עבור לתוכן

מחפש ממיר מקלטות וידאו לקובץ דיגיטלי באיכות גבוהה

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי לא מזמן רכיב שיודע להמיר מקלטות וידאו לקובץ במחשב. (זה הרכיב שקניתי: http://www.grandtec.co.il/product.asp?productid=234 )

הבעיה היא שהקובץ שיוצא לי מהממיר הזה הוא באיכות נמוכה יותר מהאיכות שאני רואה כשאני מחבר את הוידאו לטלויזיה.

אני מחפש רכיב טוב יותר שידע להמיר באיכות גבוהה יותר. אולי לא דרך חיבור USB אלא ככרטיס שאחבר ללוח אם...

בקיצור, אשמח אם מישהו יודע על רכיב כזה.

תודה

פורסם

מעקב

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בשביל להעשיר את הידע בפורום כאן, אוסיף שקניתי את הכרטיס עם כניסת ה - PCI. האיכות המתקבלת משני הממירים שיש לי זהים (קצת יותר נוח לעבוד עם הכרטיס אבל אין הבדל משמעותי).

פורסם

אז אתה אומר שבשני המקרים האיכות לא משהו?

פורסם

האיכות תלוייה גם בתוכנה שאתה משתמש בה, ובהגדרות קידוד שהיא משתמשת.

צריך להגדיר בתוכנה איזו איכות אתה רוצה, ככל שהאיכות גבוהה יותר, גודל הקובץ גדול יותר.

האיכות לרוב תיהיה נמוכה יותר ממה שתקבל בחיבור ישיר לטלויזיה, פשוט כי הוידאו עובר המרה לקובץ, ותמיד יש איבוד איכות מסויים בפעולה הזו.

ניתן לצמצם את איבוד האיכות על ידי כרטיס לכידה טוב ותוכנה טובה עם הגדרות נכונות.

אני השתמשתי בעבר בכרטיס PVR150 יחד עם תוכנה שאני חושב נקראת golden videos, האיכות שקיבלתי הייתה מספקת לגמרי, טיפה פחות טוב מהמקור אבל לדעתי ההבדל זניח יחסית.

בנוסף ניתן לבצע עיבוד של התמונה עם פילטרים, אני בדרך כלל נמנע מזה אבל deinterlace לפעמים עוזר בקלטות

פורסם
  • מחבר

בשניהם האיכות דומה, יש ירידת איכות מהמקור אבל זה לא נורא.

בנוגע להגדרות קידודים וכו' - בתוכנה שקיבלתי עם הכרטיס ניסיתי את כל הפורמטים המוצעים. avi, mpeg-2, mp4-h.264, wav, wmv, wma. לכל פורמט ניתן להגדיר את גודל הדגימה ועוד כל מיני פרמטרים. גיליתי שהגדלת גודל הדגימה לא משפרת כלל את איכות הוידאו (אבל הקובץ יכול להגיע לנפח עצום) ואפילו ניסיתי להקליט ללא דחיסה בכלל וגם אז האיכות לא השתפרה (הגעתי לגודל קובץ של חצי ג'יגה לסרטון של כמה דקות!)

בנוגע לפילטרים, לא חשבתי על זה כי אני לא מכיר כ"כ. אם זה ישפר לי את האיכות אז אין ספק שאני אשתמש בזה. השימוש בפילטרים כמו שהצעת מתבצע בזמן קידוד התמונה או ניתן גם לעשות את זה אחרי ההקלטה?

דבר אחרון, באיזה פורמט אתם ממליצים לשמור את הסרטים מהפורמטים שהצגתי כאן ? מה שחשוב לי זה שמירה על האיכות.

פורסם

פילטרים אפשר גם להפעיל בזמן הניגון, בכל אופן כל עניין הפילטרים טיפה מסובך ודורש בדיקה כל פעם לראות שבאמת יש תוצאה טובה... לא הייתי מתעסק עם זה יותר מדי.

תמיד תיהיה ירידת איכות בהקלטה... בכל אופן אני קידדתי בmpeg כי זה תואם DVD, ככה שאפשר לשים בDVD ולא צריך מחשב.

אם נתעלם מזה אז H264 נחשב הפורמט הכי מתקדם היום, אבל תבדוק שהוא באמת נותן לך תוצאות טובות כי זה לא מחייב, לפעמים לפורמטים מסויימים יש יתרון בתחומים מסויימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים