עבור לתוכן

צריך לבחור נתב טוב ל-EYE-FI

Featured Replies

פורסם

זה לא פשוט כמו שזה נשמע. לפני שאני 'בוחר' נתב אני צריך להחליט אם אני בכלל רוצה את הדבר הזה.

אם אינכם יודעים מהו EYE-FI ולא התנסתם בדבר הזה אתם יכולים להפסיק לקרוא. אני צריך חוות דעת של אנשים שעבדו עם זה או לפחות של כאלה שמבינים בצורה מעמיקה איך הכרטיס עצמו והכל מסביב לו מתפקד. כיוון שאני כותב בפורום הכי טוב בישראל אין לי שום צל של ספק שאני אזכה לקבל תשובות מאנשים מקצועיים.

אני מצלם בסטודיו עם מצלמת ניקון D800. הרבה פעמים אני צריך לקבל משוב איכותי בזמן אמת. רבים מצלמים במה שנקרא TETHERED עם לפטופ או אייפד צמוד. זה לא בשבילי, כיוון שלמצלמה כבר מחוברים מספיק כבלים ואני בדיוק מנסה עכשיו להפטר מהם. חוץ מזה הייתי רוצה לחסוך לעצמי את הפעולה הזאת של לחבר את המצלמה למחשב בסוף כל צילום או להוציא את כרטיס הזכרון, להכניס אותו לקורא, להעביר את הקבצים רק כדי לבדוק שהכל תקין ולהמשיך לצלם.

לקורא הכרטיסים שלי לא מזמן קרתה "תאונה" ואני עומד בפני ההחלטה האם לקנות לי אחד חדש או ללכת על הפתרון האל-חוטי. אני מעוניין אך ורק בגרסה של ה-16GB מפני שהדגם הזה אמור להיות הכי מהיר. יש לגביו כל-כך הרבה מידע סותר ברשת - אפשר להשתגע. חלק מהאנשים פשוט מתים עליו והרבה מקללים את היום בו הם קנו אותו. יש המון סרטונים ב-יוטיוב אך אלה מצולמים ע"י כל מני פלצנים שהם לא בדיוק צלמים ובטח שלא אנשי מחשבים. הרוב המכריע מציג כיצד הם מעבירים תמונות JPEG ל-לפטופ, אייפד או אייפון, כדי להעלות אותן לפייסבוק, דבר שממש לא מעניין אותי.

אני מצלם ב-RAW, לעולם לא ב-JPEG. בחרתי בתת-פורמט המכווץ (LOSSLESS) אז ככה שהקבצים הם באזור ה-50 מגה. יצרן ה-EYE-FI מתחייב למהירות קריאה/כתיבה לא פחות מ-10 מגה לשנייה. אם זהו צוואר הבקבוק אז המצב פשוט מעולה! זה אומר שאני יכול להעביר תמונה כל 10 שניות במקרה הכי גרועה. עד שהקובץ נכתב על גבי הכרטיס זה 5 שניות ועד שהוא משודר למחשב זה עוד 5. אני יכול לחיות טוב עם מהירויות כאלה.. מה שנראה בשטח הוא שונה לחלוטין. אני ראיתי סרטונים שלאנשים לוקח 5 דקות (!) להעביר JPEG אחד מסכן. ראיתי גם מישהו מעביר קובץ RAW ממצלמה כמו שלי ללפטופ שלו בתוך 40 שניות. דבר אחד משותף לכל הסרטונים: אף אחד לא העביר את הקבצים למחשב נייח מושקע. לכו תדעו איך ה-WI-FI שלהם עובד, אילו כוננים דפוקים יש להם, עד כמה המחשב שלהם עמוס, ובאיזו צורה מפגרת הוא בכלל מוגדר. כמו שאמרתי... רק פלצנים שרק יודעים לבכות מרוב שהם סתומים.

חוץ מתקשורת מחשבים אני די שולט בכל ההיבטים של מה שאני מבקש לעשות. הכרטיס מוגדר כ- CLASS 10 שזה אמור להגיד משהו לגבי מהירות העברת הנתונים. יותר מזה היצרן לא מגלה דבר לגבי מהירות השידור. אני יודע מה אני מצלם וכיצד אני עובד. אני בהחלט יכול לחיות עם מהירויות של 10 או אפילו 15 שניות לתמונה, אך אני לא מוכן להתחיל לחכות 3 דקות עד שזה בכלל מתחיל להעביר.

אני רוצה לבטל כל מגע פיסי בין המצלמה (או כרטיס הזיכרון) למחשב. כדי להגיע לזה אני אצטרך להעביר את קבצי המקור שהם בפורמט RAW וסדר גודל של 50 מגה לתמונה. אם אני רואה שזה לא ממש מצליח, ישנה תוכנית ב' שמבחינתי היא לא רעה בכלל. המצלמה שברשותי הרי מותאמת ל-EYE-FI. יש לה כל מני הגדרות פנימיות שמיוחסות רק לדבר הזה. למעשה, גיליתי על עצם קיום הטכנולוגיה ממדריך למשתמש של המצלמה. אם אני אראה שקצב העברת קבצי ה-RAW הוא מגעיל, אני יכול לבחור לשמור על גבי כרטיס ה-CF את ה-RAW ולכתוב 'העתקים' בפורמט ה-JPEG (שהם בסדר גודל של כמה מגה) על גבי כרטיס ה-SD*. כרטיס ה-EYE-FI יעביר רק את ה-JPEGים הקטנים וייספק לי משוב מהיר. כמובן שאני צריך מהירויות טובות ולא להתחיל להמתין כל פעם עד שהעניינים מתחילים לזוז.

*למצלמת ניקון D800 ישנם שני סלוטים של כרטיסים. אחד הוא CompactFlash, השני - SD

עכשיו שכבר הבנתם מה אני מנסה לעשות (אני מקווה) - איך אני עושה את זה? המחשב שלי נייח, אין לו WI-FI ואין לי נתב אל-חוטי. (עדכנתי את מפרט המחשב בפרופיל שלי). יש לי יציאות USB2 ו-3 - פנויות וכרטיס רשת PCI שיכול לעבוד במהירות של ג'יגהביט. הכרטיס די חדש, הוא מוגדר ופעיל לחלוטין, אך נשאר ללא שימוש. לאינטרנט אני מחובר דרך מודם DSL שמחובר למתאם רשת ONBOARD. בלוח אם שלי ישנו גם בלוטות' מובנה (לא בשימוש) אבל אני די בטוח שאני לא אצטרך אותו. אז כפי שאתם רואים - יש לי את כל הנתונים להציב נקודת WI-FI מהירה ואיכותית. עכשיו הטווחים... המחשב שהוא תחנת עבודה שבה אני מבצע את כל העריכות נמצא בסטודיו עצמו. המרחק מהמחשב למצלמה לא יעבור את ה-12 מטר, שום קירות באמצע. אם צריך אני אוכל להציב את האנטנה במרחק קרוב יותר למצלמה ואף מעל הסט. אני צריך נתב טוב אבל מן-הסתם, אני לא רוצה לזרוק כסף על פונקציות שאני לא צריך אותן. ופה אני מדגיש: הנתב יהיה בשימוש בלעדי ע"י כרטיס ה-EYE-FI. תחשבו "כביש 6, בלי אוטו אחד בדרך", זה מה אני רוצה ליצור.

אם לא נראה לכם כל הסיפור הזה אני פשוט ארד מהעניין ואתקדם הלאה אבל אני צריך לקבל החלטה.

ראיתי בחנות"WI-FI" שהוא למעשה אנטנה קטנה שמתחברת הישר ל-USB. המחיר היה באזור ה-70 שקל. נראה לי שאני צריך משהו הרבה יותר מקצועי. אז מה קונים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים