עבור לתוכן

מה דעתכם על המינידיסק הבא ?

Featured Replies

פורסם

ברמוני לרכוש נגן אודיו נייד , ראיתי את הנגנים מבוססי דיסק והם גדולים מדי , לכן אני מחפש משהו נורמלי במחיר של עד 600 ש"ח שאני אוכל להעביר אליו לפחות 5-6 אלבומים באיכות של 192kbps . ראיתי את המינידיסק הנ"ל - sony MZ-NE410 ב435 ש"ח במזומן . שאלתי היא כזאת : האם יש משהו יותר טוב במחיר הזה ? ומה העיקרון של המינידיסק ? כלומר איך הוא עובד ?

תודה

נ.ב - לינק המוצר

http://www.tuki.co.il/details.asp?id=566&lead_id=&look=

פורסם

ממיני דיסק לא תקבל אפילו שני אלבומים ב192 KB/S.

תקרא באתר את המאמר על נגני אודיו ניידים.

פורסם
  • מחבר

and how about the iriver imp-50 ? his pretty good for his price ! i couldnt find something else in his price

, or the panasonic players are better ?

פורסם

הדגם שציינת זול מאוד, ולו רק בגלל שהוא הכי פשוט שיש.

מה זה פשוט אתה שואל? אני רק אסביר מה חסר למינידיסק הזה לעומת אחרים:

חסרון קטן, לחלק הוא משמעותי, לאחרים לא: הדגם הזה מתחבר לUSB, ויכול רק להוריד שירים באמצעות המחשב בעוד שמינידיסקים אחרים יכולים גם להקליט בזמן אמיתי, באנלוגי או בעזרת קאבל אופטי שיוצא באיכות מעולה. אם אתה רוצה להקליט בSP (ראה הסבר בסוף) בדגם הזה לא תוכל שכן SP מוקלט רק בזמן אמיתי. אפשר להעביר SP דרך הUSB אבל זה בעצם באיכות LP2 שהמינידיסק כותב לדיסק בפורמט SP כדי שנגנים ישנים שעדין לא עבדו עם LP יוכלו לנגן את הדיסקים האלה.

הוא לא מטעין סוללות, כך שאו שתחסל סוללות רגילות, או שתשתמש במטען שמטעין סוללות NiMH כמו המטעני GP למיניהם שהם הכי נפוצים בארץ.

הוא בנוי נורא זול, החזקתי אותו ביד - מרגיש קליל וחלש כזה. אבל זאת רק הרגשה אישית. לחבר שלי יש אותו כבר חצי שנה והוא מרוצה, אבל אין לו הרבה דרישות.

אם את רוצה להוציא עד 600 שקל אז מינידיסק לא יתאים - אלא אם תוכל לקנות אחד בארה"ב. שם דגם כמו הN510 (יש אותו באתר תוכי שנתתה גם) עולה בסביבות ה100-130 דולר. זה מינידיסק גם זול, אבל הוא כבר הרבה יותר נורמאלי ואין לך איך לטעות איתו.

האיכות במנידיסקים שיש היום נעה בין 3 אפשרויות:: LP4 שזה 66 KBPS וLP2 שזה 132KBPS וSP שזאת האיכות הכי גבוהה - אמנם לא איכות של דיסק, אבל יש אנשים שאפילו מעדיפים את הצליל הישן והטוב של SP שזה הפורמט היחידי שהיה פעם במינידיסקים שיצאו לפני יותר מעשור. כמובן שהאיכות של SP השתפרה מאז ואפילו יותר טובה היום.

LP4 ממש זוועה לפי דעתי. LP2 סביר ואפילו יותר מסביר. אני מקליט הכל בLP2 כי זאת הפשרה הכי טובה בין איכות למקום.

SP = אורך המינידיסק. 80 או 74 דקות (פעם היה 60 דקות גם)

LP2/LP4 = פי 2 או פי 4 המקום על אותו דיסק.

בקיצר, אני לא מבין בנגנים אחרים - אבל אם אתה קונה בארץ בתקציב כזה, הייתי מוותר על הE410 והולך על פורמט אחר.

נ.ב

באפריל יוצא בעולם (אמור גם פה) הHI-MD שדיברתי עליו בפורום הזה, והוא מכיל עד גיגה על כל דיסק, אבל לא ניראה לי שיהיה משהו שיתאים לתקציב שלך. יכול להיות שבכל זאת תרצה לחכות אם אתה לא ממהר.

פורסם

אני מקווה שאני לא גולש מהנושא, אבל אולי אתה כבר יודע איך סוני תתמכר את הנגנים והמדיה החדשה?

פורסם

אני קצת לא מבין את השאלה.

אם השאלה לאן היא מנסה לקלוע, אז היא מנסה לנגוס בשוק של הIPOD וכל חבריו. היות שזה גם מינידיסק עם כל הפיצ'רים של המינידיסק הישן והטוב, ובנוסף יש לו המון קיבולת ואפשרות להעלות את המוזיקה חזרה למחשב (עד עכשיו זה לא היה אפשרי) ומגוון של איכויות הקלטה.

הנה תמונה של אחד הדגמים באריזה שלו:

http://www.minidisc-canada.com/org/12.jpg

פורסם

מיקי איזה מיני יש לך?

פורסם

היום יש לי N510. אני מת למשהו יותר טוב, אבל זה $$ אז אני מסתפק בזה :)

התחלתי עם Sharp MD-MS722 (יופי של מכשיר, חבל שהוא מת לי בסוף) וSony MZ-R70 שעכשיו אצל אחותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים