עבור לתוכן

כרטיס מסך מתחמם - חשד לבעיה במארז

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי כרטיס מסך 7870 ב-CROSSFIRE, גרסת GHZ EDITION, בערך כ-3 חודשים.

יש לי בעיה שהכרטיס העיקרי מגיע ל-80-83 מעלות במשחק (הכרטיס המשני מגיע ל-65 מעלות).

זה קרה לי במשחק CRYSIS 3, עכשיו הוא כבד, אבל זה קרה לי גם במשחק COD BO II שהרבה פחות כבד

וגם במשחק "אסטרטגיה" בשם TROPICO 4.

כלומר לדעתי הבעיה לא בכרטיס מסך אלא אולי בחום שנשאר במארז ובעצם גורם לכרטיס להתחמם.

גם כשעשיתי שהמאוורר של הכרטיס יהיה על 75% קבוע זה עדיין לא עזר - ברגיל הוא לא עובר את ה65% במהירות המאוורר.

לפני כ-3 חודשים פתחתי דיון על כך שהמעבד שלי מתחמם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=550407

יש שם את המפרט שלי וכן תמונה של המארז כך שניתן לראות כיצד ה-7870CF מורכבים ואת כל החלקים.

גם ניסיתי לשים מאוורר מול ה-7870CF וזה עדיין לא עושה כלום, נראה לי פשוט האוויר החם לא יוצא מהמארז, לא ברור למה.

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

טמפרטורה 80/83 זה בסדר בזמן מאמץ . רק בזמן משחק תגדיר את המאוורר ל75 אחוז .

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי עוד אנשים עם 7870 כמו שלי שיש להם טמפ' כלשהי, ניסיתי לחפש אם אצלי זו סטייה רצינית מהממוצע או לא.

דווקא אמור להיות לו אחלה קירור במיוחד כשזה בא כך מהיצרן ולכן ציפיתי שתהיה טמפ' הרבה יותר נמוכה.

אבל לא משנה איזה משחק, הוא מגיע לאותה הטמפ', בין אם המשחק כבד או לא שזה די מוזר.

בין אם אני מגדיר את המאוורר על 75% קבוע או על אוטומט (שלא עובר את ה65%), הטמפ' נשארות זהות.

לכן החשד שלי שהחום נשאר במאוורר ושום הגברת חוזק המאוורר תעזור כי זה רק יעיף שוב אוויר חם על הכרטיס.

תודה.

פורסם

כרטיס חסום(העליון) מתחמם יותר, במה יש עוד לחשוד פה?

83 זה בסדר, לא צריך להלחץ.

פורסם
  • מחבר

אני לא נלחץ, אבל ראיתי טבלאות של מאמץ וכו' של כרטיסים שונים במשחקים שונים,

ו-7870CF לא עבר את ה70-72 מעלות במאמץ, במשחק היה אפילו קצת פחות.

עוד לא עשיתי איזה OC נוסף לכרטיס, הוא עם התדרים שבא מהיצרן (1100/1200).

עכשיו גם לא קיץ אז עדיף לדאוג כבר מעכשיו לטמפ' כמה שיותר נמוכה.

אנסה לפרק את הכרטיס השני, לבטל CF ולהפעיל משחק, אפילו TROPICO שלא כבד,

ולראות אם הטמפ' נשארות זהות או שזה בגלל הCF שהם מאוד צמודים.

פורסם

אכן תבדוק את הכרטיס לבדו. הייתי גם מחליף בניהם כדי לראות..אם גם הכרטיס השני יקבל אותן מעלות במצב CF .

מה הכוונה זהה? ככל שהמאוורר זז חזק יותר. .. בכל מצב (מנוחה/מאמץ) הטמפרטורה צריכה להיות שונה ..

פורסם
  • מחבר

כן, גם נכון, אחליף ביניהם ונראה את המצב.

זה הקטע, שהטמפ' עדיין הגיע ל83 בלי קשר אם המאוורר על 75% קבוע או עד 65% (אוטומטי).

למשל גם בלי לשחק שמתי על 75% במקום על 28% בערך באוטומט, הטמפ' נשארו ממש כמעט אותו דבר

אולי 2 מעלות פחות, לא משהו משמעותי בכלל. והמאוורר באמת רץ על 75% כשקבעתי, שמעו אותו ממש חזק.

במנוחה הכרטיס (הראשי) בערך ב47 מעלות בממוצע.

אבל באמת עדיף שקודם אבדוק לבד ואז אחליף ונראה את המצב.

פורסם

65 או 75 אחוז זה לא הבדל גדול, בכל מקרה הטמפ' סבירות בהחלט במיוחד שזה כרטיס חסום.

וגם הבדיקה לבד מיותרת שכן זה די ברור, אבל אם אז תהיה בראש שקט אז לך על זה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן, העיקר לבדוק כדי שיהיה באמת ראש שקט :)

חוץ מזה, הכרטיסים מעולים. קנייה מעולה.

חבל באמת שהכרטיס הראשי חייב להיות עליון

אם הוא היה התחתון זה היה יכול לפתור אולי קצת את הבעיה

פורסם

אני לא מבין גדול בזה... אך אין לוחות אם שהחיבור רחוק? וגם מדוע לא עושים זאת לרוב?

תמיד בתמונות של CF אני רואה חיבור צמוד.

פורסם

בלוחות של אסוס, יש מרחק של סלוט כדי לאפשר SLI או CF של כרטיסי הטריפל סלוט המפלצתיים שלהם (DCII)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים