עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבורי הSATA של לוחות אם

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת (אם אפשר כמה שיותר במפורט) למה קיימים ברוב לוחות האם חיבורי SATA 2 בנוסף ל3.

אני מודע לכך שקיימת בעיה בנוגע לחיבורי הUSB במערכות, שלרוב הם מתקשות לפעול בהפעלה הראשונית של המערכת ועוד כמה מספרים לא מבוטלים של תקלות, בגלל הבקרים ששונים בד"כ אחד מהשני (אפשר לומר ש2 פשוט יותר יציב מ3).

רציתי לדעת אם המצב דומה בנוגע לחיבורי הSATA גם כן, ואם לא אז למה.

פורסם

לרוב הsata2 מגיע כבר עם הציפסט של הלוח אם.

והחברות שמייצרות לוחות מוסיפות ציפ נוסף בשביל שיהיו עוד sata3

פורסם

פשוט. הצ'יפסטים נכון לעכשיו לא מספקים כמות מספקת של חיבורי SATA3 כמו שאנשים יתרגלו שיהיה בלוח (יש לוחות עם 8, יש גם עם 12).

אז מוסיפים SATA2. ממילא זה לא משנה להתקנים כמו דיסקים קשיחים או כוננים אופטיים.

פורסם

מה שמוסיפים זה sata3 לא 2

ה2 שיש בלוחות זה מה שבא עם הציפסט

והאמת שגם בUSB זה ככה, אין קשר ליציבות

פורסם

זה היה נכון בעבר. בצ'יפסטים החדשים גם USB3 וגם SATA3 כבר חלק מהצ'יפסט. לפחות אצל אינטל.

פורסם

לא אמרתי שאין

אמרתי שמה שמוסיפים זה sata3

אם בציפסט אין SATA2 אז לא יהיה בכלל בלוח.

לפחות זה מה שאני מכיר, אשמח לראות דוגמאות אחרות אם יש

פורסם
  • מחבר

עדיין לא הבנתי... למה יש בכלל את 2 אם (לפי מה שאני הבנתי ממכם) 3 לא עושה שום בעיות תאימות/יציבות?

למה בכלל לטרוח שהיו חיבורים של 2 ולא להתקדם ל"יישור קו" ולהזניח אותו לחלוטין אם הוא גם ככה נחות יותר מ3???

פורסם

כסף...

פורסם

כי זה מה שאינטל מספקת בציפסטים שלה

AMD אכן כבר נטושו את SATA2

פורסם
  • מחבר

כסף...

למה אתה מתכוון? הרי גם ככה לכל מי שיש HDD או SSD וכו' שיש להם SATA2 גם ככה יתמכו ב3...

אתה מנסה לומר שלייצר עוד חיבורים של 3 עולה למפעל ייצור יותר כסף?

פורסם

אינטל צריכה לשלם על זה תמלוגים, אז ה-SATA2 יותר משתלם להם, כך גם בעניין ה-USB3...

למה אתה חושה שדל לא מוסיפה בחלק מהמסכים שלה HDMI? כי הם חוסכים עלויות.

פורסם
  • מחבר

כך חשדתי מההתחלה...

בסופו של יום, כולם מסתכלים על הכסף

תודה רבה.

פורסם

לא נראה לי שיש הבדל בתשלומי תמלוגים בין SATA2 ל-SATA3, ויותר מזה, רוב הסיכויים שהתמלוגים משולמים על עצם השימוש בטכנולוגיה עם הלוח, בלי שתהיה למספר החיבורים השפעה על התשלום (אם מישהו יודע בפירוש אחרת - מוזמן להגיד).

הסיבה שנראית לי יותר הגיונית לשימוש גם בSATA2 היא המגבלה על רוחב פס כולל שהצ'יפסט יכול להשתמש בו עבור סך כל הרכיבים. הכנסת מספר גדול של חיבורי SATA3 תמנע את רוחב הפס שהם תופסים מרכיבים אחרים, בזמן שרוחב הפס שלהם עצמם כנראה לעולם לא ינוצל במלואו (שהרי אף אחד לא ישים 12 כונני SSD), במקום זה אפשר לשים כמה חיבורי SATA3 בודדים והשאר SATA2, כאשר כל שני חיבורי SATA2 צורכים את רוחב הפס של SATA3 אחד.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, כך זה עובד, קראתי על זה פעם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים