עבור לתוכן

האם כדאי לעשות crossfire על הלוח Gigabyte GA-Z77-DS3H

Featured Replies

פורסם

האם כדאי לעשות crossfire על הלוח Gigabyte GA-Z77-DS3H

עם שני כרטיסי HD7950?

ידוע לי שסלוט אחד הוא X4 , השאלה כמה זה באמת משפיע?

I7 -3770K

HD 7950

4X2 GB RAM

Corsair 850W

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

בשביל שמערך כרטיסים יעבוד כמו שצריך חובה שיהיה לך סלוט שרץ במהירות X16 וסלוט שרץ ב-X8. במקרה שלך הראשי הוא X16 והמשני הוא X4 מה שאומר שהכרטיס השני לא יקבל את רוחב הפס הנדרש ובתאכלס, לא יהיו לך ביצועים של מערך אמיתי.

טיפ קטן: אם אתה מחפש לוח שתומך במערך אמיתי תסתכל רק על לוחות שתומכים גם ב-SLI וגם ב-XFIRE. לוח שתומך רק ב-XFIRE הוא לא לוח טוב למערך בדרך כלל.

NVIDIA לא מאשרת כל לוח לתמיכה במערך בדיוק בגלל הסיבה הזו בעוד ש-AMD כן מאשרת אפילו אם אין שני סלוטים של X8 לפחות.

בגדול התשובה היא לא, לא תוכל להקים מערך טוב עם הלוח שלך.

פורסם

מפתיע, ציפיתי לירידת ביצועים גדולה יותר. יש בנצ'מרק דומה עם משחקים חדשים יותר ע"ע Far Cry 3, BF3, Crysis 3?

פורסם
  • מחבר

לפי הבנצ' הזה המשחקים ישנים יחסית.

קצת קשה להחליט עם בכל זאת אולי כדאי להפעיל את המערך.

מה קורה עם משחקים חדשים של ימיינו

הפגיעה בביצועים היא קריטית?

פורסם

הבאנצ' הזה לא רלוונטי כי מדובר על כרטיסים חזקים יותר שצריכים יותר רוחב פס. תכלס לא הייתי עושה את זה אלא משדרג עוד שנה לכרטיס חדש, או שאם לא קנית בכלל את ה7950 הראשון אז פשוט לוקח כרטיס חזק יותר אם יש לך הרי את הכסף לשניים.

פורסם

אני זוכר ש-LTT עשה על זה סרטון לפני שנה, עם 6990 יחיד על 16X 8X ו-4X והמסקנה היא שזה מאוד תלוי, אבל יש הרעה משמעותית מ-X8 ל-4X לעומת מ-16X ל-8X.

אבל צריך לזכור שהיום זה PCIE 3.0 שיש לו פי 2 רוחב פס מ-2.0 (שהוא השתמש בבדיקה) ככה ש-4X של PCIE 3.0 זה כמו 8X של PCIE 2.0 מבחינת רוחב פס.

פורסם

כן אבל בפועל הבדל ביצועים כיום בין כרטיס PCIE 3 שיושב על סלוט 3 או על סלוט 2 הוא אפסי.

פורסם
  • מחבר

בגדול לשל מה קיימת אצלי יציאת X4 על הלוח עם בעצם אני

מאבד כמות FPS משמעותית בקרוספייר?

אגב אני רואה במפרט של הלוח שיציאת הPCIEX4 עובדת כPCIE2

פורסם

לפי הבנצ'מרק שגיל פרסם אתה מאבד מעט, אבל זה בנצ'מרק עם משחקים ישנים ולא בטוח שהתוצאות זהות היום, ייתכן שאיבוד הביצועים יתבטא בעשרות אחוזים. לגבי השורה על PCIE 2 זה לא שהיציאת X4 עובדת כ-PCIE2, היא פשוט יודעת להתאים את עצמה גם לממשק PCIE 2, מה שנקרא Backwards Compatibility. אם תחבר לה כרטיס PCIE 3 היא תרוץ על 3 אבל כל זה לא משנה כי אין היום הבדל ביצועים בין 2 ל-3.

נסה לחפש מבחני ביצועים מודרניים של XFIRE בתצורה של X8-X8 מול X16-X4.

פורסם

שניכם לא הבנתם מה הוא אמר. במבחן הזה הסלוט השני זה PCIE2 X4 , ובלוח הזה יש PCIE3 X4 בסלוט השני , ששווה ערך לPCIE2 X8 ברוחב פס (לפי מה שנאמר פה, אין לי מושג) ככה שזה כאילו מערך של X16+X8 שזה אפילו יותר טוב מהמערך החזק יותר במבחן- X8+X8.

פורסם

אהבתי את זה שאמרת ששנינו לא הבנו ואתה בעצמך טוען שאין לך מושג מה Ymac אמר.

בכל מקרה זה לא רלוונטי, המבחן עם ה-6990 הוא כרטיס שעובד בסלוט יחיד לכן סלוט אחד של X4, גם אם שווה ל-X8 של PCIE2 עדיין צריך להתמודד עם תעבורה של שני צ'יפים. הבנאדם מדבר פה על שני כרטיסים ולא על 6990 על סלוט אחד. זה פשוט אומר ש-6990 יעבוד אותו דבר על X4 ב-PCIE3 בהשוואה לX8 ב-PCIE2.

ואין דבר כזה מערך של X16-X8, או שזה X8-X8 או שזה X16-X4

פורסם
  • מחבר

נשארתי עם HD 7950 בודד.

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים