עבור לתוכן

בעיה בחיבוריות WIFI, מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי מחשב HP/Compaq nx7000, אני מצליח להתחבר לרשת אינטרנט אל חוטית ולגלוש ללא בעיה.

הבעיה מתחילה ברגע שאני מתחיל לקרוא קומיקס באינטרנט או צופה בסרטונים ביוטיוב, בהתחלה לכאורה הכל עובד תקין, אך לאחר זמן מה מתחילים ניתוקים בתדירות הולכת וגוברת (הבעיה אינה ברשת, גם הטלפון שלי על אותה הרשת, כמו גם מחשב אחר ושם אין את הניתוקים הללו) עד שבשלב מסוים הוא מתנתק ומסרב להתחבר שוב ואז צריך לכבות ולהדליק את הוויפי או לאתחל את המחשב.

אינני יודע אם הביה היא חומרתית או תוכנתית, כאשר התקנתי ווינדוס הוא זיהה את הרכיב אוטומטית כך שלא הייתי צריך להתעסק איתו.

בדיוייס מנג'ר כתוב כי מדובר ב- "Intel® PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter"

יש טעם לבדוק אם יש דריבר אחר? הבעיה היא חומרתית?

תודה רבה מראש על כל עזרה ו/או הכוונה.

פורסם

1.תנסה לחבר את הכבל פיזית ולראות אם הבעיה נפתרת (כיוון שיעשה שימוש בדרייבר של הLAN ולא של הWireless)

2.נסה לחבר כרטיס רשת USB ולבטל את זה שנמצא במחשב שלך ובדוק שוב אם הבעיה מופיעה.

פורסם
  • מחבר

אין ברשותי כרטיס רשת usb, אז אני לא באמת יכול לבדוק את זה.

לגבי הבדיקה השניה, חיברתי את הכבל ישירות ואכן, הבעיה נעלמה - אבל אני לא יודע מה להסיק מזה, למיטב הבנתי לחיבור הקווי אחראי שבב כלשהו של ריאלטק (אבדוק בדיוק איזה מחר, אני לא ליד המחשב עכשיו)

פורסם

יש סיכוי שהכרטיס האלחוטי הישן בתהליכי גסיסה. הוא איכשהו עובד, אבל ברגע שמתחיל שימוש רציני ויש תעבורת רשת רבה דרכו, הוא מתחמם ומפסיק לעבוד.

בכל מקרה מדובר בכרטיס 802.11B ישן ואיטי, ומומלץ להחליפו לפחות למשהו בתקן G. יש לך שלוש אופציות: להחליף את הכרטיס הפנימי (צריך לפתוח חלקית את המחשב) לקנות כרטיס USB חיצוני או לקנות כרטיס Cardbus חיצוני. תחליט מה אתה מעדיף ומשם נתקדם.

פורסם

יש לי ממש DejaVue - עבדתי על מחשב כזה לפני 8 (!!!) שנים וגם אז הוא לא היה חדש

אחד המחשבים הכי אמינים שעבדתי עליהם - אבל בכ"ז מדובר בפלא אלקטרוני שהחזיק כל כך הרבה שנים

פורסם

יש לי Compaq Evo N610c (עוד יותר ישן), בן 11+, ששרד שלוש החלפות דיסק קשיח והחלפת מאוורר, ומעבר לסוללה מתה עדיין עובד ללא דופי.

אלה היו מחשבים עסקיים שנועדו לשרוד זמן רב. מעניין לראות איך יהיו העסקיים של היום בעוד 10 שנים. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים