי פעם על מקסימום. עם נתב בתקן N אפשר להגיע לרוב ל30-40mbps בלי בעיה אבל כשהקליטה הופכת גרועה זה יכול לרדת ל4-5 ואם זה ממש רחוק 1-2 מגה.

בגדול לשפר קליטה חוץ מלקנות נתב חדש אתה יכול לשחק עם מיקום הנתב ואולי לשפר קצת את הקליטה. לנתב יש גבלה לכמה קירות הוא יכול "לחדור" ואם שמים אותו בממד קשה לו לקלוט בכלל בגלל שיש רשתות ברזל (פיזיות) בבטון שחוסמות תדרי wifi בצורה מעולה. חוץ מזה צריך גם לשחק עם התדר בכדי לא לקבל הפרעות מהשכנים. לפני כ5 שנים יכלתי לקלוט את הנתב 30 מטר~ מהביניין והיום בגלל הרשתות האחרות אני יכול לקלוט את הרשת שלי מתחת לחלון שהנתב נמצע בו והוא לא פונה לרחוב.

הכלי הכי אידאלי לבדיקת הרשת שלך היא תוכנית של בדיקת wifi על טלפון חכם כמו wifi analyzer . ככה אתה יכול לבדוק את העוצמה שהטלפון מרגיש בה בכל מקום בבית. אפשר לעשות את זה עם מחשב נייד אבל זה קצת כבד. היום לרוב הטלפונים יש WIFI ואפשר להריץ עליהם תוכנה שמסוגלת לקלוט טוב.

היתה פעם בעיה בבית של ההורים של אשתי שבחדר של גיסתי הרשת האל חוטית ממש לא עבדה (בטח רשתות ברזל בקירות). שידרגתי להם את הכרטיס רשת מG לN (נתב גם שודרג מG לN בנקודה מסויימת ) וזה עזר מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים