עבור לתוכן

עזרה בקניית כ.מסך חדש- מהו ה SWEET SPOT כרגע בסדרת NVIDIA?!

Featured Replies

פורסם

זה ממש אבל ממש לא ככה, אני עובד עם SSD כבר שנה וחצי.

יש שיפור במהירות של פתיחת תוכנות זמן עליה של מערכת הפעלה, וקצת שיפור בכתיבה וקריאה של קבצים.

אבל... לא כל הנוצץ זהב! עדיין יש חישובים ורינדורים שנופלים יותר על מעבד וזיכרון RAM.

אגב, דיסק SSD פחות אמין. אני בכלל משתדל לא להשאיר קובצי עבודה על SSD יותר משעה.

לדעתי RAM עדיין הוא המשאב החשוב ביותר למחשב.

קצת שיפור? ניסית לחלץ קובץ 10GB על כונן רגיל ואז על SSD? הבדל עצום. זמני טעינה של תוכנות משתפרים בטירוף וגם זמן עלייה של מערכת הפעלה. נכון שלא הכל תלוי ב SSD אבל אם הוא מייצא פרוייקט מוגמר מ SSD ל SSD אחר הוא יעשה את משמעותית הרבה יותר מהר מאשר ייצוא לקשיח רגיל. לא כל הרינדורים תלויים בכונן אבל הגישה של התוכנה לכונן תשחרר לו את צוואר הבקבוק שהיה אם תשווה לקשיח רגיל.

• תגובות 49
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הלוואי 1080P. אני משחק על 1680*1050, שזאת הרזולוציה של המסך 22" שלי.

הכל על אולטרה פרט לshadows, וSMAA X2 אם אני זוכר טוב, שעושה את העבודה די והותר בלהחליק את כל ה"מדרגות".

אצלי

אה סבבה כבר חשבתי שמשהו לא בסדר אצלי :)

פורסם
  • מחבר

זה ממש אבל ממש לא ככה, אני עובד עם SSD כבר שנה וחצי.

יש שיפור במהירות של פתיחת תוכנות זמן עליה של מערכת הפעלה, וקצת שיפור בכתיבה וקריאה של קבצים.

אבל... לא כל הנוצץ זהב! עדיין יש חישובים ורינדורים שנופלים יותר על מעבד וזיכרון RAM.

אגב, דיסק SSD פחות אמין. אני בכלל משתדל לא להשאיר קובצי עבודה על SSD יותר משעה.

לדעתי RAM עדיין הוא המשאב החשוב ביותר למחשב.

מעניין אם אתה לא חווה "וואו" עם ה SSD שלך, עקב הטכנולוגיה הישנה יותר שלו? [לפני שנה וחצי..אולי מדובר בקונטרולרים ישנים יותר?] אבל אני מניח שזו שטות.. SSD זה SSD. גם אם מדובר בכמה שניות הבדל בין דגם חדש לישן...

ואם אתה אומר שהוא לא עושה קסמים חוץ מלפתוח תוכנות במהירות..אז חבל...

לי חשוב שמהלך העבודה יהיה מהיר יותר. שכשאני לוחץ spacebar ועושה PREVIEW בתוך PREMIERE או AFTER אז שדברים ירונדרו מהר יותר בזמן אמת. לכך, אני אכן זקוק ל RAM [יש רק 12 כרגע] + ולעזרה מכרטיס המסך [למרות ש CUDA רק תומך באפקטים ספציפים שאותם הוא מרנדר מהר..הוא לא יריץ הכל מהר]....

>>> ולכן, מה שמרגיש מבלבל קצת, זה אם יש לך תקציב רק ל SSD אחד- אז האם כדאי לשים אותו ככונן האחראי על מערכת ההפעלה? או האם כדאי לצוות אותו כ"כונן העבודה"?

כלומר, כל פעם שיש פרוייקט- לשים את חומרי הגלם עליו כ"משטח עבודה", כאשר פרמייר ואפטר עובדים על כונן HDD רגיל.

מה ייתן לי יותר ביצועים בעבודה ב"זמן אמת"? [שוב, לא קריטי לי שלוקח 20 שניות להעלות ת'תוכנה עצמה לעומת 3 שניות ב SSD]...

פורסם

_________________________________________________ ________________

>>> ולכן, מה שמרגיש מבלבל קצת, זה אם יש לך תקציב רק ל SSD אחד- אז האם כדאי לשים אותו ככונן האחראי על מערכת ההפעלה? או האם כדאי לצוות אותו כ"כונן העבודה"?

כלומר, כל פעם שיש פרוייקט- לשים את חומרי הגלם עליו כ"משטח עבודה", כאשר פרמייר ואפטר עובדים על כונן HDD רגיל.

מה ייתן לי יותר ביצועים בעבודה ב"זמן אמת"? [שוב, לא קריטי לי שלוקח 20 שניות להעלות ת'תוכנה עצמה לעומת 3 שניות ב SSD]...

דבר ראשון, על מנת להפוך SSD scatch disk למטרה זו, יש צורך בשטח זיכרון גדול! 256GB זה גבולי.

האם שווה לך להשקיע עלות כזאת...?

1. דיסק מערכת: 128GB SSD

2. דיסק scatch disk 256GB SSD לפחות.

3. דיסק מכאני לקוחות 2TB

4. דיסק גיבוי 2TB

ולאן תחבר את כל הדיסקים לאותו ICH ? :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, על מנת להפוך SSD scatch disk למטרה זו, יש צורך בשטח זיכרון גדול! 256GB זה גבולי.

האם שווה לך להשקיע עלות כזאת...?

1. דיסק מערכת: 128GB SSD

2. דיסק scatch disk 256GB SSD לפחות.

3. דיסק מכאני לקוחות 2TB

4. דיסק גיבוי 2TB

ולאן תחבר את כל הדיסקים לאותו ICH ? :kopfpatsch:

אחי, אין לי מושג..באמת. בגלל זה אני שואל פה בפורום.

תאמין לי, לא יודע גם מה זה ICH.

אני לא משוכנע ש SCRATCH DISK יהיה האופציה הטובה לשימוש ע"י ה SSD [שתתרום למהירות].

בתכלס, כשמייבאים קבצי וידאו ל PREMIERE, אז התוכנה מתחילה לכתוב ל SCRATCH DISK, וזה תהליך שיכול לקחת זמן [היא עושה קונברטינג לקבצי הוידאו]...אבל זה תהליך שקורה פעם אחת וזהו. SSD יעזור בהחלט כאן...אבל רק לתהליך הזה, לדעתי.

לכן, עדיין לא מובן אם מיקום חומרי הגלם עצמם על גבי ה SSD, כמשטח עבודה- יהוו את ה BOOST הכי טוב למהירות וחלקלקות העבודה.

מבחינת סדר העדיפויות, מהחשוב ביותר לפחות חשוב, מבחינת שימוש\ייעוד ה SSD הוא:

1. SSD כמערכת הפעלה

2. SSD כ"משטח עבודה" עליו נמצאים חומרי הגלם

3. SSD כ-SCRATCH DISK

אבל זה סתם הימור שלי... :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים