עבור לתוכן

חיבור יותר מיציאה אחת להוטבוקס כמודם

Featured Replies

פורסם

האם במצב שבו אני מחבר יותר מציאה אחת למודם (ומקבל איפי שונה) - אני מקבל סה"כ את כל חבילת הגלישה שלי? כלומר סה"כ חבילת הגלישה שלי מתחלקת בסה"כ היציאות של ההוטבוקס ללא תלות באיפי?

אני מחובר להוט 100 מגה + 014 עם חיבור ללא חייגן

פורסם

הדרך הכי טובה שאתה תבדוק ותגיד לנו :)

כי שאלתי הרבה פעמים את השאלה הזאת ועדיין אין לי תשובה.

תשים הורדה מהוט או מ014 בIP אחד ותראה שזה מגיע למקסימום

ואז עם מחשב אחר תעשה את אותו דבר בו זמנית ותראה האם המהירות מתחלקת.

לפי דעתי המהירות מתחלקת, אבל לא יצא לי לבדוק או לפגוש מישהו שיכל לבדוק.

פורסם

המהירות אכן מתחלקת

פורסם
  • מחבר

לא חששתי לרגע שהוט פרייארים :)

פורסם

המהירות אכן מתחלקת

אתה בדקת ?

פורסם

כן

פורסם

טוב אז כנראה הסיבה לכך זה בגלל שהמודם הוא זה שמסתנכרן מול הCMTS ומקבל IP משלו ושם ההגבלה כבר נוצרת.

אז בשביל דבר כזה חייב 2 מודמים.

פורסם

אצלי מחוברים שלושה חיבורים קווית להוט בוקס ועוד שני מכשירים ניידים. יש לי 100M דרך בב"ל והניסיון החד משמעי שלי הוא כזה:

כל חיבור מקבל את כל המהירות שהוא צריך בתנאי שאין שימוש בו זמנית. ז"א אם נניח אתה מחבר שלוש מחשבים קווית אבל שניים נניח במנוחה והשלישיי מוריד כבד..אז זה שמוריד יקבל כמאט 100M. אם יש שימוש במקביל, נניח שלושה מורידים, אז הוא יחלק 33.3 מגה לכל אחד או בצורה פחות לינארית לפי הצורך (נניח אחד משחק ברשת ואחד מוריד כבד). קיצר זה לא שאיך שחיברת ישר יש חלוקה במחשבים ונניח אם חיברת שניים אז כל אחד ייקח 50M וזהוא...ממש לא. תלוי בשימוש וזה מאוד חכם.

דבר נוסף הוא שאצלי מחובר סטרימר להוטבוקס שכמובן מתחבר לרשת הבייתית והוא כמאט ולא עושה שימוש באינטרנט אלא רק נעזר בחיבור הרשת לקרוא סרטים שיש לי על מחשב אחר ולנגן אותם בסלון. בחלק מהסרטים מדובר על 23G לסרט שזה בערך 5 מגה לשנייה. ועדיין כל זה מופרד מרשת האינטרט, כך שאני לפעמים מנגן סרטים בסטרימר בקצב של 5M/S + מוריד ב-100M (ז"א 12.5M/S) משאר המחשב יחד ואין שום הגבלה. אהה וכמובן כל זה יחד במקביל למודם טלפון וראוטר שהוא משמש.

אז מההה הכל מושלם בו?? ברור שלא! אם אני לא עושה לי ריסטרט בכפתור אחד לכמה שבועות (שבועיים בערך)...אז הוא מוריד מקצב האינטרט ממש ומבני מהירות יוצאים 40M במקום 100M! שימוש כבד דורש אתחול תדיר שלו...ככה זה ואני לא יודע למה.

פורסם

הסיבה זה בגלל שהוא משמש בתור מודם ולאט לאט בגלל הקושחה שלו הוא לא עושה את הדברים שהוא אמור לעשות כמו שצריך ולכן איתחול פותר את זה.

מה שאמרת זה בדיוק מה שDefinitely Maybe אמר חח רק בלי כל ההסבר הארוך.

ואגב הסיבה שזה מתנהג "חכם" זה בגלל הדברים שקורים מאחוראי הקלעים שזה בעצם קשור לפרוטוקולים שהדברים עובדים איתם הורדות/משחקי רשת וכו'.

פורסם

תוכל לפרט יותר לגבי עניין האתחול שמסדר את הקושחא?

זה נשמע לי מטומטם שעושים חומרה שלאט לשאט מאיטה (וזה ממש כך) עד לנקודה שאתה חייב לאתחל אותה...אין אפשרות לתכנת את ההוטבוקס דרך ה- ADMIN שלו בדפדן כך שיאתחל עצמו נניח אחת לשבוע בשעה 5 בבוקר כך שזה לא יפריע? זה די מעצבן שהוא נמצא במקום לא נגיש ואז צריך לאתחל אותו ויש איזה 5 דקות בלי טלפון, אינטרנט ורשת ביתית לסטרימר.

פורסם

זה עניין של איך הקושחה נבנתה.

זה לא החומרה שמאיטה, אלא הקושחה שלא בנוייה באופן טוב.

אין אפשרות לעשות משהו כזה לצערי מפני שהוט חסמו כל גישת SHELL שהיא, אולי יש אבל הם הצליחו "להחביא" את זה טוב טוב.

פורסם
  • מחבר

האם הדבר רלוונטי גם כאשר ההוטבוקס עובד כמודם? גם אז הביצועים שלו יורדים ויש לבצע אתחול מדי פעם?

פורסם

בהחלט...ההוטבוקס משפר ביצועים בעיקר כמודם אחרי אתחול. ברמה של מוריד על 30M לפני ותפאום על 100M אחרי..עד שעוברים בערך 10 ימים וחוזר חלילה..

פורסם
  • מחבר

וזה קורה כאשר הוא עובד כמודם ובחיבור רק עם כבל חדש לנתב??

אם ככה המצב לא משהו..

פורסם

לי אין בעיות כאלו... (מצד שני ההוט בוקס נמצא בנקודה מאוד קרירה בבית שכל הזמן יש עליו זרימת אויר, למרות שלא נראה לי שזה קשור)

נראה לי שאני הלקוח המרוצה ביותר של HOT...

תמיד מקבל 100MB (ואף יותר בשעות מסוימות), פינג נמוך לאירופה... חלום של לקוחות הוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים