עבור לתוכן

עומס על המסילה 12v של הספק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ובמיוחד לשועלי האלקטרוניקה =]

יש לי מחשב HTPC חדש בסלון

Intel Q8200 @ Stock

Stock Cooling

Intel DG43RK

3GB DDR3

Antec VS450

x1950 Pro 512MB

חיברתי אליו מאוורר 120MM במהירות 2000 RPM וזה הרעיש לי מדי אז עשיתי את הטריק של ה - 7v וזה הוריד את המהירות שלו .. אז מה בעצם הבעיה ? משיטותיי באינטרנט קראתי שזה עלול להרוס את הספק .. החבר'ה שכתבו את זה טוענים שהטריק הזה גורם לספק להעמיס על המסילה של ה - 12v ובסופו של דבר ייהרס (במוקדם מהצפוי או במאוחר - עניין של מזל) ומצד שני (ביחס של 40:60 לטובת החבר'ה שנגד) יש הטוענים שהם משתמשים בטריק הזה לא רק למאוורר אחד במערכת אלא לכמה וכבר כמה שנים ושלא נהרס להם כלום .. בנוסף קראתי גם שלא מומלץ לעבור את ה - 12.5v במסילה של ה - 12v אז אם להתבסס על זה, הספק יהיה בסדר .. אבל עדיין אני בכל מקרה לא בטוח ב - 100% ..

צילמתי תמונה מתוכנה (siw - system info for windows) שקוראת את כל הנתונים מהמחשב (everest משום מה לא מזהה ב - 100% את הלוח שלי) ויש לי 12.33v על המסילה של ה - 12v .. העניין הוא שבביוס עצמו אני מקבל 12.024v על המסילה של ה - 12v ..

הנה תמונות שצילמתי (ליחצו על התמונה להגדלה):

siwj.jpg 11359998.jpg

למי להאמין ? לביוס (יותר הגיוני אבל לא ידוע אם כשאתה בביוס המחשב נחשב במאמץ ואם בכלל במאמץ ה - volt עולה) או לתוכנה ? בכל מקרה אני מתכנן להביא מחר (בתקווה) מכשיר שמודד את הדברים האלה (פלוק) אבל עד אז אין לי סבלנות ואני רוצה לקרוא דעות של אנשים אחרים ..

אני מבקש, רק מי שבאמת מבין, האם הספק באמת יכול להיהרס ממאוורר שאני מאמין שלא צורך יותר מ - 1w בגלל הטריק הזה ?

תודה מראש ולילה טוב,

משה

פורסם

להאמין לשתיהם - כשהמחשב נמצא ב BIOS וכשהמחשב נמצא בוינדוס יש עומס שונה על החומרה שלו, היא צורכת עומס שונה מהספק, והמתחים שלו שונים. הגיוני שכשהוא נמצא ב BIOS באמת יש לו מתחים X וכשהוא בתוכנה באמת יש לו מתחים Y

הטריק של ה 7V יכול לגרום לחוסר יציבות אם המאוורר שמחובר ל 7V מעביר יותר זרם ממה שהמחשב כולו לוקח ב 5V - במקרה כזה המאוורר ינסה (ויצליח) "למשוך" את מסילת ה 5V כלפיי מעלה, ובספק טוב אם הגנות זה יגרום לכיבוי של הספק. במציאות זה לא הולך לקרות כי כל המחשב מעמיס לפחות כמה A על המסילה הזות, והמאוורר מעביר הרבה פחות מ 1A. המתח במסילה אמור להיות 4.75-5.25V - אם המתח נמצא בתחום הזה הוא תקין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים