עבור לתוכן

מחשב לתכנות ומשחקים ב4500 שקל

Featured Replies

פורסם

• היי, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים.
  • יש לי קצת לבטים בנוגע למעבד, I5 או I7, אני יודע שנכון לעכשיו אין ניצול של הi7 השאלה היא האם עוד שנה-שנתיים זה ישתנה?
  • השקט חשוב לי, נניח 7 מתוך 10.
  • אין צורך בהארד דיסק רגיל, רק SSD.
  • עדיפות ל16 גיגה זיכרון.
  • אני עושה OC נניח ל4.5 פחות או יותר.
  • רזולוציה 1080*1920.
  • משחקים, אני לא משחק הרבה אבל כשאני משחק אני אוהב שהכל על ההגדרות גבוהות
  • תכנות הוא משהו שעכשיו נכנסתי אליו.
  • יש צורך בחיבור של 5.1 קואקסיאלי או אופטי (מתחבר לרסיבר), ועדיפות לכמה שיותר יצאות USB3.

המפרט שאני הרכבתי :

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770K 3.5Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1674

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪210

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77X-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪767

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 16Gb Kit (4G X4) CMX16GX3M4A1600C9 CL9

כמות: 1 - מחיר: ₪530

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 128G 840 Pro - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪660

סה"כ: ₪4491

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4402 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bahlv4sz

חשוב לציין שוב, הכרטיס מסך שיהיה זה 7870XT BOOST, שכחתי להוסיף כונן אופטי אבל הכל אותו דבר גם ככה120 שקל+-.

האם באמת כדאי לקחת את הSSD הזה? קראתי שהוא מהסדרה החדשה, אבל הוא משמעותית( 170 שקל,) יקר יותר מהאחרים.

האם הספק יחזיק את המפרט הזה? עם OC ועוד הארד דיסק/ים כמובן.

לגבי הלוח אם אני לא סובל MSI.

מה עוד הייתם משנים? או משפרים?

תודה מראש, ערן.

פורסם

1. קנייה של i7 בהנחה ש"בעוד שנתיים" יהיו משחקים שתומכים בריבוי נימים היא לא הגיונית. כרגע אתה צריך i5, בעוד שנתיים אם וכאשר משחקים יתמכו לא תרצה להשאר עם מעבד i7 מלפני 2 דורות ותעדיף לשדרג ל-i7 מהדור החדש. לכן תחסוך בשקט 500 ש"ח ולך על 3570K.

2. לאיזה שימושים אתה צריך 16GB? לא ציינת תוכנות ספציפיות שבהן אתה משתמש. 16GB היא כמות זכרון שמשתמשים בה לעריכה גראפית כבדה ותוכנות תלת מימד בדרך כלל. לשימושי גיימינג ותכנות, אין צורך ביותר מ-8GB.

3. בשביל OC ל-4.5, יספיק לך לוח כמו Z77-D3H. ה Z77X-D3H הוא למעשה אותו לוח עם PCB שחור ומעט יותר חיבורים ויציאות, לא משהו שישפיע לך על ה-OC, לכן קח את ה Z77-D3H ותחסוך עוד 100 ש"ח

4. ה-SSD יקר ללא סיבה, לך על סדרת ה-840 הרגילה שעולה 200 ש"ח פחות. הבדל בביצועים לא תרגיש.

5. ספק 500W אמור להחזיק לך ללא בעיות מערכת כזו, גם ב-OC, במיוחד עם כרטיס כמו ה-7870XT שלא צורך הרבה חשמל כלל.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1114

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪210

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪615

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪340

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

סה"כ: ₪3419

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3351 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/386lqegh

פורסם
  • מחבר

. קנייה של i7 בהנחה ש"בעוד שנתיים" יהיו משחקים שתומכים בריבוי נימים היא לא הגיונית. כרגע אתה צריך i5, בעוד שנתיים אם וכאשר משחקים יתמכו לא תרצה להשאר עם מעבד i7 מלפני 2 דורות ותעדיף לשדרג ל-i7 מהדור החדש. לכן תחסוך בשקט 500 ש"ח ולך על 3570K.

הבעיה היא שעוד שנתיים, כדי להחליף, אני אצטרך להחליף גם לוח וגם זיכרונות... והיה גם את אותו סיפור עם הCORE 2 DO וQUAD. בסוף קניתי core2do אבל אחרי שנתיים בערך כבר הייתה תמיכה מלאה בquad ולא היה לי הרבה מה לעשות...

לגבי ה840, נראה לי אני באמת אלך על הרגיל ולא הPRO.

ואמרתי תכנות, לא תוכנות... עכשיו התחלתי להתעסק עם זה יותר, ואני עדיין לא סגור מה השאיפות שלי בתחום...

פורסם

1. ממש לא בטוח שתצטרך להחליף לוח אם וגם לא זכרונות, סוקט 1155 של אינטל יצא בינואר 2011 ועדיין פעיל היום, שנתיים אחרי. בכל מקרה כל הדבר הזה הוא לא רלוונטי בכלל, ריבוי נימים קיים כבר כמה שנים טובות ומשחקים עדיין לא עברו לטכנולוגיה הזו. לכן i7 כיום זה בזבוז של כסף לגיימינג.

2. ראיתי שכתבת תכנות, אבל בשביל תכנות משתמשים גם בתוכנות לא? אז צריך לציין באילו תוכנות אתה משתמש כדי שנדע אם אתה באמת צריך 16GB. ובשביל תכנות וגיימינג אין צורך. 8GB יספיק.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שכמעט ולא ממליצים על ה840 ועדיף 830, שיקר 830, ממנו ועולה כמעט כמו הPRO...

לגבי התוכנות, אני לא ממש יודע. רק עכשיו התחלתי להתעסק עם זה, אני עוד לומד. ואני לא ממש יודע לאן אני מכוון. אבל לגבי הזיכרון אין לי ספק שאני אקח 16 גם ככה.

כרגע אני לא סגור על:

• הלוח, האם ההבדל היחיד בין ה77X ל77 זה 2 חיבורי USB 3?
  • על המעבד, i5 או i7. מה כן מנצל i7? ווינדוס 8 מנצל? אובונטו מנצל?
  • על הSSD.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש.

פורסם

1. ההבדלים בין הלוחות הם להלן: לוח PCB שחור, 2 חיבורי USB3 נוספים, סלוט PCIE 2.0 נוסף, סלוט PCI נוסף, עוד 2 פורטים של SATA.

2. Windows 8 כן מנצלת ריבוי ליבות אבל אני לא יודע עד כמה הבדל תרגיש במערכת ההפעלה, לדעתי מינימלי מאוד. לגבי אובונטו אני לא יודע מעולם לא התעסקתי. אבל הניצול צריך להיות בתוכנות שבהן אתה משתמש ואלו בעיקר תוכנות גראפיות. לגיימינג אין שום סיבה לקחת i7. במקומך הייתי לוקח 3570K ולא מסתכל לכיוון ה-i7.

3. שוב אני שואל, בשביל מה 16GB? לא ציינת פה שימוש אחד שדורש את זה. זכרון תמיד אפשר להוסיף. קנה 8GB, לא יספיק? תוסיף עוד 8GB. חבל על הכסף.

4. קח את סדרת 840 של סמסונג, היא מצויינת. ההבדל ביצועים היחיד יהיה בבנצ'מארקים לכונן, בעבודה שוטפת אתה לא תרגיש הבדלי ביצועים.

פורסם

הסוקט של דור המעבדים הבא מצד אינטל יהיה 1150.

אחד מדגמי ה-SSD הכי משתלמים מבחינת ביצועים\מחיר הוא ה-840 120GB:

http://www.tms.co.il/product/12275

אין ספק ולא היה ספק גם בעבר שעם הזמן משחקים ידעו לנצל יותר ליבות פיזיות, אך לא שמעתי על ניצול

קיים או עתידי של Hyper Threading בגיימינג. כך שלגבי משחקים אין ספק שמדובר בבחירה מיותרת, לגבי המישור

השני כמובן שלא ניתן לומר בלי לדעת את סוג התוכנות ואופן השימוש.

הלוחות הנ"ל דומים שההבדל המשמעותי ביותר ביניהם הוא תמיכה ראויה ב- SLI\CF. דבר שלא רלוונטי פה.

אם בכל זאת אתה זקוק לפיצ'ר מסויים שיש בו ואין בשני (אני בספק גדול) יש לך את גרסת ה-X בתצורת

מיקרו ATX שעולה כמו ה-Z77-D3H שהוצע פה.

פורסם

שכחתי לציין תמיכה במערך כרטיסים כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים