עבור לתוכן

עזרה בקניית כ.מסך חדש- מהו ה SWEET SPOT כרגע בסדרת NVIDIA?!

Featured Replies

פורסם

SSD לא יתן לך יותר FPS אך בהחלט יקצר זמני טעינה ויגרום למחשב להיות "זורם" יותר.

• תגובות 49
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קנה מtms ולמה שלא תעשה oc לבד?

אז הכרטיס שלך יהיה חם יותר בכמה מעלות, מה זה באמת משנה?

אני אחזור ואומר שוב: אני לא אעשה OC לאף כרטיס מסך ולאף מעבד כשאין לי מושג וחצי בנושא. אני מעדיף ציוד שעובד לאט יותר מאשר ציוד שאני עלול לגרום לקלקולו בגלל חוסר ידע\נסיון בנושא.

אמנם יש מצב שזה קלי קלות ללמוד לעשות OC ל- i7, אבל אין לי זמן. אני כל היום בעבודה. חוזר ב-9 בערב, ואני מעדיף לשלם למישהו [קשה עד בלתי אפשרי למצוא מישהו כזה], מאשר להתחיל ללמוד הכל בעצמי, להשקיע שעות בקריאה ובכתיבת ת'רדים, בשביל משהו שהוא כ"כ חד פעמי.

עשית OC מוצלח? זהו, נגמר! לא צריך להתעסק עם זה יותר. אז ללמוד ולחקור את זה-לא משתלם לי כרגע. מבין, אחי? :xyxthumbs:

פורסם

OC לכרטיס מסך זה קלי קלות.

אין שום צורך במאמץ או בלמידה מרובים..

OC שמגיע מהמפעל הוא בדרך כלל לא משמעותי מאוד..

פורסם

ה oc ל gtx 660 הוא כל כך חסר משמעות בגלל ההגנות של NVidia שאין טעם לגעת בזה.

פורסם
  • מחבר

אז עכשיו אתם ממליצים בכלל לרדת צעד "למטה" ולקחת את ה 660 הרגיל? לא יודע אם בכלל יש כזה של Gigabyte..

ראיתי שיש שיפור של איזה 200GHZ במהירות השעון בגרסת ה OC...אם אינני טועה. לדעתכם זה זניח, אני מבין...

======================================================

ו..GIL28:

SSD לא יתן לך יותר FPS אך בהחלט יקצר זמני טעינה ויגרום למחשב להיות "זורם" יותר."

זוהי בדיוק התעלומה מבחינתי, לגבי SSD.

האם הם רק תורמים במהירות העלאת תוכנות? [כי זה משהו חד פעמי, ואין לי בעיה לחכות 20 שניות במקום 5 שניות עד שפוטושופ נפתח].

אבל האם הם איכשהו תורמים ב"תהליך" של העבודה עם מחשב?

עם משחקים=לא. זה אני מבין. אבל בעריכת וידאו? ברנדור וכו'? [למרות שאני מתכוון לשים רק ת'מערכת הפעלה+התוכנות על ה SSD ולא את חומרי הגלם..כי אין מקום].

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה, אבל סך הכל אמרתי שהכרטיס הישן לא הצליח להריץ את קריסיס 3 [בגלל בעיית הDX11] ואת BF3 על הגדרות מקסימליות. ההגדרות המקסימליות מיוחסות רק לBF3, מן הסתם שלא לקרייסיס.

כעת עם הGTX660, אני משחק על המקס בשני המשחקים האלה, כמובן פרט לדברים מוגזמים ומיותרים כמו MSAA X16, כשX2 זה די והותר לפחות לעיניים שלי.

קריסיס יושב באזור ה40-60 FPS הייתי אומר. בסצינות עמוסות כנראה צונח ל30 לפעמים אבל עדיין רץ חלק מאוד.

BF3 לא יורד בכלל מה50-60, בשרתים עמוסים של 64 איש. לא הייתי קורא לזה "הרבה אבל הרבה יותר כבד". אל תהיה קטנוני..

אני יודע שזה קצת אוף-טופיק, אבל אין מצב שקרייסיס 3 עובד לך חלק ב 1920x1080 על כל ההגדרות המקסימליות ב-60FPS רוב הזמן.

אני על Very High עם GTX680 מקבל 60 רוב הזמן ויורד לאיזור ה-40 בקטעים קשים, עם 1xSMAA (לא MSAA, זה שונה).

פורסם

אז עכשיו אתם ממליצים בכלל לרדת צעד "למטה" ולקחת את ה 660 הרגיל? לא יודע אם בכלל יש כזה של Gigabyte..

ראיתי שיש שיפור של איזה 200GHZ במהירות השעון בגרסת ה OC...אם אינני טועה. לדעתכם זה זניח, אני מבין...

======================================================

ו..GIL28:

SSD לא יתן לך יותר FPS אך בהחלט יקצר זמני טעינה ויגרום למחשב להיות "זורם" יותר."

זוהי בדיוק התעלומה מבחינתי, לגבי SSD.

האם הם רק תורמים במהירות העלאת תוכנות? [כי זה משהו חד פעמי, ואין לי בעיה לחכות 20 שניות במקום 5 שניות עד שפוטושופ נפתח].

אבל האם הם איכשהו תורמים ב"תהליך" של העבודה עם מחשב?

עם משחקים=לא. זה אני מבין. אבל בעריכת וידאו? ברנדור וכו'? [למרות שאני מתכוון לשים רק ת'מערכת הפעלה+התוכנות על ה SSD ולא את חומרי הגלם..כי אין מקום].

SSD קיימים בשוק כבר המון זמן ונחשבים די אמינים. המחירים שלהם יותר שפויים היום, בערך 600-700 ש"ח לכונן 128GB באיכות גבוהה ע"ע סמסונג 830 או Corsair Neutron GTX. מדובר בכוננים שבתחילת הדרך עלו 2000 ש"ח ומעלה בנפחים של 128GB.

הם תורמים מאוד לעליית מערכת הפעלה, זמני טעינה של תוכנות, קידוד וידאו, דחיסה וחילוץ של קבצים גדולים. בעבודת עריכה ורינדור, הבדל שמיים וארץ, לכן מומלץ מאוד.

פורסם

אני לא ממליץ לך לא לקחת את גרסת ה oc , אלא שהoc כמעט שלא תורם מבחינת fps.

לי יש את הכרטיס של Gigabyte והוא מצוין , אבל אין לזה קשר לזה שהוא oc מהמפעל.

פורסם
  • מחבר

SSD קיימים בשוק כבר המון זמן ונחשבים די אמינים. המחירים שלהם יותר שפויים היום, בערך 600-700 ש"ח לכונן 128GB באיכות גבוהה ע"ע סמסונג 830 או Corsair Neutron GTX. מדובר בכוננים שבתחילת הדרך עלו 2000 ש"ח ומעלה בנפחים של 128GB.

הם תורמים מאוד לעליית מערכת הפעלה, זמני טעינה של תוכנות, קידוד וידאו, דחיסה וחילוץ של קבצים גדולים. בעבודת עריכה ורינדור, הבדל שמיים וארץ, לכן מומלץ מאוד.

1. אני חייב מעל לאיזה 220GB, אחי. רק ה STEAM עם כל העדכונים המעאפנים שלו-לוקח המוןןן מקום!

2.כבר יצא לי לראות SETUP של כוננים ממישהו שהוא עורך וידאו [סידור די מעניין, הנה:

השאלה היא- לי יש רק כסף [אם כבר] רק ל SSD אחד. וה SSD הזה ישמש ככונן למערכת ההפעלה+תוכנות בלבד.

האם יהיו את כל השיפורים הללו שציינת ["הבדלי שמיים וארץ בעבודות עריכה ורנדור"..] בהנחה וחומרי הגלם יישבו עדיין על HDD רגיל? האם העובדה ש PREMIERE או AFTER EFFECTS יושבים על ה SSD -תורם למהירות במידה כלשהי בזמן עבודה?

יש לי הרגשה שרק אם קבצי הוידאו יהיו על ה SSD - רק אז יהיה שיפור. אבל אין מצב שזה יקרה כי אין מספיק כסף ל-2 SSD :P

פורסם

ברור שאם יהיה לך זוג SSD תרוויח את מירב הביצועים.אבל גם אם יהיה לך 1, עדיין תקבל את היתרון של טעינה מהירה מאוד של מערכת ההפעלה, התקנת תוכנות, קידוד ורינדור בזמן אמת על SSD. לדעתי (אני לא מומחה) גם אם תאחסן פרוייקטים בכוננים אחרים ותייבא אותם העבודה תהיה עדיין יותר מהירה על SSD גם אם קבצי המקור יושבים בכונן אחר כי מהירות הקריאה של SSD ממוצע היום היא 500MB (לא 350 כמו שהוא אמר בסרטון) מה שאומר שהוא ינצל את כל הפס כתיבה של הקשיח הרגיל שלך. מצד שני במידה ולא תיקח SSD, בעבודה עם קשיח רגיל בתוכנות כמו AFTER EFFECTS ו-PREMIERE המערכת שלך תתקל בצוואר בקבוק רציני בגישה לקשיח מכיוון שיש לך מעבד חזק מאוד, כמות זכרון גדולה מאוד וקשיח שלא יהיה מסוגל להתמודד עם תעבורת המידע שלהם, לכן SSD למפרט שכזה הוא חובה ובהחלט תרגיש הבדל בתוכנות הללו. עליו תאכסן את מערכת ההפעלה והתוכנות שתצטרך, מומלץ באמת כונן 256GB כדי שיהיה לך מרווח נשימה לאחסן פרוייקטים נוכחיים שאתה עובד עליהם ואחרי שתסיים איתם תוכל להעביר לקשיח הרגיל.

הסידור שלו לייצא ל-SSD בכונן E הוא יפה כי זה אומר שהוא ינצל את מירב הכתיבה של ה-SSD לייצוא פרוייקטים. לגבי הקריאה מהקשיח, יהיה הבדל, אבל אני לא חושב שהוא יהיה ככ קריטי עבורך.

אלטרנטיבית, זוג קשיחים רגילים ב-RAID גם יתנו לך תוצאות מעולות ב-AE ויכפילו לך את רוחב פס העברת הנתונים.

פורסם

אני רק יכול להגיד לך על הסרטון הזה שיש לו עדשה 28-135 של CANON כמו שלי :xyxthumbs:

פורסם

מה שכן חשוב לציין שלעריכה עדיף 16GB לא שמתי לב שיש לך רק 12

פורסם

תמיד עדיף כמה שיותר...

פורסם

ברור שאם יהיה לך זוג SSD תרוויח את מירב הביצועים.אבל גם אם יהיה לך 1, עדיין תקבל את היתרון של טעינה מהירה מאוד של מערכת ההפעלה, התקנת תוכנות, קידוד ורינדור בזמן אמת על SSD. לדעתי (אני לא מומחה) גם אם תאחסן פרוייקטים בכוננים אחרים ותייבא אותם העבודה תהיה עדיין יותר מהירה על SSD גם אם קבצי המקור יושבים בכונן אחר כי מהירות הקריאה של SSD ממוצע היום היא 500MB (לא 350 כמו שהוא אמר בסרטון) מה שאומר שהוא ינצל את כל הפס כתיבה של הקשיח הרגיל שלך. מצד שני במידה ולא תיקח SSD, בעבודה עם קשיח רגיל בתוכנות כמו AFTER EFFECTS ו-PREMIERE המערכת שלך תתקל בצוואר בקבוק רציני בגישה לקשיח מכיוון שיש לך מעבד חזק מאוד, כמות זכרון גדולה מאוד וקשיח שלא יהיה מסוגל להתמודד עם תעבורת המידע שלהם, לכן SSD למפרט שכזה הוא חובה ובהחלט תרגיש הבדל בתוכנות הללו. עליו תאכסן את מערכת ההפעלה והתוכנות שתצטרך, מומלץ באמת כונן 256GB כדי שיהיה לך מרווח נשימה לאחסן פרוייקטים נוכחיים שאתה עובד עליהם ואחרי שתסיים איתם תוכל להעביר לקשיח הרגיל.

זה ממש אבל ממש לא ככה, אני עובד עם SSD כבר שנה וחצי.

יש שיפור במהירות של פתיחת תוכנות זמן עליה של מערכת הפעלה, וקצת שיפור בכתיבה וקריאה של קבצים.

אבל... לא כל הנוצץ זהב! עדיין יש חישובים ורינדורים שנופלים יותר על מעבד וזיכרון RAM.

אגב, דיסק SSD פחות אמין. אני בכלל משתדל לא להשאיר קובצי עבודה על SSD יותר משעה.

לדעתי RAM עדיין הוא המשאב החשוב ביותר למחשב.

פורסם

אני יודע שזה קצת אוף-טופיק, אבל אין מצב שקרייסיס 3 עובד לך חלק ב 1920x1080 על כל ההגדרות המקסימליות ב-60FPS רוב הזמן.

אני על Very High עם GTX680 מקבל 60 רוב הזמן ויורד לאיזור ה-40 בקטעים קשים, עם 1xSMAA (לא MSAA, זה שונה).

הלוואי 1080P. אני משחק על 1680*1050, שזאת הרזולוציה של המסך 22" שלי.

הכל על אולטרה פרט לshadows, וSMAA X2 אם אני זוכר טוב, שעושה את העבודה די והותר בלהחליק את כל ה"מדרגות".

אצלי הוא לרוב גבוה כמו שאמרתי, ולפעמים יורד כנראה לאזור ה30. אבל עדיין מרגיש חלק בכל רגע נתון, אולי פרט לשניה הראשונה אחרי טעינת שלב חדש.

לפותח הטראד-אני בספק שSSD יעזור לך ברינדור של עבודות ובכלל בשימוש של כל תוכנה כשאתה כבר בתוכה. מה שהוא כן יעשה זה יטיס לך לעננים את מערכת ההפעלה באופן כללי וכל הפעלת תוכנה שמותקנת עליו. כשאני לוחץ על אייקון הPhotoshop CS בדסקטופ שלי, 2 שניות ואני בעמוד הראשי של התוכנה. אני חושב שזה דבר אדיר ובאופן אישי הייתי מעדיף SSD+GTX660 מאשר GTX660TI\670 ללא הSSD.

מה שכן, אם יש לך כונן רגיל קטן עכשיו וכמות לא מספיקה של אכסון, עדיף כבר שתשקיע בכונן רגיל. SSD לא מומלץ לאכסון "סתם", אלא יותר לתוכנות ואולי משחק או שניים שמהירות הטעינה חשובה לך בהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים