עבור לתוכן

שאלה על רעש מאווררים

Featured Replies

פורסם

האם המאווררים חייבים לפעול כשהמחשב עובד או שזה בסה"כ נועד למנוע התחממות שנובעת מהפעלת רכיבים רבים והעמסת המחשב? כי אני ממש משתגע מהרעש (הן של המעבד והן של הספק) ורוצה לדעת מה אפשר לעשות. השימוש שלי במחשב הוא בסה"כ לאינטרנט וסרטים ואני לא מעמיס עליו.

האם אפשר לבטל אחד מהם?

האם עדיף לקנות כבל ארוך בין המסך למחשב ולשים את המחשב רחוק מאוד מסביבת העבודה וכך להימנע מהרעש?

אנא עזרו לי

פורסם

אתה לא חושב ש"קצת" פירוט יעזור? מה,איך, כמה, ואיפה....

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזה קשור ספציפית למה שיש לי אלא באופן כללי. אבל אם אתה מתעקש אז יש לי מאוור מעבד שמגיע עם המעבד (מארז BOX), והספק הוא ג'נרי (ezcool 450w). במקום לשדרג אותם (וגם זה לא בטוח יחזיק מעמד) לא עדיף לשים את המחשב עצמו במקום מרוחק וכך לפתור את הבעיה?

פורסם

מי שרעש מפריע לו - משקיע במחשב עם מאווררים שקטים.

מי שרעש ממש מפריע לו - משקיע במחשב שאפשר להריץ עם קירור פאסיבי לגמרי (מוגבל בכוח) או בקירור מים.

השאלה שלך היא בערך כמו לשאול "אני מדבר בטלפון ליד השירותים הציבוריים ומסריח פה. נראה לכם שעדיף שאתרחק קצת מהשירותים ואז יסריח פחות?"

התשובה היא - כן, אם יש באפשרותך להתרחק מהשירותים בלי לוותר על משהו חיוני - זה יסריח פחות.

פורסם

או שאפשר לנקות את השירותים.

יש לך ספק ג'נרי (ובטח גם מארז). רעש זה דבר צפוי. להחליף ספק ומאווררים אפשר ורצוי, השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע כסף.

פורסם

בספק ג'נרי יש מאוורר ג'נרי מה שזה אומר, שהציר שעליו יושבות הכנפיים של המאוורר יושב בתוך חור (צילינדר) של גוף המאוורר, עם חלוף זמן לא רב הצילינדר שעשוי מפלסטיק נשחק וגורם לוויברציות של הציר ומישם נובע הרעש, שימון הציר פותר את הבעייה אולם לזמן קצר בלבד.

מאווררים איכותיים שבדרך כלל באים עם רכיבים איכותיים הציר יושב בתוך מיסב, ולכן אורך חיים רב יותר וגם שקט יותר.

ולשאלתך, האם המאווררים חייבים לפעול כשהמחשב עובד ? פשוט מיותרת כי בעצמך נתת את התשובה.

ולשאלתך השלישית, פשוט יהיה יותר זול ויותר נוח להחליף את המאווררים הרועשים, מאשר אינצטלצייה של כבלים מחדר אחד למשנהו.

ולדעתי זה לא כבל אחד, תשתמש בעכבר ומקלדת אלחוטיים טווח הקליטה הוא דיי מוגבל.

פורסם
  • מחבר

^^ אבל על זה אני מדבר. אני טוען שהחלפת המאווררים תהיה יקרה משמעותית מקניית כבל אחד ויחיד שמחבר בין המסך למחשב.

אבל אני רוצה לשאול שוב לגבי הנחיצות של המאווררים. אם המחשב יהיה דלוק ולא יעשו בו שום שימוש והמאווררים לא יפעלו, מה יקרה במקרה כזה?

פורסם

המחשב יתחמם, יגרם נזק לרכיבים ובכלל, המחשב יכבה את עצמו די מהר.

פורסם
  • מחבר

אז למה זה לא קורה במצב 'שינה'? הרי המחשב כן עובד אבל המאווררים דוממים ::)

פורסם

במצב שינה המחשב לא עובד. רק הזכרון עדיין מקבל מתח, והוא לא צריך מאוורר.

פורסם

רק לפרוטוקול, פעם הרכבתי כמה מחשבים (מותג, לנובו אם אני לא טועה) והייתי צריך "להכשיר אותם לעבודה" הם היו מאובקים ויחסית ישנים.

לאחד מהם המאוורר של גוף הקירור לא עבד, וזה לא היה הBOX של אינטל, למחשבי מותג יש קירורים די יעילים. המחשב כבה אחרי POST, אפילו וינדוס לא היה עליו! ובהתחלה לא הבנתי למה המחשב כבה, נגעתי בגוף הקירור (טעות!!) וקיבלתי וואחד כוויה. זה אמור להמחיש כמה רכיבים אלקטרוניים זה דבר חם, לא רק במאמץ.

גם לי יש "מחשב שאריות" בבית, עם חומרה גנרית ופחות גנרית. לצערי, החלקים הגנריים הם המארז והספק (לשעבר, ז"ל EZCOOL 450W) והמארז פשוט נורא, ההברזות הרוסות, מגש לוח האם רופף ויש בקושי זרימת אוויר במארז, מת לי המאוורר הקדמי (היחיד שהכניס אוויר) המחשב כבה אחרי שעה.

בכל מקרה, ברשימת הדברים ש"צריך לקנות" שמתי מארז. כי מארז טוב (לא חייבים להגזים) מגיע עם מאווררים סבירים ויהיה שמיים וארץ מול חומרה גנרית.

המחשב שלי, הוא מחשב לפריקים של שקט (מאוורר ספק לא נדלק עד 25%, מארז דיפיין R4 והשלב הבא זה איזה מאוורר נוקטואה לקירור :smile1: )

פורסם
  • מחבר

למה להסתבך יותר מדי? למה לא לנסות להרחיק את המחשב מהשולחן? זה יותר זול וגם נשמע יותר הגיוני (יש לי הרבה מקום בחדר).

פורסם

אם אתה כל כך בטוח בעצמך, למה שאלת בכלל?

סיבות שאני יכול לחשוב למה לא:

1. כי זה לא רק כבל של מסך. אפילו אם יש לך מקלדת/עכבר אלחוטיים, ואתה לא משתמש באוזניות וכיוצ"ב, תמיד יכולות להיות לך סיבות אחרות להצטרך להתקרב למחשב - למשל כדי להכניס DOK וכדומה. לדעתי זה לא נוח להיות רחוק מהמחשב (תלוי שימוש כמובן, ובכל זאת).

2. כי הרעש יפריע לא רק כשאתה מול המחשב. גם אם תשים אותו בחדר/אזור אחר בבית, אז כשתצטרך להיות באותו חדר/אזור הרעש יפריע לך (בהנחה שיש לו שימוש מלבד "חדר שבו המחשב נמצא כדי שלא יפריע").

3. כי אם הרעש הוא ברמה שמתקרבת להיות בלתי נסבלת, זה אומר שהמחשב צריך עזרה. לשים אותו רחוק דומה ללקיחת אקמול כשכואב לך במקום ללכת לרופא. מה יקרה אם המאוורר המסכן ימות סוף סוף? אתה עלול לא לדעת מזה עד שייגרם נזק למחשב.

פורסם
  • מחבר

בסדר הבנתי את עמדתכם.

ידוע לכם אם בכלל מוכרים כבלים ארוכים שמחברים בין המסך למחשב? ואם כן - איפה קונים אותם? אני אצטרך משהו כמו 3-5 מטר

פורסם

כבל ארוך שמחבר בין המסך למחשב..

לפעמים בורות של אנשים כואבת לי בעיניים ><"

איך המסך שלך מתחבר למחשב?

אז כזה כבל רק ארוך יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים