עבור לתוכן

מחשב חדש מרעיש (אמור להיות שקט)

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב יחסית לא מזמן (4-5 חודשים)

בדקתי הרבה לפני שקניתי אותו בכדי שיהיה שקט, אבל עדיין המחשב "נוהם" והרעש הזה יכול לשגע

במיוחד אחרי משחק לוקח לו כמה שעות להרגע ולחזור למצב היותר שקט (גם יחסית רועש).

המפרט:

קירור מעבד מאוורר של זלמן פשוט

GTX670 WINDFORCE

ספק SeaSonic x650 שהוא לא מפעיל את המאוורר מתחת ל 20 אחוז

מארז R4

המחשב עבר ניקוי יסודי כמה פעמים - לא ממש עזר

הרעש לא מגיע מהדיסק קשיח או משהו כזה זה נשמע שמגיע מהמאווררים של המארז.

חשבתי שהם אמורים להיות שקטים ???

לא יודע כבר מה לעשות :\

פורסם

יש לך בקר שליטה למאווררים, שים אותם על המהירות הכי נמוכה ותראה אם הרעש נחלש. בנוסף אתה יכול להחליף את המאווררים למשהו יותר שקט של Scythe או Gelid למשל...

פורסם

קירור המעבד שלך פשוט רועש, אתה מקבל את מה שאתה משלם...

קצת לא מובן לי איך קונים מחשב עם חלקים כאלו ו"מתקמצנים" על הקירור אבל כל אחד וסדרי העדיפויות שלו.. :P

זה שקנית מארז "שקט" לא אומר שהוא יבלע כל רעש, כי אם תשים חומרה וקירור רועשים בפנים אז תקבל מחשב רועש, אין פה קסם, אולי קצת פחות רועש מבמארז אחר, אבל ברמות כאלו זה קשה להבחין. (יש לי את המארז הזה ואני מרוצה עד הגג)

פורסם
  • מחבר

המאוררים של המארז על הכי נמוך

והאוורר של המעבד דווקא שקט

פתחתי את המארז

והרעש לא בא ממנו, לפחות שהוא במנוחה.

זה נשמע שמגיע מהמאוורר שקדמי של המארז.

איזה מאוורר שקט במיוחד יש שיכול להחליף את הקיים?

פורסם

מאוד מוזר, אולי נפלת על מאוורר תקול?

כי אצלי שומעים דברים אחרים לפני המאווררים של המארז (אני צריך להצמיד את האוזן כדי לשמוע את המאווררים הקדמיים (כן, ברבים, העברתי את האחורי לקדימה בגלל שיש לי קירור מים מוכן מאחור) המאוורר האחורי שקט? כי הוא זהה לקדמי...

דבר עם התמיכה של פרקטל, הם ממש טובים ומהירים :xyxthumbs:

פורסם

תנטרל כל פעם מאוורר אחר ותראה מאיפה הרעש, או שתנטרל את כולם ותחבר אחד אחד, באופציה השניה תכבה כל פעם את המחשב באופציה הראשונה אם אין לך נסיון בעצירת מאוורר (אני לוחץ על האמצע לא נוגע בכנפיים) או שאין גישה גם תכבה כל פעם את המחשב

*את המאוורר של המעבד אל תנטרל להרבה זמן שלא יתחמם או שתגדיר בביוס שיתריע לך מטמפ' מסוימת

*יכול להיות שהשיטה לעצירת מאוורר לא מומלצת, אם יש לך ספק שהמחשב מכובה שים עפרון

פורסם

אולי יש לך דיסק בכונן ה DVD שמרעיש תבדוק

פורסם

רכשתי XL R2 לא מזמן, שהוא אמור להיות כמו אחיו הגדול של הR4.

אני חייב לומר שהוא לא משתיק כפי שתיארו אותו והSpinpoint F3 שלי הורג אותו בויברציות. כונן שתואר כשקט מאוד, אבל הוא מרעיד מארזים בצורה נוראית פשוט.

אתה יכול לנסות לשחרר טיפה את ההברגה של הכונן, אם במקרה יש לך בעיה דומה - אולי לך זה יעזור.

עוד דבר שקראתי בזמן חיפושים באינטרנט, אם המחשב שלך על השולחן, זה יכול לגרום ליותר רעש מויברציות.

לגבי המאווררים, אני מניח שיש לנו את אותם ה R2. גם אני שמתי לב שגם במהירות הנמוכה ביותר יש להם מעיין רשרוש מציק.

אני כרגע בתכתובת עם השירות הטכני שלהם, שאני חייב לציין אותו לטובה - אעדכן אם יהיה משהו מעניין.

פורסם
  • מחבר

הוא אכן על השולחן, יכול להיות שזה באמת משפיע גם בגלל שהוא הרבה יותר קרוב לראש

פורסם

תבדוק את המאוורר של המעבד במאמץ... לפי מה שתיארת סיכוי טוב שהבעיה נימצאת שם.

בכלל עם חומרה כמו שלך חבל לקחת קירור זול למעבד... :nono:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אוקי, לאחר שאכלתי לתמיכה שלהם את הראש עם שאלות, הנה הרשמים:

- למאווררים (R2) יש רעש ממש שקט של מנוע, למי שמאוד רגיש לרעש, יכול להפריע. תנסה להפעיל רק את המאווררים (תקרב אחד לאוזן - בזהירות אבל!) ולראות אם זה מה שמפריע לך.

- יש לפרקטל תמיכה טכנית א-ד-י-ר-ה, ובחור נחמד בשם ג'ונאס ניסה לעזור בכל דרך אפשרית והיה מאוד סבלני לשאלות יקה\פוץ\קנטרניות שלי.

- רעש של נהמה כמו שהגדרת זה בול מה שיש לי מהקשיח. למרות שהייתי בטוח ב100% שזה לא הוא, האשמתי כל חלק אפשרי במארז, אבל זה פשוט הוא. תנסה לשחק עם התושבת של הדיסק בזמן שאתה מניח אוזן על המארז, תבדוק האם יש שינויים ברעש - אם כן, זה הוא.

רשמים נוספים:

Spinpoint F3 זה חרא כונן לשקט, אלא אם כן הוא יושב על גומיות באוויר (זוהי מסקנה אישית שלי, לפי קריאה בפורומים על בעיות דומות ותגובות של סמסונג בעניין). אולי לא שומעים קריאה\כתיבה בכונן, אבל הוא רועד כמו מכסחת דשא.

עכשיו אני הולך לנסות את מזלי מול סמסונג (סיגייט, ליתר דיוק), אולי להם יש פתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים