עבור לתוכן

עזרה בקניית כ.מסך חדש- מהו ה SWEET SPOT כרגע בסדרת NVIDIA?!

Featured Replies

פורסם

שלום, חבר'ה!

אני בדר"כ רוכש מחשב במטרה שיספיק לבערך 5 שנים. אני רוכש את החומרה הטובה ביותר, ואז משדרג רכיבים בה.

כעת, אני רוצה לשדרג את כרטיס המסך שלי. זהו המפרט הנוכחי שלי כרגע:

מעבד: i7 920 2.67

לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-UD4 [לדעתי ה PCIe שלו תומך רק ב X2 :-\ ]

כ.מסך נוכחי: Gainward GTX260 Golden Sample Edition [כרטיס שמגיע אחרי שעשו לו סוג של OC].

זיכרון: 12GB

אני מעוניין בכרטיס מסך חדש רק של NVIDIA.

הרבה זמן אני לא מעודכן במה שקורה בשוק. כרטיס המסך שלי עלה בזמנו 900 שקל, ועכשיו אני רואה מחירים מטורפים [!!] של 2700 ושל 5-6K לסדרות 680 690 של NVIDIA. הייתי שמח להוציא עד סביבות 1500 ש"ח, אלא אם זה תקציב ממש נמוך?

אשמח מאוד לשמוע ממכם מהו כרטיס המסך שנחשב כעת ל "Sweet Spot" מבחינת מחיר vs. ביצועים.

אני בסה"כ משחק ברזולוציית 1680X1050 כעת, ואני לא בררן לגבי לשים את ה XAA הכי גבוה וכו', חשוב לי רק שדברים ירוצו חלק.

אשמח אפילו להמלצה על דגם ספציפי שאתם ממליצים עליו [Gainward? Asus? Gigabyte? EVGA?], שאולי יש לכם נסיון טוב איתו..כי קראתי פה ושם על דגמים של כרטיסים מאוד רועשים וכו', שאשמח להמנע מהם. :P

תודה רבה לכל העוזרים!! :yelclap:

• תגובות 49
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין לך צורך ביותר מה-GTX660 שיריץ לך את כל המשחקים בהגדרות כאלה.

PCI-E 3.0 היום עדיין לא מנוצל, לא תהיה לך בעיה בכלל.

פורסם
  • מחבר

אין לך צורך ביותר מה-GTX660 שיריץ לך את כל המשחקים בהגדרות כאלה.

PCI-E 3.0 היום עדיין לא מנוצל, לא תהיה לך בעיה בכלל.

תודה רבה על ההמלצה!

1. האם תוכל להכווין אותי לדגם ספציפי של איזו חברה? אולי יש פה ושם דגמים שעדיף להמנע מהם, עם הרבה תקלות וכו'..לכן אני שואל.

אה! >>>>> ואני רואה שגם יש כזה דבר 660TI לעומת ה 660OC. מה בדיוק זה אומר? מהו ההבדל ביניהם? [ה TI יקר יותר, כך אני רואה, בדגמים מחברת GIGABYTE

2. אם GTX660 הינו ה SWEET SPOT, אם כן, אילו אנשים רוכשים בדיוק את ה 670\680\690?!

בשביל מה הם טובים, אם הם כאלה OVERKILL?

פורסם

זו אופצייה טובה המשלבת מחיר נמוך, קירור משופר ו-3 שנים אחריות:

http://www.tms.co.il/product/12105

הרזולוציה שלך לא גבוהה במיוחד.

יש אנשים עם רזולוצייה של 1920X1200 שחייבים להפעיל את כל הפילטרים ואם יצטרכו להתפשר, יכאב להם.

בנוסף, יש מערכים של 2-3 מסכים שכמובן מצריכים כח עיבוד גראפי גדול מאוד.

כרטיס כמו ה-GTX670 עולה קרוב ל-2000 ש"ח (כפול במחיר!) כאשר תוכל בסכום כזה לקנות כרטיס עכשיו ולשדרג בעתיד.

פורסם
  • מחבר

כן, בהחלט שלא הבנתי עדיין איך אנשים משחקים עם 2 מסכים.

3 מסכים אני יכול עוד להבין, כאשר משחקים במשחקי FPS, אבל שניים לא מתחלקים כזה טוב [ה crosshairs שלך נופלים בדיוק על האמצע- בחלק בו המסכים מתפצלים. אבל, שטויות..זה לא רלוונטי אליי כרגע :P

אני לא יודע בדיוק מתי אשדרג את 2 מסכי ה SAMSUNG שלי. כל עוד הם עובדים-אז סבבה, כך שנראה לי שמה שאשדרג לפניהם יהיו SSD DRIVE, או קצת זיכרון נוסף ל 24GB. כמובן שלעבוד בסביבת מסכי 1080 לפחות- יהיה נחמד יותר [במיוחד למישהו כמוני שמתעסק בעריכת וידאו גם].

אני נמשך יותר לכיוון כרטיסי ה GIGABYTE מאשר ל MSI.

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25&products_id=2349

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25&products_id=15666

נראה שיש להם קירור הרבה יותר טוב. כמובן, הם עולים בין 100 ל 600 שקל יותר [בהתאם לגרסה OC לעומת TI שעדיין לא הבנתי מה הקטע שם].

פורסם

הוא המליץ לך על GTX660,

אתה הבאת פה GTX660 OC (עם אוברקלוק מהמפעל) וGTX660TI..

פורסם
  • מחבר

הוא המליץ לך על GTX660,

אתה הבאת פה GTX660 OC (עם אוברקלוק מהמפעל) וGTX660TI..

ולכן שאלתי מהו הקטע שלהם?

אולי הוספת 100 שקל יותר ל OC-משתלמת יותר?

אני לא נוהג לעשות בעצמי OC...לא לכרטיסי מסך..ולא למעבד [וכנראה חבל שכך], אז כל מה שהבנתי זה שה 660TI מאפשר OC בצורה משמעותית יותר מאשר ה 660OC. אז אולי ה TI פחות מתאים לי? אין לי מספיק ידע בכדי להחליט...

פורסם

gtx 660 Ti זאת ליבת GK104 כמו בכרטיס 670. רק שהליבה מסורסת.

gtx660 זאת ליבת GK106 עם פחות מעבדי שיידרים מאשר ליבת GK104.

למעשה, הכרטיסים שונים בליבות שלהן על פניו זה נראה הבדל מינורי 660 או 660Ti.

בקיצור gtx660Ti זה כרטיס אחר לגמרי.

פורסם
  • מחבר

gtx 660 Ti זאת ליבת GK104 כמו בכרטיס 670. רק שהליבה מסורסת.

gtx660 זאת ליבת GK106 עם פחות מעבדי שיידרים מאשר ליבת GK104.

למעשה, הכרטיסים שונים בליבות שלהן על פניו זה נראה הבדל מינורי 660 או 660Ti.

בקיצור gtx660Ti זה כרטיס אחר לגמרי.

אוקיי, הבנתי ששני הכרטיסים שייכים ל"משפחות שונות", אבל מה בשורה התחתונה מבדיל בביצועים ביניהם, שמצדיק עוד 600 שקל? רק השיידרים?

סביר להניח שבמסגרת חיי-המדף של המחשב הנוכחי שלי, הייתי רוצה לדחוף את המערכת הזו שתספיק לעוד איזה 3 שנים.

לכן, לא נראה לי שאשדרג כרטיס מסך פעמיים. זו תהיה הפעם האחרונה.

השדרוג הנוסף האחרון כנראה יהיה כונן SSD..אבל אני מחכה שהטכנולוגיה תהיה יציבה וזולה יותר..וחוצמזה, זה כבר נושא אחר :)

פורסם

לרזולוציה של: 1680X1050

gtx660 יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

לרזולוציה של: 1680X1050

gtx660 יעשה את העבודה.

האם הוא יעשה ת'עבודה גם לרזולוציה גבוהה יותר?

פורסם

האם הוא יעשה ת'עבודה גם לרזולוציה גבוהה יותר?

ממוצע ממה שראיתי ברזולוציה 1920X1200, עומד על 30~50 fps תלוי במשחקים.

ללא OC.

פורסם

אם אתה לא זונת גרפיקה (אה, זונת הגדרות) אז הוא יהיה מצויין והוא מריץ הכל גם ברזולוציה הזאת.

פורסם

שדרגתי לפני יומיים לGTX660 OC של Gigabyte שנמכר במכירה הקבוצתית פה באתר ולפני זה היה לי בדיוק את ה-GTX260 שיש לך עכשיו, הgainword goldensample 216sp, ואני גם משחק ב1680*1050.

הכרטיס הקודם בתכלס הריץ לי כל דבר על המקסימום פרט לקרייסיס 3 וBF3, אבל הרגשתי צורך לשדרג בגלל המחירים הנמוכים בקבוצה וסיבות כאלו ואחרות, והשיפור הוא בהחלט ניכר. שני המשחקים שציינתי למעלה עובדים חלק על המקסימום והדבר שהפתיע אותי יותר מכל הוא כמה שהכרטיס הזה שקט בהשוואה לGTX260, פשוט תענוג.

הכרטיס יושב לי עכשיו על 22 מעלות במנוחה, כשהקודם עמד על 45 במנוחה.

אני בהחלט ממליץ לך לרכוש את ה660 בגרסה שקטה כלשהי עם קירור איכותי, כמו גרסת הOC שקניתי.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שדרגתי לפני יומיים לGTX660 OC של Gigabyte שנמכר במכירה הקבוצתית פה באתר ולפני זה היה לי בדיוק את ה-GTX260 שיש לך עכשיו, הgainword goldensample 216sp, ואני גם משחק ב1680*1050.

הכרטיס הקודם בתכלס הריץ לי כל דבר על המקסימום פרט לקרייסיס 3 וBF3, אבל הרגשתי צורך לשדרג בגלל המחירים הנמוכים בקבוצה וסיבות כאלו ואחרות, והשיפור הוא בהחלט ניכר. שני המשחקים שציינתי למעלה עובדים חלק על המקסימום והדבר שהפתיע אותי יותר מכל הוא כמה שהכרטיס הזה שקט בהשוואה לGTX260, פשוט תענוג.

הכרטיס יושב לי עכשיו על 22 מעלות במנוחה, כשהקודם עמד על 45 במנוחה.

אני בהחלט ממליץ לך לרכוש את ה660 בגרסה שקטה כלשהי עם קירור איכותי, כמו גרסת הOC שקניתי.. :xyxthumbs:

תודה רבה לך על ששמת לב לפוסט ועל תגובתך, DarkAnus :yelclap:

שמח לשמוע שאתה מרגיש בשיפור ושההשקעה הייתה שווה.

אני מניח אז שגרסת ה OC מספיקה וגם תספיק לעוד כמה שנים טובות, ושלא צריך להשקיע עוד 600 בגרסת ה TI.

>>כמה עלה לך הכרטיס?

מעולם לא שמעתי על מכירה קבוצתית פה בפורומים. ואם הייתה כזו, אז כנראה שהכרטיס די פופולארי. כלומר, הרבה אנשים מסכימים שהוא שווה רכישה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים