עבור לתוכן

כרטיס קול חיצוני (USB) - זה באמת עובד? ואיזה מומלץ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

בביתי מערכת קולנוע ביתית.

מחשב נייח עם כרטיס קול SoundBlaster.

אני נאלץ להיפרד מהמחשב הנייח לטובת מחשב נייד.

זה אומר שאני נאלץ גם להיפרד מהכרטיס קול שלי (שמחובר לרסיבר באמצעות כבל אופטי).

האם כרטיסי קול חיצוניים עושים גם הם את העבודה? או שזה גימיק?

במידה וכן, האם יש דגם מומלץ?

אני לא אודיופיל משוגע או משהו כזה. סתם אוהב מוזיקה טובה.

תודה מראש!!!

פורסם

הם עושים את העבודה, רק שבפונטציה יכולות להיות בעיות , כי USB זה פרוטוקול איטי ולא אמין. סאונד זה לא משהו שדורש קצב נתונים גבוה, אבל כן רגיש מאוד להשהיות.

בשביל להנות ממוזיקה טובה, לא צריך כרטיס קול חיצוני ולא כבל אופטי. תמצא דרך אחרת לחבר את הכרטיס המובנה של הנייד לרמקולים טובים ותהיה מסודר.

פורסם
  • מחבר

הם עושים את העבודה, רק שבפונטציה יכולות להיות בעיות , כי USB זה פרוטוקול איטי ולא אמין. סאונד זה לא משהו שדורש קצב נתונים גבוה, אבל כן רגיש מאוד להשהיות.

בשביל להנות ממוזיקה טובה, לא צריך כרטיס קול חיצוני ולא כבל אופטי. תמצא דרך אחרת לחבר את הכרטיס המובנה של הנייד לרמקולים טובים ותהיה מסודר.

תודה על התשובה.

כשאתה אומר "תמצא דרך אחרת לחבר את הכרטיס המובנה...", איזה דרך אחרת יש?

הלפטופ מוציא בדרך כלל רק יציאת אזניות רגילה. ממנה אני בד"כ מחבר לכבל בעל שני יציאות (סלח לי, לא ממש מבין בזה), ואת שני היציאות הללו לרסיבר. אבל האיכות והעוצמה לא משתווים בכלל לאיכות והעוצמה שמגיעים מהכרטיס סאונד שלי.

האמת - אי אפשר בכלל להשוות!

אז מה אתה מציע?

ושוב תודה

פורסם

אז אולי אתה יותר אודיופיל ממה שאתה חושב. בעצם כל בן-אדם שיש לו רסיבר הוא כנראה אודיופיל במידה מסוימת. :)

את בעיית העוצמה אפשר לפתור ע"י הגברה. את בעיית האיכות האנלוגית (אם קיימת) אפשר לפתור ע"י ניווט האודיו ליציאת דיגיטלית (כמעט בכל מחשב נייד מודרני יש HDMI) והפרדת אות האודיו מהוידאו באמצעות כבל / מכשיר כלשהו.

פורסם
  • מחבר

אז אולי אתה יותר אודיופיל ממה שאתה חושב. בעצם כל בן-אדם שיש לו רסיבר הוא כנראה אודיופיל במידה מסוימת. :)

את בעיית העוצמה אפשר לפתור ע"י הגברה. את בעיית האיכות האנלוגית (אם קיימת) אפשר לפתור ע"י ניווט האודיו ליציאת דיגיטלית (כמעט בכל מחשב נייד מודרני יש HDMI) והפרדת אות האודיו מהוידאו באמצעות כבל / מכשיר כלשהו.

וואו! גדול! לא חשבתי על זה בכלל.

אם כן, אפשר בעצם לשמוע דרך יציאת ה HDMI.

אבל כמו שאמרת - איך מפרידים בין התמונה לסאונד? איזה כבל/מכשיר כלשהו?

(:

תודה רבה

פורסם

מועבר לפורום אודיו, בהצלחה.

לגבי שיפור הסאונד במחשב נייד, אתה יכול להשתמש ב-DAC או DAC משולב מגבר אוזניות.

האפשרויות והדגמים רבים, החל מזולים ועד יקרים מאוד.

יש DAC משולב מגבר אוזניות של FiiO E10 שעולה כ-70$ ונותן תמורה טובה לכסף. ניתן להשיג ב-eBay.

פורסם

יש כרטיסי USB שמוציאים גם אופטי. אני ממליץ בחום לקרוא את הביקורת על ה-U3 של ASUS במדור ביקורות הסאונד של האתר. אני קניתי את הכרטיס הזה לעצמי מאחר וגם לי יש צורך לחבר את הלפטופ לרסיבר. במקרה שלי הרסיבר לא תומך ב-HDMI, והבעיה היותר גדולה היא שאני צריך לעשות לפני כן down-mix ל-4.1 (זה נעשה ב-ffdshow) ואז לדחוס שוב ל-DDL (עבודה של הכרטיס). זה משהו שבעבר לא יכולתי לעשות עם הנייד ולכן כשעברתי אליו נאלצתי להשתמש בחיבור אנאלוגי (הכרטיס המובנה מוציא 5.1 אנאלוגי באיכות לא משהו), ה-U3 בהחלט מציל אותי בעניין הזה, והוא גם נשמע לא רע בכלל ביחס למחיר שלו כשאני מחבר אותו לאוזניות או בחיבור סטריאו למגבר סטריאו.

פורסם

אין שום סיבה לקנות כרטיס קול חיצוני בכמעט כל נייד חדש קיים HDMI ובפרט בכל רסיבר מודרני...

הסאונד + התמונה עוברים באות דיגטלי לרסיבר ומשם לרמקולים מסך וכו'

צריך להגדיר שהסאונד יעבור בלי כל שינוי והרסיבר עושה את כל העבודה ללא שום עיבוד מיותר או איבוד איכות..

לשיפור השמיעה בסטראו אפשר לקנות דאק איכותי ( לא דבר זול ) ולתת לו לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב.

וד"א HDMI יותר איכותי מכבל אופטי כמעט מכל הבחינות...

פורסם

למקרה שזה לא היה ברור לך מקריאה ראשונה, הסברתי בפוסט הקודם שלי מאיפה נובע הצורך שלי ב-U3. ברור שאם יש HDMI בשני המכשירים (מחשב ורסיבר), ורוצים להעביר את הסאונד כמו שהוא ללא שום שינוי, אז אין שום בעיה לחבר ב-HDMI.

אצלי לדוגמא זה לא המצב, ואצל עוד הרבה אנשים זה לא המצב גם כן. כמו שרשמתי בביקורת על ה-U3, חבל שהוא לא הגיע מוקדם יותר, אבל גם כשהוא כבר הגיע הוא עדיין עונה על דרישות של נישה מסוימת. למרות זאת הוא נותן איכות סאונד בסטריאו שמתחרה בכל ה-DACים למיניהם שעולים אותו הדבר (וזה הרבה יותר טוב מכרטיס קול מובנה בלפטופים), והוא כולל גם מגבר אוזניות מובנה שדוחף את ה-K340 שלי בצורה מרשימה ביחס למחיר (הוא לא עושה איתן צדק, אבל הוא מספק הרבה יותר כח מכרטיס קול ממוצע).

פורסם

Anatoly, למקרה שזה לא היה ברור לך מקריאה ראשונה :P הפוסט שלי אומנם ממוקם מיד אחרי הודעתך אבל מופנה לכותב הטופיק, לא אלייך. בהתחשב בכך שניתן להסיק שאכן יהיה לו HDMI גם בנייד וגם ברסיבר ( נייד חדש ).

אם המקרה אחר, אז המקרה אחר והפתרון אחר..

פורסם

Anatoli*

:silly:

פורסם

Anatoli* :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם. למדתי המון.

אבל אני שוב שואל - איך אני מוציא דרך ה HDMI רק סאונד בלי תמונה?

פורסם

אשמח אם תפרט קצת יותר על המערכת שלך איזה רסיבר ומה מחובר אליו ומה השימושים ? ( טלוויזיה ? ממיר ?.. )

למה אתה רוצה להפריד בניהם? אין בזה הגיון.

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תפרט קצת יותר על המערכת שלך איזה רסיבר ומה מחובר אליו ומה השימושים ? ( טלוויזיה ? ממיר ?.. )

למה אתה רוצה להפריד בניהם? אין בזה הגיון.

בוודאי.

רסיבר

Harmon Kardon

AVR158

מחובר אליו המחשב שלי (נייח), שמריץ ווינדוס 7

זה הכל (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים